Top blocs de receptes

diumenge, 24 de juny de 2012

COCA DE CIRERES DE BENISSANET


               

Aquesta és la meva aportació a la RECEPTA DEL 15, dels Fogons de la Bordeta. http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/
 
Quan arriba la temporada de les cireres.........anem com a bojos darrere d'elles!!!!!
A la Ribera d'Ebre som afortunats per ser  productors de cireres de gran qualitat.

Aquesta recepta me la va recomanar la meva companya Sílvia, de Benissanet. Les cireres amb les que està feta són del seu hort.
Quan la faig....aquesta coca marxa volant!!!!

                                 
La base d'aquesta coca és la mateixa que la de la  coca d'avellanes que tinc penjada en una altra entrada. Si voleu fer una coca gruixudeta, feu-la utilitzant tota la massa. Si voleu fer una coca amb una base prima, amb aquesta quantitat de massa us surten dues coques.
Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no fer-ho; ho decidiu vosaltres. Si no treieu els pinyols, feu un tallet a les cireres i....aviseu als comensals! 
Existeix un bon estri per treure els pinyols a les cireres amb molta facilitat. 
 

INGREDIENTS (utilitzarem com a mesura una tassa de cafè):
  • Cireres de la Ribera d'Ebre
  • 1 mesura d'oli d'oliva
  • 1 mesura de llet
  • 1 mesura d'anís
  • 1 mesura de vi blanc
  • 25grs de llevat fresc
  • 1/2 sobre de llevat Royal 
  • Farina, la que hi entri 
  • Sucre
  • Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
  1. Barregem tots els líquids amb els llevats.
  2. Afegim farina fins que no se'ns enganxi a les mans. Ha de quedar una massa com la de la pizza, més o menys.
  3. La deixem reposar fins que augmenti el seu volum. 
  4. Escampeu-la damunt d'un paper de forn i aneu repartint les cireres, de la manera que més us agradi.
  5. Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre. 
  6. Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 180º






 




14 comentaris:

  1. Uauuuu! Quina pinta!!
    Jo sóc adicta a la coca amb cireres de Reus.

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ha valgut la pena l'espera, perquè has tornat amb una receta estupenda!!! M'encanta la coca de cireres... mmmmmm.

    ResponElimina
  3. Qué bona aquesta coca, a mi les cireres m' encanten

    ResponElimina
  4. Olgaaa!!la coca me va sotir boníssima!!!gràcies per penjar-la, tenia moltes ganes de torna-la a menjar!!besiteets!!

    ResponElimina
  5. Ostres Olga, és com la de Reus, no? Què bona que arriba a ser! T'ha quedat fantàstica!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sandra!!!
      Aquí, a la Ribera d'Ebre, es fa de diferents maneres. Aquesta recepta m'agrada molt perquè la pasta queda molt fina. Hi ha altres receptes que tenen la massa més gruixuda. Totes són boníssimes!!!
      petons,

      Olga

      Elimina
  6. aquesta coca la recordo be... de menut la meva avia , també de les terres de l'Ebre ,la feia... espectacular!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Alfons!!!!Se'n fan moltes per aquí....sobretot a la Ribera!!!
      Petons,

      Olga

      Elimina
  7. Ai Senyor... Quina pintassa aquesta coca. Me la ben apunto perquè es veu deliciosa!

    Moltes gràcies per participar a La Recepta del 15!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, sí, és deliciosa!!!!
      Gràcies a tu per comentar-la!!
      petons,
      Olga

      Elimina
  8. No he probado nunca la Coca de Reus, pero tiene que estar buenísima.

    ResponElimina
  9. Espinyolades!!!!
    Jo no espinyolo, aReus ens agrada treure els pinyols quan mengem coca!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  10. Crec que millor treure el pinyol, per seguretat....que amb una coca tan bona una comença a menjar i no se'n recorda de llençar el pinyol! I el puntet d'anís, súblim!! M'encanten les coques anisades! Un petó!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!