Top blocs de receptes

dilluns, 27 de febrer de 2012

BUNYOLS D'ABADEJO DE LA MARIA DE BIBIANA

Aquesta recepta és de la senyora Maria de Bibiana, d'Ascó. Ens l'ha enviat la Gemma i, com no, de seguida l'he provat de fer. 
He fet una petita variació de la recepta original: no li he posat pebrot.

INGREDIENTS:
  • 250 grs d'abadejo dessalat
  • 200 grs de patata bullida
  • 1 ou
  • Pebrot en conserva
  • All i julivert
  • Oli d'oliva
PREPARACIÓ:
  1. Bullir les patates (jo he posat una fulla de llorer) i posar-les a escórrer. Xafar-les amb una forquilla fins fer un puré.
  2. Separar la clara del rovell.
  3. Barrejar tots els ingredients amb el rovell.
  4. Pujar la clara a punt de neu. 
  5. Afegir la clara a la barreja a poc a poc.   
  6. Fregir amb oli d'oliva abundant. 



 I......a gaudir d'uns bons bunyols d'abadejo casolans!!!!!!


dissabte, 25 de febrer de 2012

LLENTIES AMB PILOTES

Aquesta és la recepta que presento a LA RECEPTA DEL 15, dels FOGONS DE LA BORDETA. El mes de març està dedicat a LES LLENTIES.
 http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/02/20/la-recepta-del-15-de-marc-3/
 

És la primera vegada que faig les llenties d'aquesta manera. A la nevera tenia unes mandonguilles fregides, preparades per a fer-les amb salsa. Vaig veure quin era el repte del març...i....vaig pensar.....ho provaré!!!

Vaig seguir el mateix sistema de sempre: anar afegint els ingredients en cru. Normalment, no faig mai les llenties amb sofregit. Ens agraden espesses. 
Sempre les faig d'un dia per l'altre.

INGREDIENTS (4 persones, una mica "a ull"):
  • 4 grapats de llenties pardines
  • 1 grapat d'arròs vaporitzat
  • 1/2 carabassó
  • 1/2 pot de tomàquet fregit casolà (el faig jo mateixa, a l'estiu)
  • 1 pastanaga
  • 1ceba petita
  • 4 alls 
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva i sal
  • una mica de pebre roig dolç
  • una mica de colorant alimentari
  • 8 pilotes 

ELABORACIÓ:
  1. Preparem una cassola amb aigua i encenem el foc. Afegim els alls, la sal, la fulla de llorer i l'oli d'oliva.              
  2. A continuació, hi aboquem la tomaca fregida.    
  3. Tallem a trossets petits (o a gust de cadascú) la ceba, el carabassó i la pastanaga. Ho afegim a la cassola.
  4. Abans de que comenci a bullir, afegim el pebre roig dolç i el colorant.
  5. Al cap d'1/4 d'hora, afegim les pilotes. 
  6. Quan hagi passat una 1/2 des de l'inici del bull, hi tirem l'arròs. Ho deixem un quart d'hora més, i podem apagar el foc.   

I...com diuen en castellà...."Lentejas, comida de viejas. Si quieres las comes y, si no, las dejas"
A casa nostra...no queda res!!! Ens encantes les llenties!!!!

 


dijous, 23 de febrer de 2012

PINTXO DE CARXOFA, POP I LLAGOSTÍ

Aquest pintxo també l'ha preparat el meu pare!!! És un cuiner de primera!!!!

Preparació: carxofa + llagostí cuit+ pop cuit + tomàquet fregit casolà + julivert






dimarts, 21 de febrer de 2012

PINTXO D'OU DE GUATLLA

Aquest pintxo el va preparar el meu pare la setmana passada. 
Sempre l'he vist cuinar i provar coses noves!!! 

No té cap complicació: llesca de pa (sense torrar) i ou de guatlla fregit. Si us agrada, li podeu afegir "huevas de lumpo".

A "pintxear"!!!!






diumenge, 19 de febrer de 2012

"BOLLOS AZUCARADOS" DE LA JOAQUINA

Avui ha estat un diumenge plàcid!!! 
La Cristina (la meva filla) m'ha proposat fer alguna cosa juntes. No sabia què fer i li he proposat....."vols que provem de fer una nova recepta de dolços "?? I així ha estat!!!! Volíem fer el PAN DE LECHE de la Cocina de los Inventos, però no tenia suficient farina de força. Hem continuat buscant pel bloc.....i hem trobat aquesta meravellosa recepta!!!! 
La Joaquina ens explica les dues maneres de fer-ho: el mètode tradicional i el de la Thermomix . Jo l'he fet de la manera tradicional. 
Quina satisfacció!!!! .....i estan......"de muerte"!!!!!


INGREDIENTS

  • 25 grs de llevat fresc 
  • 125 grs de mantega
  • 200ml de llet sencera
  • 85 grs de sucre
  • 1 cullera sopera de sucre avainillat
  • 2 ous
  • 550 grs de farina (aproximadament)
ELABORACIÓ
  1. Desfer la mantega i afegir la llet. Ha de tenir uns 37º. Jo l'he desfet al microones, amb 1 minut i 1/2 aproximadament a màxima potència.
  2. Desfer el llevat en la barreja anterior.
  3. Afegir el sucre, els ous i la farina.                             Barrejar bé fins que es faci una massa homogènia.
  4. Deixar reposar fins que la massa augmenti el doble. He posat la massa tapada al forn. L'he encès a una temperatura de 30º aproximadament. Ha sortit bé!! És que fent aquest procés normalment no tinc èxit.  Vaig buscar informació i vaig trobar aquest mètode. Funciona!!!!
  5. Enfarinar el taulell. Treure la massa del bol i tornar-la a amassar un moment. 
  6. Fer 24 trossets. Cada trosset de massa s'estira uns 30 cm i es fa la forma que es vol.
  7. Posar cada brioix a la safata del forn. Tapar-los i deixar que doblin el seu volum.         
  8. Calentar el forn a 250º. Enfornar-los durant 5 minuts. Jo els he tingut una mica més, fins que he vist que estaven daurats.
  9. Treure del forn. Pintar-los amb mantega desfeta i passar-los per abundant sucre. Ho heu de fer al moment de treure'ls del forn!!!!
  10. Deixar-los refredar sobre una reixeta.                                                                                         
    I.......a degustar-los!!!!




divendres, 17 de febrer de 2012

TORRADA DE MELMELADA DE PEBROT

Aquesta recepta la vaig veure fer al programa CUINES de TV3. 


Per fer la melmelada necessiteu:
  • 1kg de pebrots rojos escalivats 
  • 750 grs de sucre
Elaboració:
  1. Poseu en una cassola el pebrot i el sucre. 
  2. Ho deixeu coure 1 hora aproximadament (al vídeo expliquen que una 1/2 hora, però jo ha vaig fer una mica més). 
  3. Quan estigui ben cuit, ho tritureu.
  4. Poseu la melmelada en pots de vidre esterilitzats. Si la voleu consumir immediatament no cal que poseu els pots al bany maria. En canvi, si la voleu guardar al rebost, al bany maria durant uns 20 minuts.              

dimecres, 15 de febrer de 2012

"FAJITAS DULCES"

Això sí que és fàcil i ràpid de fer!!!! 
M'ho va explicar ma germana, la Miriam. 


Heu de seguir aquests passos: 
  1. Compreu un paquet de "Tortitas" de blat de moro. 
  2. Talleu les "tortitas" en tires i després feu triangles. 
  3. Fregiu-les en oli de gira-sol (per les dues cares). Aneu amb compte de que no se us cremin!! Es fan molt ràpidament!!
  4. Quan les traieu de la paella les heu de posar damunt de paper de cuina per a que absorbeixi l'excés d'oli. 
  5. Empolvoreu-les amb sucre.                                                       

dilluns, 13 de febrer de 2012

PINTXO D'ANXOVA

El secret d'aquest pintxo està a les anxoves que utilitzem per a fer-lo. Com de més bona qualitat siguin les anxoves, més bo serà el pintxo. 

Heu de muntar el pintxo seguint aquest ordre:
  1. Llesca de pa de barra (sense torrar)
  2. Filet d'anxova
  3. Pasta feta amb: patata bullida, anxova, salmó, ou dur, maionesa, ceba i olives farcides (jo ho pico tot amb un triturador petit del Tupperware)
  4. Filet d'anxova
I ara a........."pintxear"!!!



diumenge, 12 de febrer de 2012

PINTXO "PATATA I SALMÓ"


Aquest pintxo......aquest pintxo......aquest pintxo......no tinc la paraula per descriu-re'l. 
Proveu-lo de fer i digueu-me quina és la paraula amb la que vosaltres el descriviu!!!

Amb aquesta recepta participo en el CONCURS MONSALMÓ, del blog KUIRISTO. A veure si tinc sort i em toca el lot de productes!!!!
http://www.kuiristo.com/

Les capes són:
  1. Rodanxa de patata bullida
  2. Filet de salmó fumat
  3. Picat de: ou dur, salmó, anxova i maionesa
  4. Oliva farcida

dissabte, 11 de febrer de 2012

PINTXO "XAMPINYONS AMB PERNIL"

Aquest "pintxo" és molt fàcil de fer. 
Com veieu a la imatge, només porta xampinyons i pernil salat. 
Heu de sofregir els xampinyons i quan gairebé ja estan fets, afegir el pernil tallat a trossets petits. Si voleu, podeu posar una mica de julivert. 

Aquesta vegada els he posat amb pasta de full, però també són molt bons amb una llesca de pa torrat.