Top blocs de receptes

dissabte, 30 de juny de 2012

FREGINAT

Aquesta recepta és molt d'estiu (encara que no ho sembli....), ja que es fa quan els tomàquets i els carabassons de l'hort  estan en marxa, s'arrenquen les patates i tenim cebes tendres. 
És una recepta de la meva sogra, la Juanita de Quarteró de Benifallet. 
Jo, he afegit alguna coseta més.........el fet de que sofregeixo més la ceba i el carabassó i els trossets de pernil salat.  
Si no teniu tomàquets madurs en el moment de cuinar el freginat podeu incorporar tomaca fregida casolana. 
 
INGREDIENTS (4p):
  • 2 Carabassons mitjans 
  • 2 tomàquets ratllats o 6 cullerades de tomaca fregida casolana
  • 1 ceba tendra grossa tallada a tires
  • 2-3 patates grosses
  • Dau petits de pernil salat 
  • 4 ous

ELABORACIÓ:
  1. Tallar a rodanxes primes el carabassó i la patata. 
  2. Ratllar els tomàquets.
  3. Tallar la ceba a tires (tamany, al vostre gust).
  4. Sogregir una mica la ceba i el tomàquet.  
  5. Afegir el carabassó i remenar.              
  6. Al cap d'uns minuts, incorporar la patata. Ho anem remenant a foc lent.                         
  7. Quan estigui quasi cuit afegirem els daus de pernil salat. Remenar.                                     
  8. *Si haguéssim triat l'opció de posar-hi tomaca fregida, ara seria el moment d'incorporar-la. Remenar.
  9. Tot seguit, afegirem els ous i els salarem. Amb el foc baix, esperarem a que els ous estiguin cuits. Un cop estiguin cuits, apagarem el foc.          
Aquest plat ens el podem menjar calent o tebi, al nostre gust. 
És molt senzill i......molt bo!!!! Els de casa meva disfruten moltíssim amb ell!!!!






diumenge, 24 de juny de 2012

COCA DE CIRERES DE BENISSANET


               

Aquesta és la meva aportació a la RECEPTA DEL 15, dels Fogons de la Bordeta. http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/
 
Quan arriba la temporada de les cireres.........anem com a bojos darrere d'elles!!!!!
A la Ribera d'Ebre som afortunats per ser  productors de cireres de gran qualitat.

Aquesta recepta me la va recomanar la meva companya Sílvia, de Benissanet. Les cireres amb les que està feta són del seu hort.
Quan la faig....aquesta coca marxa volant!!!!

                                 
La base d'aquesta coca és la mateixa que la de la  coca d'avellanes que tinc penjada en una altra entrada. Si voleu fer una coca gruixudeta, feu-la utilitzant tota la massa. Si voleu fer una coca amb una base prima, amb aquesta quantitat de massa us surten dues coques.
Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no fer-ho; ho decidiu vosaltres. Si no treieu els pinyols, feu un tallet a les cireres i....aviseu als comensals! 
Existeix un bon estri per treure els pinyols a les cireres amb molta facilitat. 
 

INGREDIENTS (utilitzarem com a mesura una tassa de cafè):
  • Cireres de la Ribera d'Ebre
  • 1 mesura d'oli d'oliva
  • 1 mesura de llet
  • 1 mesura d'anís
  • 1 mesura de vi blanc
  • 25grs de llevat fresc
  • 1/2 sobre de llevat Royal 
  • Farina, la que hi entri 
  • Sucre
  • Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
  1. Barregem tots els líquids amb els llevats.
  2. Afegim farina fins que no se'ns enganxi a les mans. Ha de quedar una massa com la de la pizza, més o menys.
  3. La deixem reposar fins que augmenti el seu volum. 
  4. Escampeu-la damunt d'un paper de forn i aneu repartint les cireres, de la manera que més us agradi.
  5. Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre. 
  6. Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 180º