Top blocs de receptes

diumenge, 29 de juliol de 2012

PASTA LLEUGERA 2

D'aquí uns dies marxaré de vacances...... Us deixo una recepta de pasta lleugera....que de ben segur me l'hauré de fer a mi mateixa quan torni del viatge.....
Fins la tornada!!!!



Aquesta no és tan lleugera com l'anterior però, tenint en compte que no té cap sofregit, la podem continuar anomenant així. 



Conté:

  • Pasta (la que més us agradi)
  • Ou dur picat 
  • Polsim de pernil salat
  • Oli d'oliva
  • Orenga





divendres, 27 de juliol de 2012

PASTA LLEUGERA 1

Aquest plat de pasta m'encanta.........
No té gairebé res, per això l'anomeno "lleuger"!!!

Ideal per als dies que s'ha de fer dieta......

  • Pasta al vostre gust (spaguetti, tallarins, macarrons,....)
  • Oli d'oliva
  • Alfàbega seca mòlta
 

dijous, 26 de juliol de 2012

AMANIDA 8

Us agrada el cogombre???? A mi m'encanta..........

A continuació, us presento una amanida feta amb..........
  • Cogombre
  • Tires d'abadejo dessalat
  • Paté d'oliva
  • Oli d'oliva, sal i alfàbega mòlta




dimecres, 25 de juliol de 2012

CONSERVA DE TOMACA FREGIDA

Quan arribem a la part central del mes de juliol........començo la temporada de la tomaca fregida en conserva!!!!
És una feinada però.........t'ho trobes a l'hivern, quan només et cal obrir el pot i utilitzar-la en el moment que vols. 
 

Enguany, també he pogut fer-la amb la Thermomix. 
 
He fet de les dues maneres a la vegada, amb la paella i amb la Thermomix. 

Us explicaré com la faig:

  1. Rento ben rentades les tomaques
  2. Ratllo les tomaques
  3.  Poso a escórrer la tomaca ratllada en un colador gran per eliminar l'excés de líquid. Mentrestant, vaig ratllant unes altres. 
  4. Passo la tomaca ratllada a un altre recipient i li poso la sal, el sucre i una mica de pastilla tipus "Avecrem".Ho barrejo ben barrejat.
  5. Poso oli d'oliva abundant en una paella.
  6. Fregeixo la tomaca. Al començament poso la tapa a la paella (sense tapar del tot!!) i després la deixo coure destapada. A poc a poc, et vas adonant que va reduint, que va eliminant l'excés "d'aigua".
  7. Mentrestant es fregeix la tomaca, rento ben rentats els pots de vidre (amb sabó i lleixiu). Els seco amb paper de cuina. 
  8. Una vegada la tomaca està fregida, l'aboco als pots. Poso una cullera per a que no es trenqui el vidre. Els pots els omplo al màxim. Ràpidament tanco i els poso boca avall.
  9. Quan estan freds, els poso al bany maria uns 5 minuts. Potser no caldria fer-ho havent fet el pas anterior, però........així m'asseguro que tot sortirà correcte.
Ja us ho dic és una feinada, però quan ho tens tot recollit és com....si no hagués passat res!!!!
 

dimarts, 24 de juliol de 2012

AMANIDA 7

.....I continuant amb les amanides.....us presento una que porta abadejo. 


  • Patata bullida tallada a trossets
  • Tires d'abadejo
  • Tomaca fregida casolana
  • Sal i alfàbega mòlta
 

dilluns, 23 de juliol de 2012

PIZZETES DE CARABASSÓ

Quan vaig veure el repte del mes d'agost dels Fogons de la Bordeta...no m'ho vaig pensar dues vegades!!!! http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/07/20/la-recepta-del-15-dagost-3/

PIZZETES DE CARABASSÓ!!!!!


Necessitareu:
  • Massa de pizza (la podeu comprar feta o la podeu fer vosaltres). En aquest cas, l'he preparat jo mateixa.
  • Tomaca fregida
  • Carabassó tallat a rodanxes molt primes
  • Salmó, anxoves, pernil salat........complements al vostre gust!!!!
  • Formatge mozzarella
  • Orenga 
Elaboració:
  • Preparem la massa de la pizza i l'escampem fins que quedi ben primeta.
  • Tallem trossets circulars de pizza (jo ho he fet amb un motlle d'emplatar) i els col·loquem en una safata de forn muntada amb oli.
  • Posem tomaca fregida.
  • Col·loquem el carbassó a cada pizzeta i damunt posem el salmó, el pernil....
  • Cobrim amb mozzarella i un polsim d'orenga.
  • Ho enfornem durant uns 15 minuts aprox. a 180º-200º.