Top blocs de receptes

divendres, 31 d’agost de 2012

AMANIDA 14






Com diuen que el número 13 és el de la mala sort.........avui he fet l'amanida 14!!!! 

Com la resta d'amanides, és molt senzilla de preparar. És una amanida tèbia. 


  • Enciam variat
  • Poma
  • Pernil tallat a daus i saltejat a la paella
  • Crema balsàmica de vinagre de Mòdena
  • Oli d'oliva i sal 







dilluns, 27 d’agost de 2012

AMANIDA 13


No cal explicar molta cosa d'aquesta amanida......


  • Cogombre
  • Enciam variat
  • Palets de cranc
  • Nous
  • Panses
  • Oli d'oliva
  • Sal 



dimarts, 21 d’agost de 2012

SANGRIA DE CAVA I VI BLANC



Aquesta sangria la vaig preparar la nit del sopar de veïns del nostre carrer. 
Feia molta calor i va "entrar" molt bé!!!!

La recepta és de la revista núm. 46 de Thermomix, la corresponent al mes d'Agost 2012.

INGREDIENTS:
  • 1 plàtan pelat i tallat en 3 trossos
  • 1 poma pelada i  tallada a quarts
  • 1 taronja pelada i tallada a quarts
  • 2 préssecs pelats i tallats a quarts
  • 200g de sucre
  • Suc de 1/2 llimona
  • 750g de vi blanc
  • 1 benjamí de cava brut
  • 200g de glaçons
ELABORACIÓ:
  1. Poseu dins el got totes les fruites. Trossejar durant 3 segons, vel. 4.
  2. Afegiu el sucre i el suc de llimona. Programar 5 min, gir a l'esquerra, velocitat cullera per a macerar la fruita i dissoldre el sucre. 
  3. Incorporar el cava, el vi blanc i els glaçons. Remoure 10 segons, gir a l'esquerra, vel. 1.
  4. Servir-la en una gerra o un bol.

divendres, 17 d’agost de 2012

CONILL ESCABETXAT DE LA IAIA MICAELA


L'escabetx és un forma tradicional més de conservar la carn i el peix. La sal, el vinagre i l'oli fan les funcions de conservants. A més, podem afegir alls, llorer, pebre i altres espècies...per a donar-li sabors diferents. 

A sota us facilito un enllaç on podreu trobar més informació sobre l'escabetx. 

http://www.directoalpaladar.com/curso-de-cocina/como-hacer-escabeche

Aquesta manera d'escabetxar el conill la feia la meva iaia materna, la iaia Micaela. A mi, des de ben petita, sempre m'ha agradat molt el seu escabetx. 

Normalment, el conill escabetxat només el faig a l'estiu; el guardes a la nevera, el treus quan vols i...està fresquet. 

INGREDIENTS:
  • 1 conill tallat a trossos no molt grans 
  • Alls
  • Oli (pot ser d'oliva o de gira-sol)
  • Vinagre
  • Sal
  • Llorer
  • Pebre
ELABORACIÓ:

  1. Salem el conill
  2. En un got preparem una barreja de vinagre i aigua (una mica a ull). Una mica més de 1/2 got d'aigua i la resta de vinagre. 
  3. Posem en un bol el conill. Afegim uns alls i ho cobrim amb tants gots de barreja de vinagre i aigua com sigui necessari. Ha de quedar ben cobert. 
  4. Ho guardem a la nevera i ho deixem reposar unes 12h. 
  5. Quan ja ha fet el seu temps de repòs l'hem d'escórrer durant bastant estona (unes dos hores abans de cuinar-lo).          
  6. En una paella posem força oli.   Quan l'oli estigui ben calent, fregim el conill i els alls que maceraven en vinagre. Aneu amb compte!!!! Al començament esquitxa bastant!!! També podeu afegir una fulla de llorer.
  7. Quan el conill estigui doradet el podeu treure i dipositar-lo en el recipient que hagueu decidit guardar-lo (una cassola de fang, un bol de pirex, un pot de vidre,.....). Amb molta cura aboqueu-hi l'oli amb el que l'heu fregit. Feu el mateix amb la tanda següent de conill que tingueu per fregir; i així, successivament. 
  8. Podeu afegir uns grans de pebre. Quan estigui fred, guardeu-lo a la nevera.





dimarts, 14 d’agost de 2012

SALMOREJO



Aquest plat típic Cordovès és molt adient per l'estiu. És refrescant, econòmic i no necessitem foc per elaborar-lo!!!
La recepta que us presento és del llibre Imprescindible, de Thermomix (pàgina 142). 
Us deixo dos  enllaços on també trobareu  la recepta del salmorejo i podreu triar la que més us agradi. 


INGREDIENTS (6 racions):
  •  150g d'oli d'oliva 
  • 4 ous durs (per decorar)
  • 100g de pernil salat tallat a trossets (per decorar)
  • 1-2 alls
  • 1000g de tomàquets madurs (millor dels de pera o bombilleta)
  • 1 culleradeta de sal
  • 150g  de molla de pa blanc del dia anterior
  • 30g de vinagre
ELABORACIÓ: 
  1. Col·loqueu una gerra petita sobre la tapa de la Thmx,  funció balança i peseu l'oli d'oliva. Reserveu.
  2. Poseu dins del got els ous durs i tritureu-los durant 2 segons, velocitat 4. Retireu del got i reserveu.
  3. A continuació, poseu el pernil salat dins del got i doneu-li 4 o 5 cops de Turbo. Si el voleu més picat, doneu-li uns cops més.
  4. Sense rentar el got, poseu els alls, la tomaca i la sal. Programeu 30 segons, velocitat 5.
  5. Afegiu el pa i el vinagre. Tritureu 30 segons, velocitat 5 i a continuació 2 minuts, velocitat 10. El temps dependrà de la qualitat de les tomaques.
  6. Programeu velocitat 5 i aneu abocant a poc a poc l'oli , sobre la tapa i sense treure el cubilet, fins que s'acabi. Aboqueu el "salmorejo" en un bol i reserveu a la nevera.
  7. Uns minuts abans de servir, decoreu la superfície amb el pernil salat i l'ou dur. S'ha de servir molt fred!!!!

dijous, 9 d’agost de 2012

AMANIDA 12



Aquesta amanida la vaig fer ahir.........

 

  • Enciam variat
  • Nectarina
  • Nous
  • Crema balsàmica de vinagre de Mòdena
  • Oli d'oliva i sal
Vam trobar a faltar uns trossets de pernil salat.......
La propera vegada els afegirem!!!!


 



dimecres, 8 d’agost de 2012

AMANIDA 11



Amanida amb contrast........maçana i pernil salat!!!!!
I ara que penso....li hagués pogut afegir unes panses!! 

  • Enciam variat (brots tendres)
  • Maçana (la classe que més us agradi)
  • Pernil salat
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Crema balsàmica de vinagre de Mòdena

dimarts, 7 d’agost de 2012

AMANIDA 10

I continuant amb les amanides..........



  • Patata bullida tallada a rodanxes
  • Salmó fumat
  • Paté d'oliva
  • Oli d'oliva, sal i alfàbega mòlta


dilluns, 6 d’agost de 2012

AMANIDA 9

Una altra amanida feta a base de cogombre!!!!


  • Cogombre
  • Nous del país
  • Formatge "Philadelphia"
  • Oli d'oliva, sal i alfàbega mòlta