Top blocs de receptes

dilluns, 27 d’agost de 2012

AMANIDA 13


No cal explicar molta cosa d'aquesta amanida......


  • Cogombre
  • Enciam variat
  • Palets de cranc
  • Nous
  • Panses
  • Oli d'oliva
  • Sal 



dimarts, 21 d’agost de 2012

SANGRIA DE CAVA I VI BLANC



Aquesta sangria la vaig preparar la nit del sopar de veïns del nostre carrer. 
Feia molta calor i va "entrar" molt bé!!!!

La recepta és de la revista núm. 46 de Thermomix, la corresponent al mes d'Agost 2012.

INGREDIENTS:
  • 1 plàtan pelat i tallat en 3 trossos
  • 1 poma pelada i  tallada a quarts
  • 1 taronja pelada i tallada a quarts
  • 2 préssecs pelats i tallats a quarts
  • 200g de sucre
  • Suc de 1/2 llimona
  • 750g de vi blanc
  • 1 benjamí de cava brut
  • 200g de glaçons
ELABORACIÓ:
  1. Poseu dins el got totes les fruites. Trossejar durant 3 segons, vel. 4.
  2. Afegiu el sucre i el suc de llimona. Programar 5 min, gir a l'esquerra, velocitat cullera per a macerar la fruita i dissoldre el sucre. 
  3. Incorporar el cava, el vi blanc i els glaçons. Remoure 10 segons, gir a l'esquerra, vel. 1.
  4. Servir-la en una gerra o un bol.

divendres, 17 d’agost de 2012

CONILL ESCABETXAT DE LA IAIA MICAELA


L'escabetx és un forma tradicional més de conservar la carn i el peix. La sal, el vinagre i l'oli fan les funcions de conservants. A més, podem afegir alls, llorer, pebre i altres espècies...per a donar-li sabors diferents. 

A sota us facilito un enllaç on podreu trobar més informació sobre l'escabetx. 

http://www.directoalpaladar.com/curso-de-cocina/como-hacer-escabeche

Aquesta manera d'escabetxar el conill la feia la meva iaia materna, la iaia Micaela. A mi, des de ben petita, sempre m'ha agradat molt el seu escabetx. 

Normalment, el conill escabetxat només el faig a l'estiu; el guardes a la nevera, el treus quan vols i...està fresquet. 

INGREDIENTS:
  • 1 conill tallat a trossos no molt grans 
  • Alls
  • Oli (pot ser d'oliva o de gira-sol)
  • Vinagre
  • Sal
  • Llorer
  • Pebre
ELABORACIÓ:

  1. Salem el conill
  2. En un got preparem una barreja de vinagre i aigua (una mica a ull). Una mica més de 1/2 got d'aigua i la resta de vinagre. 
  3. Posem en un bol el conill. Afegim uns alls i ho cobrim amb tants gots de barreja de vinagre i aigua com sigui necessari. Ha de quedar ben cobert. 
  4. Ho guardem a la nevera i ho deixem reposar unes 12h. 
  5. Quan ja ha fet el seu temps de repòs l'hem d'escórrer durant bastant estona (unes dos hores abans de cuinar-lo).          
  6. En una paella posem força oli.   Quan l'oli estigui ben calent, fregim el conill i els alls que maceraven en vinagre. Aneu amb compte!!!! Al començament esquitxa bastant!!! També podeu afegir una fulla de llorer.
  7. Quan el conill estigui doradet el podeu treure i dipositar-lo en el recipient que hagueu decidit guardar-lo (una cassola de fang, un bol de pirex, un pot de vidre,.....). Amb molta cura aboqueu-hi l'oli amb el que l'heu fregit. Feu el mateix amb la tanda següent de conill que tingueu per fregir; i així, successivament. 
  8. Podeu afegir uns grans de pebre. Quan estigui fred, guardeu-lo a la nevera.





dimarts, 14 d’agost de 2012

SALMOREJO



Aquest plat típic Cordovès és molt adient per l'estiu. És refrescant, econòmic i no necessitem foc per elaborar-lo!!!
La recepta que us presento és del llibre Imprescindible, de Thermomix (pàgina 142). 
Us deixo dos  enllaços on també trobareu  la recepta del salmorejo i podreu triar la que més us agradi. 


INGREDIENTS (6 racions):
  •  150g d'oli d'oliva 
  • 4 ous durs (per decorar)
  • 100g de pernil salat tallat a trossets (per decorar)
  • 1-2 alls
  • 1000g de tomàquets madurs (millor dels de pera o bombilleta)
  • 1 culleradeta de sal
  • 150g  de molla de pa blanc del dia anterior
  • 30g de vinagre
ELABORACIÓ: 
  1. Col·loqueu una gerra petita sobre la tapa de la Thmx,  funció balança i peseu l'oli d'oliva. Reserveu.
  2. Poseu dins del got els ous durs i tritureu-los durant 2 segons, velocitat 4. Retireu del got i reserveu.
  3. A continuació, poseu el pernil salat dins del got i doneu-li 4 o 5 cops de Turbo. Si el voleu més picat, doneu-li uns cops més.
  4. Sense rentar el got, poseu els alls, la tomaca i la sal. Programeu 30 segons, velocitat 5.
  5. Afegiu el pa i el vinagre. Tritureu 30 segons, velocitat 5 i a continuació 2 minuts, velocitat 10. El temps dependrà de la qualitat de les tomaques.
  6. Programeu velocitat 5 i aneu abocant a poc a poc l'oli , sobre la tapa i sense treure el cubilet, fins que s'acabi. Aboqueu el "salmorejo" en un bol i reserveu a la nevera.
  7. Uns minuts abans de servir, decoreu la superfície amb el pernil salat i l'ou dur. S'ha de servir molt fred!!!!

divendres, 10 d’agost de 2012

AMANIDA 12



Aquesta amanida la vaig fer ahir.........

 

  • Enciam variat
  • Nectarina
  • Nous
  • Crema balsàmica de vinagre de Mòdena
  • Oli d'oliva i sal
Vam trobar a faltar uns trossets de pernil salat.......
La propera vegada els afegirem!!!!


 



dijous, 9 d’agost de 2012

AMANIDA 11



Amanida amb contrast........maçana i pernil salat!!!!!
I ara que penso....li hagués pogut afegir unes panses!! 

  • Enciam variat (brots tendres)
  • Maçana (la classe que més us agradi)
  • Pernil salat
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Crema balsàmica de vinagre de Mòdena

dimarts, 7 d’agost de 2012

AMANIDA 10

I continuant amb les amanides..........



  • Patata bullida tallada a rodanxes
  • Salmó fumat
  • Paté d'oliva
  • Oli d'oliva, sal i alfàbega mòlta


dilluns, 6 d’agost de 2012

AMANIDA 9

Una altra amanida feta a base de cogombre!!!!


  • Cogombre
  • Nous del país
  • Formatge "Philadelphia"
  • Oli d'oliva, sal i alfàbega mòlta