Top blocs de receptes

dimecres, 31 d’octubre de 2012

BROWNIE DE XOCOLATA AMB GALETES OREO

Aquesta és una recepta del blog COTÓ DE SUCRE. Aquest pastís és........una passada!!!!! 
Us ho explico tal i com ho han explicat elles. 


INGREDIENTS:
  • 165 grs de mantega
  • 200 grs de xocolata negra 
  • 3 ous i 2 rovells
  • 2 culleradetes d'extracte de vainilla líquid
  • 165 grs de sucre o 165 grs soft ligt brown sugar (100 grs de sucre normal 65 grs de sucre morè)
  • 2 cullerades de farina
  • 1 cullerada de cacau en pols
  • 1 polsim de sal
  • 154 grs de galetes Oreo (grans trencades o minis)
  • sucre llustre 
ELABORACIÓ:
  1. Enceneu el forn a 180º. Es prepara un motlle rectangular (més o menys de 25x32 cm) de paret baixa, folrat amb paper de forn. 
  2. Desfeu la mantega i la xocolata a foc baix, vigilant que no es cremi, fins que la barreja es fa homogènia. Ho reserveu.
  3. Bateu els ous sencers i els rovells amb la vainilla, fins aconseguir una textura esponjosa, d'un groc pàlid i que hagi triplicat el seu volum. El sucre s'hi afegeix en dues vegades i es bat molt bé cada vegada. 
  4. A velocitat més baixa o a mà, incorporeu la barreja de xocolata i mantega, la farina, el cacau i la sal i es barreja suaument. 
  5. Ho aboqueu al motlle i poseu-hi les galetes Oreo per damunt. 
  6. Enforneu durant uns 25-30 minuts a 180º. Ha de quedar una mica cru del centre. 
  7. Deixeu-lo refredar, desenmotlleu-lo i talleu-lo a quadrets de la vida que vulgueu. 
  8. Empolvoreu-lo amb sucre llustre. 
Visca la xocolata!!!










































divendres, 26 d’octubre de 2012

CHINOIS DE CREMA






Aquest pastís ha estat l'èxit de l'estiu a casa nostra!!!! Quin experiment!!! Què bo que és!!! I la presentació és.....preciosa!!!!Només de veure'l ja agrada!!!!

El vaig preparar per la celebració dels aniversaris del meu pare, del meu germà i del meu cunyat. 

La recepta és de VELOCIDAD CUCHARA.
L'enllaç a la recepta és:  http://www.velocidadcuchara.com/2012/02/chinois-de-crema-thermomix/id=9694

INGREDIENTS DE LA CREMA:

  • 3 ous
  • 500grs de llet
  • 100grs de sucre
  • 50gr de Maizena
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
INGREDIENTS DE LA MASSA:

50grS de llet
50grs de mantega
50grs de sucre
1-2 culleradetes de sucre vainillat
1 ou
1 iogurt natural 

25gr de llevat fresc
1 cullerada de mel
400grs de farina de força
1 ou batut (per pintar)


ELABORACIÓ: 

CREMA PASTISSERA:  Posar tots els ingredients al got i programar 7 minuts, 90º, velocitat 4. Una vegada feta, posar la crema en un bol i cobrir-la amb film transparent (ha de tocar la crema, així no se li farà la capa seca). Deixar temperar, però no s'ha de deixar refredar del tot (no es podria escampar bé). 

MASSA: 
  1. Posar al got la llet, la mantega o margarina, el sucre i les culleradetes d'essència de vainilla i barrejar 2 minuts, 37º, velocitat 2. 
  2. En un got a banda, barrejar la cullerada de mel amb el llevat fresc fins que estigui ben dissolt. Afegir-ho al got juntament amb l'ou i el iogurt. Barrejar-ho tot durant 5 segons, velocitat 4. 
  3.  A continuació afegir la farina i barrejar 10 segons, velocitat 6 i després amassar 3 minuts, got tancat i velocitat espiga. La massa no ha d'enganxar-se (si passa, afegir més farina). Deixar llevar entre  1 hora i 1 hora 1/2, fins que aparegui pel bocal de la Thermomix. 
  4. Abocar la massa sobre una superfície enfarinada i amassar amb les mans per tal de treure-li l'aire. A continuació, escampar-la amb un rodet fins donar-li forma de rectangle (40x30).
  5. Escampar la crema per tota la massa. Enrotllar-la com si fos per un braç de gitano. 
  6. Tallar porcions d'uns 3 dits de grossor i col·locar els talls en un motlle rodó desmuntable (muntat amb mantega), amb la crema a la part de dalt. 
  7. Tapar-ho amb un drap i deixar llevar una altra vegada durant 1 hora aproximadament (ocuparà tota la superfície del motlle). 
  8. Finalitzat el llevat, pintar la superfície amb ou batut i enfornar a 200º durant uns 30-40 minuts. Serà molt important vigilar la cocció perquè es daurarà aviat. Quan passi, s'ha de tapar amb paper d'alumini. 
  9. Quan estigui cuit, empolvorar-lo amb sucre glass.