Top blocs de receptes

dijous, 29 de novembre de 2012

BLOGS CONTRA LA FAM: LLENTIES D'ANAR PER CASA





La recepta que us presento és la meva col·laboració bloggera amb el GRAN RECAPTE D'ALIMENTS, del 30 de Novembre de 2012.

Aquestes llenties són molt normals, molt senzilles, molt del dia a dia. Però....sabeu què???? Són les que més agraden a casa nostra. Jo les preparo a la nit i ens les mengem al dia següent per dinar (excepte quan faig vacances). 
No hi ha cap sofregit, es fan en cru. Quasi que es fan soles!!!!! El xoriço el podeu canviar per pernil salat o....per res!!!! 
També podeu afegir un grapat d'arròs. 

INGREDIENTS:
  • Llenties de cocció ràpida de la classe que més us agradi(1 grapat per persona)
  • Alls (4 o 5)
  • 1 fulla de llorer
  • Tomaca fregida casolana (dues cullerades)
  • Ceba, pastanaga i carabassó tallats a trossos petits
  • Xoriço tallat a trossets 
  • Pebre roig dolç (si no li poseu xoriço podeu posar una mica del picant)
  • Aigua (fins cobrir les llenties)
  • Oli d'oliva
  • Sal


ELABORACIÓ:
  1. A la cassola posem les llenties, dues cullerades de tomaca fregida la ceba, els alls, la fulla de llorer, l'aigua, un rajolí d'oli d'oliva i la sal. Ho portem a ebullició. 
  2. A continuació, afegim el carabassó i la pastanaga. Quan torni a bullir baixem el foc i les deixem coure a poc a poc fins que estiguin cuites. 








BON PROFIT!!!

 


diumenge, 25 de novembre de 2012

XAMPINYONS FARCITS DE PERNIL



Aquesta és la meva aportació  per a l'últim repte de LA RECEPTA DEL 15, el del mes de Desembre. Els amics dels Fogons de la Bordeta fan un descans, ben merescut, de la convocatòria mensual. Moltes gràcies per la vostra gran feina!!!!

Els xampinyons donen per a molt!! Es pot fer de tot!!! 

Necessitem: xampinyons, daus molt petits pernil salat ( o pernil salat picat) , nata de cuinar, julivert, sal  i oli d'oliva.

Elaboració:

  1. Netegem els xampinyons i traiem els troncs. Reservem la part que es pugui aprofitar. 
  2. Posem els xampinyons en una llanda de forn i els posem a coure a uns 200º. 
  3. Picarem la part que hem aprofitat dels xampinyons i algun altre que se'ns hagi trencat. 
  4. En una paella posarem una mica d'oli d'oliva i sofregirem els xampinyons picats. Quan estiguin quasi fets, afegirem el pernil salat. 
  5. Quan el sofregit anterior estigui fet, abocarem una mica de nata de cuinar i julivert. Ho deixarem coure uns cinc minuts a foc lent. Remenarem sovint. 
  6. Traurem els xampinyons del forn i els farcirem. 
Aquests xampinyons els vaig presentar a l'últim taller dels Amics i Amigues de la Cuina de Móra d'Ebre. El taller va estar dedicat a la preparació del Nadal. Ja el tenim aquí!!!

dissabte, 24 de novembre de 2012

ARRÒS D'ANAR PER CASA

Aquest arròs és molt normal, molt senzill, molt gustós i econòmic. 
Està inspirat en la paella valenciana, un dels millors arrossos del món. 

INGREDIENTS:

  • Pollastre
  • Ceba
  • Bajoques
  • Cigrons
  • Tomaca fregida casolana
  • Aigua 
  • Oli d'oliva, sal
  • Arròs (1 gotet d'arròs per persona// el doble d'aigua)

ELABORACIÓ:

  1. Sofregim el pollastre.
  2. Quan l'arròs comença a estar doradet, afegim la ceba i les bajoques. Ho barregem bé i continuem sofregint.
  3. A continuació afegim els cigrons i la tomaca fregida. Ho continuem sofregint.
  4. Quan està tot ben sofregit, aboquem l'aigua i ho portem a ebullició. Ho deixem coure una bona estona, per tal que es faci un bon caldet gustós. 
  5. Quan fa una bona estona que està bullint, tirem l'arròs. Ha de coure uns 20 minuts. 
  6. Ho emplatem i ...... a gaudir d'un bon arròs!!!




diumenge, 18 de novembre de 2012

POLLASTRE AMB MAÇANA, PRUNES I PINYONS





Aquest pollastre el va començar a fer la meva tia Mari, germana petita del meu pare. Ella li va ensenyar a la meva mare i la meva mare a mi.......

Va ser una de les primeres receptes en les que, a casa dels meus pares,  vam començar a barrejar gustos i ingredients que fins aquell moment mai havíem barrejat (dolç/salat, la maçana? doncs si és de postre!, prunes? )

És una de les receptes festives de pollastre per excel·lència de la nostra família. És un plat que el podeu fer perfectament els dies de Nadal!!!

Com ja sabeu, no domino les quantitats exactes; cuino bastant " a ull".

INGREDIENTS: 

  • 1 pollastre ( o només cuixes)
  • Alls
  • Vi de cuinar
  • 2 cebes mitjanes tallades 
  • 2 pomes (tallades) 
  • Prunes (3 per persona o segons el vostre gust)
  • Pinyons
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d'oliva, sal i pebre
  • Brou 
ELABORACIÓ: 
  1. Salpebrar el pollastre
  2. Posem l'oli en una cassola amb els alls. 
  3. Rostim el pollastre durant una bona estona; fins que està doradet.
  4. Quan comença a estar dorat, afegim la ceba tallada. Ho anem remenant.
  5. Tirem un bon raig d'un bon vi de cuina i ho deixem coure una estona més. 
  6. Passats uns 5-8 minuts aproximadament, hi afegirem una fulla de llorer, les prunes, la maçana i els pinyons.
  7. Tot seguit hi abocarem un 2 gots petits de brou (o aigua).
  8. Deixarem que faci xup-xup, a foc lent, fins que comprovem que el pollastre estigui cuit.