Top blocs de receptes

dimecres, 27 de febrer de 2013

CIGRONS AMB ARRÒS



Aquesta molt senzilla recepta també és de la revista de Gener de Thermomix, la número 51. 

Us he de dir que l'he repetit varies vegades i que ens ha agradat molt. Ara, l'hem enriquit!!!! Amb quin ingredient????? Amb l'abadejo ........aquests cigrons estan deliciosos. 

INGREDIENTS (6 racions):
  • 50 g de ceba
  • 1 dent d'all
  • 3 cullerades tomàquet triturat (natural o conserva)
  • 30 g d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç
  • 1 culleradeta de sal 
  • 1,3 l d'aigua
  • 400 g de cigrons cuits
  • 1 fulla de llorer
  • 150 g d'arròs de gra rodó
ELABORACIÓ:
  1. Poseu al got la ceba, l'all i el tomàquet triturat. Trossejar 6seg/vel4.
  2. Afegir l'oli i sofregir. 5 min/Varoma/vel1
  3. Incorporar el pebre roig, la sal, l'aigua, els cigrons, el llorer i l'arròs. Programar 20 min/Varoma/gir esquerra/vel. cullera.( En aquest moment és quan també podeu afegir el bacallà o, si voleu, uns taquets de pernil salat).
  4. Deixar reposar i....servir!!!!!







diumenge, 24 de febrer de 2013

HAMBURGUESES DE SALMÓ I ESPINACS



La recepta d'aquestes hamburgueses és de la revista nº 51 de Thermomix, la corresponent al mes de Gener de 2013.
És la primera vegada que preparo unes hamburgueses vegetals i...no serà l'última!!!! Em vaig quedar sorpresa amb la reacció dels meus fills........Mentrestant les preparava pensava...."ja veuràs, em diran que no les torni a fer mai més...". I no!!!! La resposta va ser en sentit contrari!!!! 
Són unes hamburgueses que es cuinen al forn, per tant, es fan pràcticament soles!!!
En aquest cas, les vam acompanyar de ceba i tomaca casolana. 

INGREDIENTS:

  • 300 g d'espinacs bullits (ben escorreguts)
  • 100 g de ceba
  • La pell de 1/2 llimona ratllada
  • 400 g de salmó fresc sense pell ni espines (trossejat)
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1 polsim de pebre blanc mòlt
  • 30 g de pa ratllat
ELABORACIÓ:

  1. Precalentar el forn a 220º
  2. Trossejar la ceba i la pell de la llimona, 3 seg/Vel 7
  3. Incorporar el salmó, la sal, el pebre i els espinacs. Triturar 10 seg/vel 5. 
  4. Amb les mans mullades amb una miqueta d'oli, formar les hamburgueses. 
  5. Passar les hamburgueses per pa ratllat i col·locar-les amb una safata de forn folrada amb paper de fornejar. 
  6. Fornejar durant 15 minuts, a 220º. 
  7. Girar les hamburgueses i fornejar-les durant 5 minuts més. 
  8. Servir en un plat i........a gaudir!!!!!







dijous, 21 de febrer de 2013

ALTRES CUINES: ALFAJORES ARGENTINOS, DE EUGENIA LÁZARO

Com tots i totes sabeu, sóc mestra. Sóc mestra d'una escola pública. Sóc mestra de l'escola pública del meu poble.  La meva feina em permet estar en contacte amb diversitat de famílies, de diversa procedència, de diversa manera de pensar, de diversa manera de viure, de diferents cultures, de diferents religions, .........en resum, diversitat enriquidora. Hi ha gent que aquest fet el viu com un inconvenient; jo ho veig com una oportunitat. 

Gràcies a la meva feina he tingut la gran sort de conèixer l'Eugenia Lázaro. L'Eugenia i la seva família són d'Argentina (un gran país que espero poder visitar algun dia.....). Ja fa uns quants anys que viuen a Móra d'Ebre. L'Eugenia és artesana. Realitza uns treballs......sensacionals!!! Mobiliari infantil, capses de naixement, marcs de fotografies.....tot personalitzat i amb toc de dolçor que encanta. 

L'Eugenia ens ha preparat uns ALFAJORES ARGENTINOS, dolços típics argentins, dolços de festa (es preparen per aniversaris, per festes, per celebracions familiars....). L'equivalent als alfajores a les nostres terres serien....els pastissets. A més, és un dolç que es pot fer amb l'ajuda dels més petits de la casa, ho podreu comprovar. La Martina (la filla petita de l'Eugenia) ha col·laborat de molt bon grat!!!!!



He passat tota una tarda amb ella. Hem compartit recepta, rialles, i com no..........mate!!! Avui he descobert la YERBA MATE!!! 
L'he trobat....boníssima!!!


Anem a conèixer els ingredients i el procés d'elaboració dels Alfajores.....

INGREDIENTS (a temperatura ambient):

  • 200gr mantega
  • 3 ous 
  • 300 gr maizena
  • 200 gr. harina
  • 1/2 culleradeta  de bicarbonat
  • 1c. essència vainilla
  • 150gr. azúcar
  • 1 cucharada coñac
  • 2 sobres de llevat  Royal 
  • Ratlladura de llimona.
  • Coco ratllat
  • "Dulce de leche"
ELABORACIÓ:

És una massa que no s'ha de fer llevar. No s'ha d'amassar excessivament, només l'imprescindible per unir tots els ingredients. 
L'Eugenia tamissa les farines dues vegades (amb el Royal), abans de començar a barrejar els ingredients i quan afegeix les farines a la massa. 

  1. Barrejar la mantega, el sucre, els ous (un a un) , el conyac i l'essència de vainilla. 
  2. Afegir les farines barrejades amb el Royal (prèviament tamissades) a poc a poc. És aconsellable tornar-les a tamissar. 
  3. Una vegada està la farina afegida, ho posem damunt del pedrís de la cuina i fem porcions de la massa. Cada porció l'aplanarem amb el corró. Ha de quedar molt finet (Hem de tenir en compte que s'ha de posar farina al pedrís per poder treballar la massa sense que s'enganxi).
  4.  Una vegada tinguem la massa ben estirada, tallem la massa amb un tallapastes rodó. Ha de quedar ben fina!Aquest és el moment ideal per rebre l'ajuda dels més petits de la casa!
  5. Ho enfornem a uns 120º, només per baix. El forn no s'ha de precalentar. El temps de cocció és aproximadament d'uns 15 min. Quan es desenganxin de la llanda voldrà  dir que ja estaran cuits. 
  6. Es deixen refredar. Per a poder fer el muntatge han d'estar freds, sinó es trencaran. 
  7. El muntatge dels alfajores el fem:

  8. Untem el "dulce de leche" en la base llisa de l'oblea
    L'unim a una altra oblea
    Untem la vora amb una mica de dulce de leche 
Passem la vora per coco ratllat
Ja està!!! Ja els tenim fets!!!! Ara, ens podem preparar un bon mate i......a xalar!!!! 
Moltes gràcies, família Oliván!!!