Top blocs de receptes

dissabte, 30 de març de 2013

MONES 2013






Les mones d'enguany han estat diferents. A banda de que no les he fet de pastís, són les primeres que he preparat amb la Thermomix. 
La classe de Mones (Taller Thermomix de Móra d'Ebre) que ens van fer l'Andrea i l'Amàlia va ser clau. Vaig aprendre moltíssim!!!! I com no.....em va animar a preparar-les!!!! 

La massa, l'he preparat segons les instruccions que ens van donar l'Amàlia i l'Andrea. 
Vaig preparar unes 6 mones, amb diferents farcits: perles de xocolata, crema de xocolata (tipus Nutella) i confitura de carabassa i ametlla (de la meva sogra). A sota, trobareu algunes d'elles.....

INGREDIENTS DE LA MASSA: 
  • 240grs de llet sencera
  • 120grs d'oli de gira-sol
  • 2 ous
  • 100grs de sucre
  • 70grs de llevat fresc
  • 600grs de farina de força 
PASSOS ELABORACIÓ DE LA MASSA: 
  1. Posar la llet, l'oli, el sucre, els ous i el llevat al got. Barrejar 10 segons /Vel. 4
  2. Afegir la farina i programar 15 segons /Vel.6
  3. Got tancat, 3 minuts, Velocitat "Espiga".
  4. Deixar la massa dins del got i tapada amb un drap. Esperar a que augmenti el volum (fins que surt).   
  5. Baixar la massa amb l'espàtula i programar 2 minuts/Vel. Espiga.     
  6. Treure la massa del got (amb les muntades d'oli!!!!), donar-li forma,farcir-la i decorar-la com nosaltres vulguem.         
  7. Deixar reposar fins que torni a doblar el seu volum i enfornar fins que estiguin daurades (180º, 20 min. aprox)




Mona farcida de perles de xocolata i decorada amb sucre i cors de sucre

Mona farcida de confitura de carabassa i ametlla. Decorada amb fideus de colors de sucre.

Mona farcida de Nutella i decorada amb sucre i fideus de xocolata

Mona sense farcir, amb un ou dur al centre


El dia de l'entrega de les mones les vaig vestir........








dilluns, 25 de març de 2013

FIDEUÀ DE GALERES, SÍPIA I MUSCLOS



A casa nostra hem donat la benvinguda a la primavera amb una fideuà!!! La primera de la temporada de jardí!!! 
Hem preparat el paeller, he preparat la fideuà i.....hem fet l'aperitiu (que no pot faltar els diuemenges!!!).

La idea de fer la fideuà amb galeres me l'ha donat, l'Agustí CangrejoGrande. Aquesta setmana ha publicat al seu blog una fideuà feta amb escopinyes i galeres......http://cangrejogrande.blogspot.com.es/2013/03/fideos-con-galeras-y-berberechos.html

INGREDIENTS (4p):


  • 1 sípia (talladeta a trossets petits)
  • 6 musclos
  • galeres (les que vosaltres vulgueu)
  • 5-6 alls
  • 400g de fideus núm 2
  • 800g de brou de peix (el doble de brou que de fideus)
  • oli d'oliva i sal


ELABORACIÓ:

  1. En una paella posem l'oli i uns alls. 
  2. Sofregim una mica les galeres i les retirem.
  3. A continuació, sofregim la sípia. 
  4. Al cap d'uns cinc minuts, aboquem els fideus i els anem remenant, a foc mig. Hem d'aconseguir que quedin ben daurats. No hem de parar de remenar!!!!    
  5. Quan els fideus estiguin rossos tornem a posar les galeres i afegim el brou de peix. 
  6. Ho fem coure fins que els fideus estiguin al punt (uns 10-12 minuts....)

 















divendres, 22 de març de 2013

POLLO CON MANZANA, CIRUELAS Y PIÑONES




Este plato es mi aportación al reto de abril del RECETARIO MAÑOSO.
http://recetarioaragones.blogspot.com.es/2013/03/abril-la-manzana-de-aragon.html
         

Esta receta de pollo la empezó a cocinar mi tía Mari (¡una gran cocinera!), la hermana pequeña de mi padre. Ella se la enseñó a mi madre, mi madre a mi.......y yo espero poder enseñársela a mis hijos. 

Fue una de las primeras recetas con las que , en casa de mis padres, empezamos a mezclar ingredientes y gustos que hasta aquel momento no habíamos probado (dulce y salado // ¿La manzana, pero si es de postre? // ¿Y las ciruelas, con pollo?) 

Ésta es una de las recetas festivas de pollo  preferidas por mi familia.

Como sabéis, no domino las cantidades exactas...éstas son un poco "a ojo".

INGREDIENTES:

  • 1 pollo ( o muslos de pollo)
  • ajos
  • vino de cocinar
  • 2 cebollas medianas cortadas
  • 2 manzanas cortadas 
  • ciruelas (2 ó 3 por personas, según gusten)
  • piñones
  • 1 hoja de laurel
  • aceite de oliva
  • caldo (o agua)
ELABORACIÓN:
  1. Salpimentamos el pollo. 
  2. En una cazuela, ponemos los ajos con el aceite.
  3. Sofreímos el pollo durante un buen rato. Como más doradito esté, mejor. 
  4. Cuando empieza a estar dorado, añadimos la cebolla. Lo vamos moviendo. 
  5. Echamos un buen chorro de vino de cocinar y lo dejamos sofreír un ratito más. 
  6. Pasados uns 5-8 minutos añadimos la hoja de laurel, la manzana, las ciruelas y los piñones.     
  7. A continuación, añadiremos dos vasos pequeños de caldo (aproximadamente). 
  8. Dejaremos que haga "chup-chup", a fuego lento, hasta que el pollo esté bien hecho.