Top blocs de receptes

diumenge, 26 de maig de 2013

OUS FARCITS DE "ZAMBURIÑAS"



Els ous  farcits sempre els he preparat amb tonyina. Fa uns dies vaig dir....provem de substituir la tonyina per un altre ingredient????? I així va ser. Vaig anar al rebost i vaig agafar una llauna de "zamburiñas en salsa de vieira".

El procediment per preparar-los va ser exactament el mateix de sempre......

INGREDIENTS:

  • Ous durs
  • Olives farcides
  • "Zamburiñas"
  • Maionesa
ELABORACIÓ:

  1. Partir els ous en dos parts i buidar els rovells. 
  2. Aixafar els rovells  amb la forquilla. 
  3. Tallar a trossets petits les "zamburiñas" i les olives farcides.                              
  4. Barrejar-ho tot juntament amb la maionesa.  
  5. Farcir els ous i decorar-ho al vostre gust (amb mitja oliva, amb oliva i anxova, amb una tira de pebrot del piquillo,.....)



dijous, 23 de maig de 2013

BOMBÓ DE SALMÓ


Aquests "bombons" han estat molt de moda últimament.......Per la xarxa es poden trobar moltíssims blogs on apareixen. Jo els vaig veure fer per primera vegada a la Isasaweis ( a l'escola en parlàvem moltes vegades!! del seu blog, dels seus vídeos, de les seves receptes.....). 

La forma dels bombons dependrà de la forma que tingueu la glaçonera. 
Ara que hi penso....al formatge se li pot afegir alguna herba aromàtica, trossets de nous, ....el que vosaltres vulgueu, al vostre gust. 

INGREDIENTS:

  • Salmó fumat
  • Formatge tipus Philadelphia
ELABORACIÓ:

  1. Folrem la glaçonera amb film transparent. 
  2. A cadascun dels espais de la glaçonera hi posem una làmina de salmó fumat. 
  3. Farcim cada làmina de salmó amb formatge cremós i fem un plec per tal que quedi tancat.     
  4. Ho deixem reposar unes hores a la nevera. 
  5. Desemmotllem els bombons i els col·loquem el plat o safata on els volguem servir.




dilluns, 20 de maig de 2013

CANELONS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


Com altres vegades us he explicat, a Móra d'Ebre comptem amb una associació culinària...."Amics i Amigues de la Cuina". Ens trobem una vegada al mes i compartim els nostres plats. Res més senzill i enriquidor que....COMPARTIR!!! 
Hi formem part majoritàriament dones  de totes les edats (hi ha algun senyor......però són la minoria). L'ànima del grup és la Conxita Blasi; ho fem a la seva Agrobotiga 7 de Ribera. Ella és la que ens organitza, dinamitza, anima,........

Cada mes.....aprenem  alguna cosa nova!!! I com no, trobem una estona per dedicar-nos conjuntament a la nostra passió, la cuina. 

Aquesta recepta ens la van explicar l'Elisenda Jardí i la Dori Martí. Gràcies per compartir-la!! A casa ens ha agradat moltíssim!!!

La base d'aquests canelons és la brandada de bacallà. Jo l'he preparat amb la Thermomix. Vosaltres, la podeu fer de manera tradicional o...si voleu, la podeu comprar feta. 
L'escalivada és l'ingredient principal de la salsa. Jo he utilitzat un pot de conserva d'escalivada que tenia al rebost (preparo l'escalivada al forn, la poso en pots i després, al bany maria; d'aquesta manera sempre tinc escalivada disponible!!!)

INGREDIENTS:

  • Brandada de bacallà
  • Plaques de canelons 
  • Escalivada
  • Nata per cuinar
  • Sal
  • Pebre i nou moscada
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Mantega per muntar la safata del forn
ELABORACIÓ:

  1. Farcim les plaques de canelons amb la brandada i les anem dipositant al safata del forn (prèviament muntada amb una mica de mantega).           
  2. Preparem la crema d'escalivada: en el pot de la batedora triturem l'escalivada amb la nata, la sal, el pebre i la nou moscada.   
  3. Cobrim els canelons amb la crema  i els empolvorem amb formatge ratllat.        
  4. Ho gratinem i ho servim al plat. 
Una mica més i...no puc penjar foto dels canelons!!! Els vaig servir als plats, vam començar a dinar i.....quasi m'oblido de fer foto!! Sort dels que em van quedar a la llanda....






divendres, 17 de maig de 2013

PRIMAVERA CULTURAL A GINESTAR: XERRADA GASTRONÒMICA


El diumenge dia 5 de maig vaig gaudir d'una experiència...........com ho diria.....única??? 

Quan la Toñi em va proposar el Taller de Cuina de la Primavera Cultural de Ginestar no m'ho podia creure. Quin repte!!!! 
Altres vegades he presentat les meves receptes (als Amics i Amigues de la Cuina de Móra d'Ebre ho fem mensualment; podríem dir que és en la intimitat ja que som un grup que fa molt temps que ens coneixem i ens trobem..) però mai davant de tantes persones. 

M'ho vaig passar molt bé, vaig gaudir plenament amb l'experiència. Molts nervis, però va valer la pena. 

Vam preparar molts pintxos, per a que es poguessin tastar tots. Sort que em va ajudar la Maria José!!!!! 

Moltes gràcies a l'Ajuntament de Ginestar per pensar en mi!!!! 


La taula preparada 






Amb el suport del powerpoint



Un bonic record.....

Cervesa artesana GINESART personalitzada!!!!

Les galetes de record, de la KANARITA


diumenge, 12 de maig de 2013

LA CUINA DE LA SIHAM: BOLETES DE COCO I BARDHIR

La Siham Hadouch fa molts anys que viu a la Ribera d'Ebre. Va arribar a Miravet quan era petita i ara ja fa uns quants anys que és a Móra d'Ebre. La vaig conèixer quan anava a l'Institut Julio Antonio i jo treballava de monitora al menjador; més tard, com a germana d'un alumne meu, l'Ilyas; i, actualment, com a mare d'alumnes de l'escola, l'Adnan i la Malak. És una dona dinàmica i molt col·laboradora. 
Vaig passar una tarda ben distreta a casa seva!!! 
A banda de cuinar i berenar, vaig poder tastar per primera vegada un té verd amb menta autènticament marroquí. Deliciós!!! 

Avui, la Siham ens presenta dues receptes: les BOLETES DE COCO AMB SÈMOLA i el BAGHRIR. 

BOLETES DE COCO AMB SÈMOLA

Ingredients: 
  • 250grs de coco ratllat
  • 300grs de sèmola de blat mitjana
  • 200grs de sucre glass (i una mica més decorar)
  • 200ml d'oli de gira-sol
  • 4 ous
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • ratlladura de llimona
  • 1 polsim de sal
  • 1 raig d'aigua de flor de taronger. 
Elaboració:
  1. Barrejar en un bol la sèmola, el coco, la llimona, el llevat i la sal. A continuació, l'oli.      
  2. A banda, barrejar els ous i el sucre glass. Unir les dues masses. 
  3. Precalentem el forn (dalt i baix) a 150º. 
  4. Hem de formar boletes del tamany d'un panellet. Per a fer les boles: hem de mullar-nos les mans amb l'aigua de flor de taronger, fer una bola i passar-la per sucre glass (només una cara, la de la part de dalt). 
  5. Col·locar-les a la llanda del forn ben separades. 
  6. Coure les boletes durant uns 15 minuts aproximadament. Els primers minuts de la cocció hem de posar la llanda a la part de baix, després ho passarem a la part de dalt. Sabrem que estan cuites quan s'hagin obert una mica per la part de dalt. 


                

Les hem de deixar refredar abans de menjar-les!!


BAGHRIR

Ingredients:
  • 1 bol de sèmola mitjana
  • 172 got de farina
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 1 mica de llevat fresc (1/2 pastilleta de 25g)
  • 1 culleradeta de sal
  • Aigua tèbia (tres mides del bol de sèmola)
Elaboració:
  1. Barrejar tots els ingredients en un bol. 
  2. Abocar el contingut en una batedora de got. Batre-ho durant 3 minuts.És molt important que la batedora sigui de got!!!!No es pot fer amb una batedora de braç.
  3. Una vegada està ben batut, ho deixem reposar durant 5 minuts. 
  4. Calentem una paella crepera ben calenta. Quan comencem a fer les baghrir, baixem el foc (ho deixem en foc mitjà tota l'estona; entre baghrir i baghrir no cal tornar a calentar la paella).
  5. Abocar una petita quantitat de massa a la crepera. Sabrem que està ben feta quan veurem que no hi ha líquid. No se li dóna la volta!!!!!                                 
  6. Conforme les anem fent, les anem deixant tapades amb un drap.      
  7. Les podem acompanyar amb mantega, oli d'oliva i sal,  xocolata, melmelada....Admet acompanyament dolç i salat.     

La tarda la vam acabar amb un berenar excepcional, fins i tot vaig tastar el pa marroquí casolà que ella mateixa fa!!!! ...algun dia me l'ensenyarà a fer?????

Moltes gràcies Siham!!!!