Top blocs de receptes

diumenge, 30 de juny de 2013

PASTA DE FULL AMB XOCOLATA



Aquesta coca és la cosa més fàcil i ràpida de fer!!! I com no.....molt agraïda!!! Allí on la portes, quedes molt bé i agrada tant a grans com a petits. 
La vaig descobrir al blog...VELOCIDAD CUCHARA. Si la voleu consultar......
La podeu fer amb ametlla o sense ametlla, vosaltres trieu!!!

Necessitarem......
  • 2 làmines de pasta de full 
  • Nutella o Nocilla (la que més us agradi...)
  • Ametlla crocanti (opcional)
  • 1 ou per pintar
Com ho farem????
  1. Precalentem el forn a 200º
  2. Col·loquem una làmina sobre el paper de forn  i la muntem amb Nutella. Hem de tenir en compte que hem de deixar espai per fer una voreta (per tant, deixem 1cm per la vora exterior sense muntar de xocolata).  
  3. Empolsem amb ametlla crocanti o no, com vosaltres vulgueu. 
  4. Col·loquem damunt la segona làmina de pasta de full i amb una forquilla marquem la vora i la punxem.     
  5. La pinzellem amb ou batut.També podem marcar-la amb un ganivet per tal de "dividir-la" en porcions (jo, a vegades ho faig abans de pintar-la amb ou i altres vegades, després de pintar-la).      
  6. L'enfornem uns 15 minuts o fins que estigui daurada.     
Quan la trec del forn, surt molt "bufada". Després, a poc a poc, va baixant sola. A vegades, l'ajudo una mica amb una espàtula....No sé què fer per a que no em passi!!!

I vosaltres, com la preparareu? Amb Nutella o amb Nocilla?





dimarts, 25 de juny de 2013

VICHYSSOISE D'ABADEJO

Sens dubte, aquest plat ha estat el gran descobriment de la setmana!!! El vaig preparar per al dinar familiar d'ahir, el dia de St. Joan. Va agradar moltíssim......Vaig preparar un petit assortit de cremes (presentades en bols individuals petitets) i una d'elles era aquesta. 

Aquesta recepta és del blog especialitzat en receptes de bacallà, del que sóc seguidora i també podeu trobar enllaçat al meu: http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/
Quan fa unes setmanes vaig veure publicada aquesta entrada vaig tenir clar que la prepararia per al dinar de St. Joan. He fet algunes modificacions en les quantitats dels ingredients, però la base és la mateixa. 

El nom del plat potser quedaria més "fi" si li digués "Vichyssoise de Bacallà" però a mi m'agrada més la paraula abadejo; no sona tan fina i delicada però....me la sento més meva. 

INGREDIENTS (6p aprox.):

  • 300 grs de porro
  • 300 grs de patata
  • 200 grs d'abadejo dessalat
  • 200 ml de nata de cuinar
  • aigua 
  • oli d'oliva "La Picossa"
  • sal
  • pebre negre
  • 2 ous durs
ELABORACIÓ:
  1. Tallar el porro a rodanxes i sofregir-lo en una cassola amb oli d'oliva.   
  2. Quan el porro estigui sofregit (a foc lent), afegir les patates i remenar-ho unes quantes vegades.  
  3. Cobrir-ho amb aigua i bullir durant uns 25 minuts. 
  4. 10 minuts abans de finalitzar la cocció, afegir  l'abadejo. 
  5. Una vegada finalitzada la cocció, triturar amb la batedora.    
  6. Per últim, afegir la nata i fer-ho bullir durant 3 minuts aproximadament.  
  7. Servir-la freda i decorada amb l'ou dur ratllat.


dimarts, 18 de juny de 2013

ARRÒS NEGRE D'EMERGÈNCIA


Aquest arròs me'l va ensenyar a fer la Pepa, la nostra estimada amiga Pepa. 
Fa molts anys vam anar a València, a les Falles, amb Jaume i la Pepa. Ens vam recórrer tota València!!! Quin ritme!! Em penso que és la vegada de la meva vida que més he caminat!!
Sortíem al matí després d'esmorzar. Tornàvem a l'hora de dinar, descansàvem una mica i....a tornar-hi. A sopar, cap a casa i després de sopar.....una altra vegada!!! Vam veure totes les Falles!!!! 
Un d'aquells dies de tant moviment, la Pepa ens va preparar aquest arròs ràpid. 

També li podríem dir arròs de rebost, ja que els ingredients amb el que està fet els podem disposar sempre al rebost de casa nostra. 

Necessitarem........

INGREDIENTS (4 p,):

- 400 grs d'arròs 
- 800 ml de caldo de peix
- 1/2 ceba gran o una ceba petita
- 2 llaunes de calamars o sípia en la seva tinta
- oli d'oliva
- sal 

ELABORACIÓ: 
  1. Sofregir la ceba i al cap d'uns minuts afegir el contingut de les dues llaunes. Continuar sofregint uns 5 minuts a foc lent.     
  2. Incorporar l'arròs i, sense parar, sofregir uns 5 minuts més.   
  3. Afegir el caldo de peix. Rectificar de sal.  
  4. Cocció de 17 minuts i deixar-lo reposar uns 3-5 minuts.     

                     




 



dilluns, 10 de juny de 2013

LLONGANISSA DE CASA NOGALES AL VI BLANC DE LA TERRA ALTA


La llonganissa de la Carnisseria Nogales és la preferida de casa nostra. No hi ha cap com ella!!!! 
La primera vegada que vaig anar a comprar a Casa Nogales (fa uns 17 anys....) ja vaig saber que seria la meva carnisseria de confiança. El tracte....excel·lent, per part de tots i totes.....Marcos, la Juani, la Tere i la Montse. Els productes......de primera qualitat i els elaborats, autènticament casolans. 

Aquesta recepta està feta amb la Thermomix, però com totes, la podeu fer de manera tradicional. Segueix els passos de: sofregir ceba, afegir llonganissa, incorporar el vi, deixar coure un ratet i.....plat enllestit. 

L'oli que he utilitzat és l'arbequí de la Cooperativa de Móra d'Ebre, l'oli "La Picossa". El vi blanc,"L'Arnot" de la SAT La Botera de Batea, de la Terra Alta. Com no!!! Productes de la nostra terra!!!
  
INGREDIENTS: 
  • 200 g de ceba
  • 400 grs de llonganissa tallada a trossets
  • 100 g de vi blanc 
  • 1 fulla de llorer
  • 50g d'oli d'oliva
  • sal 

ELABORACIÓ:

  1. Poseu dins el got la ceba tallada a quarts. 4 segons/vel4. 
  2. Col·locar la papallona. Afegir l'oli i programar 10min/Varoma/vel2. 
  3. A continuació, incorporar la llonganissa i 3min/Varoma/gir esquerra/vel. cullera.
  4. Afegir el vi blanc i la fulla de llorer. 12min/100º/gir esquerra/vel. cullera
  5. Aquest plat el podeu acompanyar amb arròs blanc.