Top blocs de receptes

dimecres, 31 de juliol de 2013

FOCACCIA AMB CEBA I OLIVES VERDES



Segons la wikipèdia, la focaccia és..."Focaccia és molt popular a Itàlia i sol ser assaonada amb oli d'oliva i sal, i algunes vegades amb herbes , i pot ser coberta amb ceba, formatge i carn, o amb gust a una sèrie de verdures .
Les masses de la focaccia són similars en estil i la textura de la pizza masses que consten de farina d'alt contingut de gluten , oli , aigua , sal i llevat . En general es desenrotlla o es pressiona amb la mà en una capa de gruix de la massa i després s'enforna en una pedra de fons o solera del forn . Es pot perforar el pa amb un ganivet per alleujar el bombolleig a la superfície del pa."

M'agrada fer una focaccia de tant en tant perquè el seu gust ens trasllada a Roma......ens porta molts bons records. 

La recepta que us presento és del blog LA COCINA DE MORILANDS. He fet una petita modificació respecte a la recepta del blog: li he afegit olives verdes (arbequines)i orenga. 


INGREDIENTS de la MASA:

  • 6oo grs de farina de força
  • 380 grs d'aigua
  • 20 grs d'oli d'oliva verge extra 
  • 25 grs de llevat fresc
  • 1 polsim de sucre
  • 1/2 culleradeta de sal
INGREDIENTS DE LA COBERTURA:
  • 4 cebes mitjanes (350 grs aprox.)
  • 40 gr oli d'oliva verge extra
  • 40 gr d'aigua
  • 2 culleradetes de sal
  • olives verdes
  • orenga
COM PREPAREM LA FOCACCIA?

  1. Preparem la massa. Al got hem de posar la farina, 320 gr d'aigua, 20 gr d'oli, el llevat i el sucre. Amassar 2 minuts, got tancat i velocitat espiga. 
  2. Afegir la sal i la resta de l'aigua. 2 minuts, got tancat i velocitat espiga.
  3. Muntem bé una safata del forn amb oli d'oliva i, amb les mans muntades d'oli, aboquem la massa. Li donem forma de bola i la tapem amb un bol gran per a que pugui doblar el volum (20-30 minuts).        
  4. Rentem el got i encenem el Forn a 200º
  5. Estenem la massa amb els dits ben muntats amb oli. Hi fem unes marques amb els dits, pressionant amb força.   
  6. És el moment de preparar la cobertura. Trossegem la ceba durant 6 segons a velocitat 4 i la repartim per tota la superfície de la massa.
  7. Afegim al got l'oli, l'aigua i la sal i ho barregem tot 10 segons a velocitat 4. Pinzellem aquesta barreja per tota la superfície de la massa. Repartim les olives verdes i ho empolvorem amb orenga.  
  8. Ho enfornem durant 30 minuts. 
  9. Abans de tallar-la l'hem de deixar refredar una mica. 








dimecres, 24 de juliol de 2013

MACARRONS A LA CERVESA

L'Agustí, del blog Cangrejo Grande va ser una altra e les grans "coneixences" de la trobada de bloggers de cuina de les comarques de Tarragona de l'any passat. Recordo amb molta emoció aquell sopar!!! Era la meva primera trobada bloggera.....amb persones que no coneixia....i, com no, m'ho vaig passar molt bé. Vam compartir taula, experiències, rialles, .......i la nostra passió per la cuina. Amb la immensa majoria de les persones que ens vam conèixer he mantingut contacte "telemàtic" a través dels blogs i el facebook .....amb la Dolça, amb la Nani, amb la Sara, amb la Marta, amb la Cristina, amb la M. Glòria , amb la  Mar, amb la Mireia i la Bet........i algun dia espero poder-me trobar amb totes elles de nou. I, com no, també amb l'Agustí.  

Agustí!!! Fins que  vaig preparar els teus macarrons a la cervesa, Joan Salvador no va parar!!!!! "Els macarrons de l'Agustí....els macarrons de l'Agustí......". Aquí els teniu!!!

Respecte a la publicació del Cangrejo Grande, he fet dues modificacions: no he posat espinacs i he afegit bacon.


INGREDIENTS (4p):
  • 400 grs de macarrons
  • 330 ml de cervesa
  • oli d'oliva extra verge
  • 1 ceba
  • 1 pot de bolets variats
  • 6 tires de bacon 
  • 400ml de llet Ideal (també pot ser nata líquida de cuinar)


ELABORACIÓ:


  1. En una cassola, posem a bullir els macarrons com ho fem habitualment. Mentrestant prepararem el sofregit.
  2. Sofregim la ceba.  
  3. Quan la ceba està quasi al punt, afegim el bacon i els bolets. Ho sofregim.   
  4. Quan quedin 3 minuts per finalitzar la cocció de la pasta la posarem en un escorredor i la passarem per l'aixeta, amb aigua calenta (per no trencar la cocció del tot).Ràpidament la tornarem a posar a la cassola. 
  5. Una vegada tinguem els macarrons a la cassola, abocarem la cervesa i ho remenarem bé. Finalitzarem la cocció dels macarrons.                                                                                                              
  6. Tot seguit, afegirem el sofregit de la ceba, el bacon i els bolets.        
  7. A continuació incorporarem la nata o llet.  Remenarem sense parar fins que la salsa estigui ben lligada. Si voleu, podeu afegir un polsim de pebre.   


                                               













dimarts, 16 de juliol de 2013

PASTA FRESCA A L'OU "DON CAMILO"


M'encanta fer la pasta fresca a casa. Com xalem la Cristina i jo!!! Les mans plenes de farina....la maquineta rodant....Escampem molt, però la satisfacció que dóna el poder menjar la pasta fresca elaborada per tu mateixa, supera tota la feina que comporta preparar-la. 

La recepta de la pasta, a l'estil "Don Camilo" va ser de les primeres maneres diferents de cuinar la pasta a casa dels meus pares. Va ser la meva germana Miriam la que la va experimentar!!! Recordo que comprant la pasta de la marca Gallo podies aconseguir un receptari. 

La massa de la pasta la preparo amb la Thermomix. La recepta és del llibre CUIDA TU SALUD. 

INGREDIENTS PER FER LA PASTA:
  • 400g de farina de força
  • 4 ous
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta de sal
ELABORACIÓ AMB THMX:
  1. Posar dins el got els ingredients seguint aquest ordre: farina, ous, oli i sal. Programar 2min/got tancat/espiga. Aquesta massa no ha de quedar enganxosa.     
  2. Posem la massa en un bol, la tapem amb film i la deixem reposar una mitja hora dins la nevera.  
  3. Preparem la pasta amb la màquina.
        



Quan tindrem preparada la pasta fresca, la bullirem; tot seguit, començarem a fer la salsa d'acomapanyament. 

Per fer la salsa "Don Camilo", necessitarem:
  • Bacon o pernil salat a daus petits
  • 1/2 ceba
  • oli d'oliva verge extra 
  • sal i pebre 
  • alfàbrega mòlta
Com la prepararem?

  1. Sofregirem la ceba molt lentament i afegirem el bacon o pernil salat. 
  2. Quan estigui fet, empolvorarem amb l'alfàbrega mòlta i retirarem del foc. 
  3. Quan la pasta estigui bullida al punt,l'escorrerem ràpidament, la posarem en una font de servir i la condimentarem amb la salsa. 
  4. Si volem, ens podem posar formatge ratllat. 






dilluns, 15 de juliol de 2013

BRANDADA D'ABADEJO O ELOGI A LA THERMOMIX


Aquesta entrada no sé per on començar-la........Parlo de l'abadejo o de la Thermomix????? 

A casa, l'abadejo ens agrada de totes maneres. Si he de pensar en un plat per un dinar amb família o amics....  l'abadejo és èxit assegurat....però...i la Thermomix?

Fa una miqueta més d'un any que la tinc i només puc dir meravelles. És una de les compres que hem fet a casa de la que més satisfets estem. I dic satisfets perquè som tots els de casa els que estem contents amb ella!!!! Jo, perquè sóc la que la utilitzo, la que se sent complementada a la cuina i m'he animat a preparar plats, masses, mousses, granissats,..que abans no m'atrevia a fer;la Cristina, la meva filla,  perquè la comença a utilitzar i li agrada estar al meu costat a la cuina i....els homes de casa (el meu marit i el meu fill) perquè disfruten amb els plats que elaborem amb ella. 
Només us puc explicar meravelles!!!!  No he abandonat la cuina tradicional;hi ha plats que els continuo cuinant tradicionalment i d'altres amb la Thmx. És un gran complement a la meva cuina!!!

Ah!! Si parlo de la màquina no em puc oblidar de l'Andrea, la nostra comercial. Està sempre que la necessites, dóna una atenció postvenda immillorable, t'engresca a provar coses noves i prepara unes classes de cuina...que són un gran complement. Gràcies, Andrea!!!

Anem a per la recepta??? És del llibre Imprescindible. 

INGREDIENTS:
  • 2 alls
  • 100g d'oli d'oliva verge extra 
  • 100g d'oli de gira-sol
  • 400g d'abadejo dessalat 
  • 70g de llet sencera
  • pebre 
COM HO FAREM?
  1. Trossegem els alls 5segons, vel. 7. Amb l'espàtula, baixem les restes d'all a l'interior del got. 
  2. Incorporem els olis i programem 6min.,temperatura Varoma, vel. cullera. Quan estigui fet, ho retirem a una gerra resistent a la calor i reservem.  
  3. Sense rentar el got, posem l'abadejo, la llet i el pebre. Programem 6min,temp Varoma, vel.1. Quan hagi acabat, obrim la tapa, traiem el got de la màquina i ho deixem refredar uns 10 minuts. 
  4. Tornem a posar el got a la màquina i ho triturem programant 30s, vel progressiva 5-10. 
  5. Amb el cubilet posat a la tapa, programem velocitat 5 (sense programar temps).  Anirem abocant molt a poc a poc l'oli que tenim reservat. Quan haguem finalitzat, posarem la brandada en un bol i la posarem a la nevera.  
La brandada la podem utilitzar per fer canelons, per posar en torradetes, cistelles de pasta de full.......com més us agradi!!! Del que es tracta és de gaudir de la cuina. 


















Us facilito enllaços a altres blogs on podreu trobar la brandada D'ABADEJO cuinada de manera tradicional.....
http://www.lacuinadesempre.cat/2011/10/brandada-de-bacalla.html

http://www.receptes.cat/recepta647/brandada_de_bacalla

I un blog especialitzat en receptes de BACALLÀ..
http://receptesdebacalla.blogspot.com.es/