Top blocs de receptes

dimarts, 24 de setembre de 2013

CRESTES VARIADES




                                                                     

Aquestes crestes les vaig preparar després de veure la publicació de la Mònica al seu blog, ENSUCRAT. Va publicar la recepta d'unes aquestes crestes:

Com jo no puc preparar totes les crestes de pernil dolç i formatge (a casa en tenim un que no li agrada el formatge.....) vaig preparar una alternativa que mai falla, la tonyina, però aquesta vegada amb un toc d'orenga. 

Són molt fàcils de fer, us poden ajudar els petits de la casa i no cal fregir-les, les courem al forn. 

El farcit el podeu decidir vosaltres: pernil i formatge, tomaca i tonyina, patè de tonyina, sobrassada, ......

Necessitareu un paquet de massa per preparar crestes i el farcit que més us agradi. 


CRESTES DE TOMACA I TONYINA

Barregeu tomaca fregida casola amb tonyina desfeta

Farciu la cresta amb la massa

Tanqueu la cresta amb una forquilla petita

CRESTES DE PATÈ DE TONYINA 


CRESTES DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

Trieu la classe de formatge que més us agradi!!!!
 Quan les tingueu totes preparades.......

Aneu col·locant-les a la safata del forn folrada amb paper de cuina
Pinteu-les amb ou batut

Empolvoreu amb orenga les crestes de tomaca i tonyina




Enforneu-les a 200º fins que estiguin dauradetes

Mmmmm...quina oloreta!!!!

Quin color que tenen!!!!

Les aromatitzades amb orenga ben col·locades a la safata....








 Acompanyades d'una amanida......ja tenim sopar!!!!Bon profit!!!!

dijous, 19 de setembre de 2013

BRISAPIZZA



Us ha passat alguna vegada que esteu convençuts/convençudes de que teniu un ingredient a la nevera i quan aneu a buscar-lo us adoneu de que no hi és?????......a mi, sí!!!!! 

És el que em va passar fa unes setmanes. Estava convençuda de que a la nevera tenia una massa de pizza que vaig comprar per "si tenia una emergència" (normalment preparo jo la massa....). 
Va arribar "la emergència" (un sopar improvisat) i quan vaig obrir la nevera......no hi era!!! El que  tenia era massa brisa!!!! Ja m'havia fet a la idea de que havia de fer pizza....i ja ho havia dit als meus fills!!!! 

Res, doncs, a preparar una pizza amb massa brisa!!!! I, la veritat, el resultat va ser molt bo!!! Una pizza diferent, molt suau. 

El procediment....exactament igual que el d'una pizza normal i corrent. 

El resultat.....una agradable sorpresa. 
Bon cap de setmana!!!!!














divendres, 13 de setembre de 2013

LLOM ARREBOSSAT A L'AROMA DE TIMÓ



La carn arrebossada és la reina de la carmanyola!!!! Almenys.....així ho és a casa nostra. Ja la pots fer amb la carn que vulguis.......pit de pollastre, carn magra, cap de llom, llom de dos colors......que sempre triomfa.  
Amb aquesta recepta participo a la proposta del blog Memòries d'una Cuinera, "Qui festeja, no sopa"; consisteix en presentar receptes de carmanyola. 

Quan preparo la carn arrebossada , m'he acostumat a afegir-li al pa ratllat una mica de timó (farigola). Li dóna un gust molt especial......
La meva mare quasi sempre l'ha preparat d'aquesta manera; jo, també ho faig com ella. 

Podem fer dues coses: afegir el timó al pa ratllat en el mateix moment que anem a fer la carn o guardar el pa ratllat amb el timó incorporat dins d'un pot hermètic. Trieu la vostra opció!!!!

Ja veieu, és una manera diferent de fer la carn arrebossada. 

INGREDIENTS: 

  • Llom de dos colors 
  • Pa ratllat
  • Timó (farigola)
  • Ou batut
  • Sal i oli per fregir la carn
ELABORACIÓ: 

Em sembla que no cal que ho expliqui.........
Us deixo unes imatges.....

Bon profit!!!





Pa ratllat i timó

Ben barrejat.....

Ja tenim la carn passada per l'ou i el pa ratllat

La deixem reposar un moment sobre paper de cuina, així el paper s'impregnarà de l'excés d'oli









dijous, 5 de setembre de 2013

CANUTS DE CREMA DE MELÓ


Aquest és l'experiment dolç d'aquest estiu del que estic més orgullosa. 
Sí, perquè sempre m'havia fet molt respecte això dels "canutillos"; ho veia molt difícil i no sabia per on començar. 

A la revista d'Agost de la Thermomix anava publicada aquesta recepta i va ser quan em vaig decidir a preparar-los.Teníem un sopar amb amics , havia de portar les postres i...... vinga, nou repte!!! 

Vaig anar a comprar els motlles per a fer canuts a Vilanova Fustes (Móra d'Ebre; tenen molts productes de la marca Ibili!!!) i em vaig posar a la feina. 

El resultat va ser espectacular!!! Potser és perquè hi tenia posada molta il·lusió,....oi??? Igual penseu que sóc una mica exagerada......, però mireu....mireu.....

INGREDIENTS (12u):

Per als canuts:
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • Mantega per muntar els motlles i/o paper vegetal per folrar-los (vaig fer les dues coses, per provar!!)
  • 1 ou batut per pintar
Per la crema de meló:
  • 250g de meló madur (la pulpa tallada a trossets)
  • 3 rovells d'ou
  • 50g de sucre
  • 40g de Maizena
Per la decoració:
  • Sucre glas per empolvorar
COM HO PREPAREM?

Crema de meló: 
  1. Posem al got la pulpa del meló tallada a trossos, els rovells, el sucre i la farina. Barregem 30seg/vel progressiva 5-10.
  2. A continuació, programem 8 min/100º/Vel4. 
  3. Aboquem la crema en una màniga pastissera i la reservem. Quan la crema estigui tèbia la posem a la nevera durant 2-3 hores. 
* La crema la vaig preparar al matí, i a la tarda vaig fer els canuts. 

Canuts: 
  1. Precalentem el forn a 200º
  2. Tallem la làmina de pasta de full a tires. 
  3. Muntem amb mantega els motlles o els folrem de paper vegetal. 
  4. Enrotllem la tira de la pasta de full al voltant del motlle i ho col·loquem a la llanda.     
  5. Pinzellem amb ou batut.   
  6. Enfornem durant 12-15 minuts, fins que estiguin daurats. 
  7. Els deixem refredar i els desemmotllem.                                                                                
  8. Ara toca omplir els canuts amb la crema. Per fer-ho més fàcil col·loquem el canut en un got de licor petit. Em funciona molt bé!!! 
  9. Col·loquem els canuts en una safata, plat,......i els empolvorem amb el sucre glas. 


Bones postres!!!!!!