Top blocs de receptes

dimecres, 30 d’octubre de 2013

TROBADA GANXETES 2013!!

El passat dissabte dia 26 d'octubre vaig poder gaudir de la meva segona trobada bloggera, la Ganxetes 2013

En aquesta, vaig poder "posar cara" a blocaires que segueixo i també, retrobar-em amb els que vaig conèixer a la primera trobada (Barcelona, 5 d'octubre, Mercat de Mercats). 
Entre una d'aquestes "coneixences" estava la Sandra, dels Fogons de la Bordeta!!! Tenia moltes ganes de conèixer-la!!! Ella és una mica la culpable de que em decidís a fer un bloc de cuina!!! Gràcies a la seva Recepta del 15 m'hi vaig animar!!! 

La gran amfitriona i organitzadora de la trobada va ser la Dolça del bloc " No tot són postres a la cuina" i, des d' aquí, la meva gran felicitació!!!! També, com no, a l'Starbase.....és una màquina!!! Ens van preparar tota una gran diada que ens serà difícil d'oblidar. 


Vam fer una mica de tot.......... 



1a PARADA



Visita a la Cooperativa COSELVA de La Selva del Camp i a la seva agrobotiga. Tot i que no havia començat la campanya de l'oli vam fer un breu recorregut per la cooperativa. 

  

 2a PARADA

Com anàvem molt bé de temps, vam fer una visita a la Fira Medieval de la Selva de Camp. Vam poder fer alguna que altra compra gastronòmica......
 

 3a PARADA


En aquesta parada vaig descobrir el que és gaudir d'un bon vermut!!! Vam visitar VERMUTS MIRÓ, de Reus. Tot i ser dissabte , vam gaudir d'una gran classe sobre un tema totalment desconegut per mi, el vermut. Tot seguit, vam realitzar un tast de vermuts. Sensacional!!












4a PARADA:

La quarta i última parada la vam fer al Restaurant LA GIBERGA, Reus. Allí vam degustar uns plats exquisits i vam gaudir d'una gran sobretaula.  La Mai ens va rebre amb aquest detall.......



Entre altres plats........



                        
L'atenció rebuda, la companyia i la conversa van ser excepcionals.
Espero  no tardar gaire temps en tornar a repetir una experiència com aquesta. 


dijous, 24 d’octubre de 2013

PA DE PERNIL SALAT



Fa uns anys la meva mare em va regalar una panificadora, la Biffinett del Lidl. Al començament la vaig utilitzar moltes vegades, però últimament l'he tingut una mica abandonada. Fins que remenant per blogs i grups de facebook...m'he tornat a engrescar. Me l'he posat al pedrís de la cuina, ben a mà per poder-la utilitzar quan vulgui (a vegades, si tens utensili amagat no l'utilitzes per tal de no treure'l...).

Gràcies al grup de facebook "Yo también tengo una panificadora" he millorat els meus pans. Aquest és un exemple!!!! La idea del pernil és meva, però les quantitats dels ingredients són consell de les membres del grup. 

INGREDIENTS:

  • Una safata de mini daus de pernil 
  • 300 ml d'aigua tèbia
  • 500 grs de farina de força
  • 1/2 sobre de llevat en pols 
  • 1 culleradeta de sal

COM HO FAREM.......

Posem tots els ingredients a la panificadora (començant per l'aigua) i la programem a PAN BLANCO. 
Així de fàcil!!!!







dilluns, 21 d’octubre de 2013

COSTELLA DE VEDELLA GUISADA


Els guisats m'encanten per tres motius: El primer, perquè em fan viatjar en el temps...em porten a la cuina de les meves iaies Pura i Micaela i a la de la meva mare; el segon motiu, pels ingredients, la versatibilitat d'aquests, el gust i el fàcil que és fer-los; el tercer, perquè te'ls pots deixar fets del dia abans i, quan treballes, és un aspecte que valores moltíssim. 

El d'avui és un guisat de costella de vedella. La vaig comprar sense intencionalitat; vull dir que vaig anar a la carnisseria, la vaig veure i.....Marcos la va tallar al meu gust. És el que té comprar a la carnisseria: bona qualitat i tall al moment i al gust!!

INGREDIENTS:
  • Costella de vedella tallada a trossos
  • Alls
  • Pastanaga i ceba tallada a trossets
  • 1 ramillet d'herbes
  • Pebre mòlt
  • Vi de cuinar
  • Oli d'oliva extra verge 

COM HO FEM........


1 Calentem l'oli amb uns quants alls (al nostre gust)

2 Sofregim la costella amb els alls



Sofregim fins estar ben daurada!!!

3 Afegim la pastanaga i la ceba

4 Continuem sofregint

5 Aboquem un rajolí de vi de cuinar i...continuem remenant i sofregint

6 Incorporem el ramillet d'herbes 

7 Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure a foc lent durant uns 30 minuts o fins que la vedella està tendra

8 Per últim, incorporem les patates tallades a trossos. Ho deixem coure a foc lent fins que les patates estan fetes. 


Ho podem deixar a la cassola o ho podem guardar a la nevera.......


 Bon profit!!!!






diumenge, 13 d’octubre de 2013

ARRÒS DE POPETS

El diumenge és el dia de la setmana que m'agrada fer arròs. No és que tots els diumenges en prepari, però.....molts sí que ho faig. 
Últimament m'agraden més els arrossos d'un únic ingredient principal, com és el d'avui. He deixat una mica de costat aquells arrossos que porten pollastre, gambes, sípia, musclos,.......i m'he decantant per experimentar amb d'altres. 

Per avui he preparat un arròs de popets. Vaig anar a la peixateria del Supermercat Esclat de Móra la Nova, vaig veure aquests popets i vaig pensar.....el diumenge ja sé que faré per dinar!!!!

NECESSITAREM......
- arròs 
- popets
- ceba
- alls
- oli d'oliva extra verge
- brou de peix
- un polsim de pebre roig mòlt

COM HO FAREM......


1.- Posarem els alls a la paella i calentarem l'oli

2.- Sofregirem els popets ben sofregits




3.- Afegirem la ceba tallada a trossets ben petits i ho continuarem sofregint

5.- Empolvorarem amb una mica de pebre roig mòlt

4.- Quan ho tinguem tot ben sofregit, abocarem el brou de peix i ho deixarem coure durant 10 minuts

6.- Abocarem l'arròs i ho deixarem coure durant 18 minuts



7.- Quan hagin passat els 18 minuts el deixarem reposar durant 2-5 minuts


I passats els 5 minuts.........BON PROFIT!!!!