AMANIDA @OleumFlumen


Fa unes setmanes vaig rebre una proposta de col·laboració a través de la Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturisme i enocomunicació. Vaig conèixer la Ruth  a la Trobada Blocaire de Tarragona organitzada per la Nani, de La Cuina Violeta. Des d'aquell moment l'he anat seguint a través de les diferents xarxes socials en les que estic immersa. Si la voleu conèixer una mica més.....us enllaço la seva pàgina web: http://www.ruthtroyano.cat/ .
Doncs bé, la proposta de la Ruth era poder formar part d'un grup de blocaires per tal d'intercanviar experiències amb els productes d'Oleum Flumen, productors i comercialitzadors d'oli d'oliva de la màxima categoria, vinagres envellits i gourmenderies. (Oleum Flumen, per una gastronomia bona, justa i sana)

La primera activitat proposada ha estat preparar una amanida d'estiu amb el vinagre Acetum Flumen (agredolç ecològic provinent de cabernet sauvignon, envellit en 12 mesos en bóta de roure francès) i amb l'oli d'oliva Verge Extra Oleum Flumen (arbequí). Les ampolles van arribar a casa amb un impecable embalatge i una vegada davant d'elles........a pensar quina amanida preparo!!! Havia de ser una amanida a l'alçada de la gran categoria del vinagre i l'oli!!! No sé si ho hauré aconseguit.....
               

                                      

Un dels ingredients de l'amanida és la taronja. Poder tenir taronges de la collita familiar al mes d'agost, per nosaltres, és un tresor. Sabeu què és poder menjar-se una taronja de Benifallet ben fresca de la nevera al mes d'agost? Una taronja que ha estat collida al seu punt de maduració i que conserva la dolçor ....mmmmm......un gran plaer. Us sorprendrà com el vinagre agredolç Acetum Flumen potencia encara molt més el gust de la taronja!! 
L'altre ingredient principal, el bacallà, el nostre gran tresor del mar!!! 
Vinga, anem a per l'amanida......

INGREDIENTS:
  • Enciam variat, al vostre gust 
  • Taronja
  • Bacallà desfet (a tires) 
  • Pipes de gira-sol fregides 
  • 2 culleradetes de patè d'oliva negra 
  • Sal
  • Vinagre agredolç Acetum Flumen
  • Oli d'oliva VE Oleum Flumen
PREPARACIÓ:

Molt senzilla....... només cal disposar els ingredients en l'ordre següent: enciam, taronja, bacallà, patè d'oliva, pipes i l'oli i el vinagre. 
No sóc molt amant de les vinagretes, per tant, no he preparat cap. 
Regareu l'amanida amb un raig ben generós d'Oleum Flumen  i amb un raig al vostre gust d'Acetum Flumen. 










Moltes gràcies a Oleum Flumen per haver pensat en mi; sobretot,  a la Ruth Troyano i al Sr. Martí Terès, gerent de l'empresa. 

Comentaris

  1. Jo crec que si que has estat a l'alçada d'aquest vinagre i oli, fins i tot t'has passat! aquesta amanida ha d'estar boníssima, i la mescla bacallà i taronja tremenda, a part del fet que siguin casolanes, clar!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules, Eva!!! Gràciesssss!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Execel.lent ingredients i.... Excel.lent presentació!
    Boniiiiisssima.
    Míriam

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miriam!!! És exquisita!!!! Et guardo taronges......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Una amanida ben bona la taronja combina la mar de bé amb el bacallà i amb l'olivada ja ês el summum, deliciosa! Un petó!
    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Pilar!!!! El vinagre va potenciar encara més el gust de la taronja!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Sí, Lolines!!! La vaig pensar molt....i em penso que la vaig encertar!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Quina proposta més interessant...aquest olis i vinagres han de ser "or" líquid! El que han d'estar contents són ells de tenir una cuinera amb tan ingeni als seu abast! Petonarros!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!