Top blocs de receptes

dilluns, 31 de març de 2014

PINTXO DE BOTIFARRA DE CASA NOGALES AMB ALLIOLI


Aquest pintxo és "la cosa" més fàcil del món de fer!!!! Ideal per un sopar informal de pintxeo. 

Només necessiteu  una bona botifarra negra d'arròs de qualitat (artesana, de la vostra carnisseria de confiança) i un bon all-i-oli. 

COM HO HEM DE FER? 

  1. Tallem a rodanxes la botifarra i les disposem a la safata del forn (coberta amb paper vegetal). 
  2. Damunt de cada rodanxa de botifarra posem una culleradeta de postres d'all-i-oli. 
  3. Ho enfornem, a la posició de gratinar, fins que veiem que es comença a daurar l'all-i-oli. 
  4. Ho emplatem i li punxem un pintxo ben bonic. 
A gaudir!!! 

divendres, 28 de març de 2014

PA INTEGRAL DE CEBA

La febre "panarra" no para! Una vegada estàs contaminat/ada per aquest virus és molt difícil tornar enrere.....Però sabeu què? És un dels millors virus que conec!!! Et fa venir ganes d'experimentar amb el pa, amb les masses, amb els ingredients, comprar llibres especialitzats,........

Aquest que avui us presento és un dels que més ens ha agradat..... la ceba ens "xifla"!!!

INGREDIENTS:
  • 310 ml d'aigua
  • 200g de farina de força
  • 300g de farina integral
  • 1 cdta i 1/2 de llevat sec
  • 2 cdtes de sal 
  • 1 cdta de sucre
  • 35grs de ceba fregida 
COM HO FAREM?

  1. Introduïm tots els ingredients a la panificadora en aquest ordre: aigua, farina, sal, sucre, ceba fregida i llevat
  2. Programem la panificadora. Programa AMASSAT. 
  3. Quan ha finalitzat el programa d'amassat, traiem la massa i la col·loquem damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat. Donem forma de barra a la massa. La col·loquem a la llanda en la que l'enfornarem (hi posem paper de forn), la tapem amb un drap. La deixem reposar fins que augmenti de volum. 
  4. Calentem el forn a 220º. A la base del forn col·loquem un recipient o safata amb una mica d'aigua. 
  5. Quan ja estigui llest per enfornar, li fem uns talls i l'empolvorem amb una mica de farina.
  6. Ho enfornem durant uns 40 minuts. 




dimarts, 25 de març de 2014

LLENTIES "LUNERAS" AMB CORDER



Un dels blocs que segueixo i que més m'agraden de l'Aragó és "Y a la luna se le ve el ombligo" de la Pilar Gil Serrano. A més, és un dels blocs que forma part del RECETARIO MAÑOSO. 

Aquest hivern, la Pilar ens va presentar unes llenties amb corder. Em vaig quedar fascinada per elles i jo les vaig fer a la meva manera. És per aquest motiu que les vaig anomenar "Luneras"!!!! 

Ja som a la primavera, però encara ve de gust menjar unes llenties ben calentes; sobretot aquests dies de vent......oi?

QUÈ NECESSITEM?
  • 4 grapats ben plens de llenties
  • 4 alls
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 ceba o una ceba petita (tallada a trossets petits)
  • 2 pastanagues (talladesa trossets petits)
  • 1 xoriço fresc 
  • 5-6 talls de coll de corder
  • 1/2 got de cafè de vi negre
  • Un polsim de pebre roig del Bierzo
  • Aigua

COM HO FAREM?
  1. En una cassola, posem l'oli a calentar juntament amb els alls. 
  2. Daurem els talls de corder.           
  3. Incorporem la ceba i la pastanaga tallades a trossets. Remenem ben bé.                        
  4. Afegim el vi negre i tornem a remenar. Ho sofregim durant uns minuts.
  5. Aboquem l'aigua a la cassola, introduïm la fulla de llorer i empolvorem amb el pebre roig. Ho fem bullir durant 10 minuts. 
  6. Ara és el moment d'afegir les llenties i el xoriç tallat a trossets. Ho fem coure fins que les llenties estiguin al punt de cocció que més us agradi.  
Bon profit!!!! 




divendres, 21 de març de 2014

"SPANISH OMELETTE" DE LÉKUÉ: D'ESPINACS, TONYINA I XIPS


Recordeu la Trobada bloguera de Tarragona a la que vaig assistir el passat dia 22 de febrer? Doncs l'entrada que ara llegiu té un regust excel·lent d'aquell dia.......

Us presento una truita diferent feta amb un utensili culinari sorprenent: l'SPANISHOMELETTE DE LÉKUÉ. Aquest utensili va ser obsequi de la casa Lekué. Un gran obsequi!!!! És un dels nous motlles per realitzar de manera fàcil i còmoda, al microones, plats que necessiten fer-se per les dues cares. És ideal per cuinar truites al microones!!!! 
La proposta que se'ns va fer era la següent: fer una recepta "diferent" amb l'utensili que ens va tocar a cada blocaire. Anem per feina!

INGREDIENTS:
- 300g d'espinacs frescos
- 3 ous
- 1 bon grapat de patates xips
- 1 llauna petita de tonyina amb oli d'oliva
- L'oli de la llauna de tonyina 

COM HO HEM DE FER?
  1. Col·loquem dins el motlle els espinacs, que prèviament haurem bullit i escorregut molt bé, amb un rajolí d'oli. Introduïm al microones i ho fem coure 3 minuts a 800W. 
  2. Batem ben bé els ous. Trenquem les xips i les barregem amb els ous batuts. Ho deixem reposar. 
  3. Incorporem la tonyina. La repartim ben bé. Ho tornem a introduir al microones. Ho fem coure 1 minut a 800W.
  4. Repartim els ous barrejats amb les xipes ben bé per tot el motlle. Tapem i ho tornem a posar al microones, durant 3 minuts 800W. 
  5. Traiem el motlle del microones, el girem i el tornem a coure durant 1 minut més a 800w.
  6. Obrim el motlle i emplatem la truita. 
Gaudirem d'una truita diferent molt saludable! Feta amb molt poc oli i.....amb molt poc temps!!!! 

Des d' aquí, moltes gràcies a l'empresa LéKué!!!!! 








diumenge, 16 de març de 2014

"EMBLANCO" DE BACALLÀ FRESC


Després d'uns dies sense publicar......torno amb una recepta de peix i feta amb la Thermomix.
Us presento un plat molt saludable i d'un gust exquisit. És molt suau i de fàcil digestió. A casa ens agrada molt!!!!
He fet una petita modificació respecte a la recepta original: no hi poso pebrot verd i afegeixo un polsim de julivert al peix. 

QUÈ NECESSITEM?

  • 300g de peix blanc (en aquest cas, bacallà fresc)
  • 1 tomaca madura
  • 1 ceba mitjana
  • 600g de pataques tallades a rodanxes 
  • 60g d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 polsim de julivert 
  • 1000g d'aigua. 
COM HO FEM?
  1. Col·loquem el peix al recipient varoma. Reservem.
  2. Al got hi posem la tomaca i la ceba. Trossegem 3segons/vel.4. 
  3. Posem les patates al cistellet i l'introduïm al got. Afegim l'oli, la sal i l'aigua. Programem 20 min/Varoma/vel.1
  4. Quan acabi el temps programat, col·loquem el recipient varoma i programem 7 min/Varoma/vel.1
  5. Preparem una safata i col·loquem les patates i el peix. Esperem que baixi la temperatura a 80º i triturem el brou 30seg/vel.progressiva 5-10. El repartim per damunt del peix i les patates. 
  6. Emplatem amb molt de compte. 
Jo no utilitzo tot el brou. El que queda, el guardo i l'aprofito per fer una sopa o per quan preparem un altre plat de peix. Tot s'aprofita!!!! 





dimecres, 5 de març de 2014

PA DE ROSCA O CORONA


I continuo amb la febre panarra! 
Xiquets i xiquetes....això és un no parar! El pa no té límits. Si et deixes portar per ell......t'enganxa. 
Els de casa però......estan molt contents!!!!! Quan ens acabem un pa dels fets a casa, ja pensen en quin serà el proper que faré!!

El que avui us presento és del llibre 200 Recetas de pan, de l'Editorial Blume. 
És un llibre amb receptes de pans salalts i dolços, pensats per ser preparats utilitzant una panificadora. Els pans que ens proposen es poden fer de dues maneres: 
- fer tot el procediment en la panificadora: amassat, llevat, cocció
- fer l'amassat i el primer llevat a la panificadora i la resta, al forn. 

Per la recepta que avui us presento, he triat el primer procediment, el que combina panificadora i forn. 

INGREDIENTS (per un pa gran):
  • 175 ml d'aigua
  • 200 ml de iogurt natural
  • 1 i 1/2 culleradetes de sal
  • 500g de farina panadera
  • 2 culleradetes de sucre blanc
  • 1 i 1/4 culleradetes de llevat sec 
PROCEDIMENT:
  1. Introduïm tots els ingredients a la panificadora (primer els líquids) i programem l'amassat. Segons la panificadora, aquest temps podrà variar. El temps d'aquest programa en la meva panificadora (Biffinett, comprada al Lidl fa uns 5 anys) és d'1hora i 50 minuts. 
  2. Una vegada finalitzat el programa d'amassat, aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat. L'escampem i li fem un forat al centre, utilitzant els dits de les mans. 
  3. Passem la massa a la safata del forn coberta amb paper vegetal d'enfornar i li fem uns talls. 
  4. Per mantenir el forat durant el segon llevat i durant la cocció, posem un cercle d'emplatar (prèviament muntat amb oli) o algun altre estri que sigui resistent a la temperatura del forn. 
  5. Taparem la massa amb un drap i la deixarem reposar en un lloc càlid  fins que augmenti de volum (uns 30 minuts). 
  6. Precalentarem el forn a 220º
  7. Una vegada la massa hagi fet el segon llevat, l'empolvorarem amb farina i l'enfornarem a 220º durant uns 25 minuts.                    
  8. El farem refredar damunt una reixeta. 

           

I....a gaudir!!!! A gaudir de l'oloreta que fa la casa i del gust del pa.....



dissabte, 1 de març de 2014

COCA DE MANZANA, BERENJENA Y MORCILLA DE MONTALBÁN


Hace unos días, mis padres viajaron a Teruel. De vuelta a casa, pararon en Montalbán.
Me parece que ya os lo he explicado alguna vez....Montalbán es el pueblo de mi familia paterna. Está situado en la comarca Cuencas Mineras, de la provincia de Teruel. 

Siempre que mis padres  o nosotros vamos a pasar unos días a Peñarroyas (Montalbán) hacemos una parada en la Carnicería Salas. Es la carnicería a la que mi abuela Pura ya iba a comprar; recuerdo que decía que era la que hacía el embutido (morcilla, longaniza, chorizo) más parecido al que hacía ella.


Comer la morcilla y la longaniza de Montalbán me traslada en el tiempo, me lleva hasta mi infancia. Por eso, cuando tengo la oportunidad, me gusta comprarlas y saborearlas. 

Os voy a presentar una coca salada. Es mi aportación al RECETARIO MAÑOSO del mes de marzo, el que tiene la berenjena como ingrediente invitado.



La improvisé ayer mismo!!!! El resultado nos sorprendió muchísimo......a ver qué os parece a vosotros/as. 

¿QUÉ NECESITAMOS? (para una coca pequeña)
  • 1/4 de lámina de hojaldre fresco
  • 1 manzana pequeña 
  • 4 rodajas de berenjena (si queréis, podéis poner más)
  • 1 morcilla cortada 
¿CÓMO LA PREPARAMOS? 
  1. Precalentamos el horno a 200º
  2. Cortamos la manzana en láminas muy finas y las colocamos en la base del hojaldre. 
  3. A continuación, repartimos la berenjena. 
  4. Encima de la berenjena colocamos la morcilla.  
  5. Introducimos en el horno durante unos 15 minutos.                                                                                                                                                                                                 Ya tenemos preparada una deliciosa coca de contraste de sabores.