Top blocs de receptes

dijous, 29 de maig de 2014

PA D'OLI AMB UN TOC INTEGRAL




Aquest pa es queda com a definitiu. De les diferents combinacions que he anat experimentant  les últimes setmanes, aquesta és de les que es queda com a fixa. No m'ha calgut fer cap votació!!! La decisió ha estat presa per aclamació popular!!! (dels de casa...és clar....)
Anem a per ell!!!!

INGREDIENTS:
  • 275 ml d'aigua
  • 400 gr de farina blanca panadera
  • 75 grs de farina integral
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes de sucre
  • 1 culleradeta i 1/4 de llevat en pols de forner
  • Oli d'oliva verge extra 
PASSOS A SEGUIR:
  1. Programar la panificadora. Programa amassat. 
  2. Quan la panificadora acaba el programa, abocar la massa damunt el pedrís enfarinat i treure l'excés d'aire de la massa. 
  3. Tallar la massa en dues parts iguals. Formar les barres de pa, al nostre gust. Deixar-les reposar 1h, aproximadament.                              
  4. Escalfar el forn a 250º. A la base del forn hi posarem una llanda metàl·lica en la que hi abocarem un got d'aigua. 
  5. Abans d'enfornar fem el tall a les barres. En aquest moment és quan abocarem damunt el tall un bon raig d'oli d'oliva.                                    
  6. Enfornem durant 5 minuts a 250º. Quan hagin passat aquests 5 minuts, traiem la llanda metàl·lica i baixem la temperatura del forn a 220º. Enfornem durant 20 minuts. 
Gaudireu d'unes barres de pa com aquestes.........
És un plaer fer pa a casa!







diumenge, 25 de maig de 2014

CÓC DE CODONYAT CASOLÀ I AVELLANA


Aquest cóc és el que vaig fer el cap de setmana passat. El meu sogre, l'Agustí de Fons, va complir 84 anys el dia 17 de maig. El diumenge van venir a dinar a casa i vaig pensar en fer un cóc diferent per poder fer-li bufar les espelmes i cantar-li l'aniversari feliç. La Cristina, la meva filla, sempre diu "Hem de mimar molt als iaios!!! Ells ens mimen a nosaltres!!". I té molta raó! 

La idea era fer-lo d'avellana. Vaig començar a buscar per internet....i vaig trobar aquest, de la Mercè de "Cotó de Sucre" (http://cotodesucre.blogspot.com.es/) . A més, tenia al davant l'oportunitat ideal per estrenar el meu motlle NordicWare!!                            
Així que.....em vaig posar en acció. 

Respecte a la recepta original, vaig fer dues modificacions: 
- Primera, no vaig posar-hi nous, preferia degustar només l'avellana. 
- Segona, només vaig utilitzar un polsim de canyella, per donar-li gust però que no es notés molt. 

INGREDIENTS:
  • 4 ous
  • 200 ml d'oli d'oliva suau 
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 150g grs d'avellanes torrades picades (ho vaig fer amb la picadora)
  • 150 grs de farina de rebosteria (Força 0)
  • 1 polsim de canyella
  • 200g de codonyat casolà (tallat a daus petits)
  • Sucre glass per decorar
COM HO HEM DE FER?
  1. Encenem el forn a 160º.
  2. Batem els ous amb el sucre i l'oli. Ho remenem molt, molt bé.                                           
  3. A continuació, incorporem la farina, el llevat, el polsim de canyella i la farina d'avellana. Ho he de barrejar molt bé, fins que tots els ingredients estan ben lligats.                                      
  4. Tot seguit, afegim els daus de codonyat i els barregem amb la massa. Preparem el motlle on el courem.                                          
  5. Aboquem la massa al motlle i ho enfornem durant 45 minuts a 160º.                                 
  6. Quan el desemmotllem, el deixem acabar de refredar damunt una reixeta.                        

El resultat va ser impressionant!! Ens va agradar molt, sobretot a l'Agustí, el protagonista de la festa! 








dijous, 22 de maig de 2014

COCA SALADA DE PERA I BOTIFARRA DE CEBA DE CASA NOGALES


Decidir fer aquesta coca va ser qüestió de.....segons? Minuts? Estant connectada al Twitter i vaig parar davant un twit de Germà Capdevila @capdevila, de la @RevistaSentits. El twit convidava a preparar una coca salada amb la massa que ells propoposaven i amb uns farcits que ells proposaven; també deixaven la porta oberta a fer qualsevol farcit .En aquell mateix instant vaig decidir-me a fer-la!!!
Vaig buscar la imatge on apareixia la recepta de la massa i.....el matí de diumenge em vaig posar en acció. Venien els meus sogres a dinar i volia preparar quelcom diferent......

La botifarra, com sempre, la que més m'agrada. La que fan Marcos i la Juani, de la Carnisseria Nogales. I com sempre en tinc al congelador.....no va ser cap problema tenir l'ingredient principal del farcit.
A per ella!!

INGREDIENTS: 

Els ingredients de la massa el trobareu a la imatge que van compartir. 
Els ingredients del farcit són 3 botifarres de ceba, dues peres i un bon raig d'oli d'oliva. 



Volcà amb tots els ingredients


Tenim la massa feta i la deixem reposar tapada amb un drap 1h aproximadament 
La massa ha augmentat el seu volum. Ja podem donar forma a la coca! 


Donem forma rectangular a la forma 


Tallem les dues peres en forma de daus ben petits


Repartim la pera per la base de la coca


Repartim la pasta de la botifarra per la coca


L'enfornem a 180º durant uns 25 minuts (o fins que veiem que està cuita)


Quan surti del forn, tireu-li un bon raig d'oli d'oliva per damunt! Mmmmmmm......quina oloreta més bona!!!

Aquesta coca, sens dubte, es convertirà en recepta tradicional a casa nostra!! Bon profit!!!!




divendres, 16 de maig de 2014

PA DE PERNIL TRADICIONAL DE VENEZUELA

La recepta d'aquest pa sortia a la revista núm. 62 de Thermomix, la de Navidad 2013.       És la primera que vaig marcar!!! Estava seguríssima que als de casa agradaria molt. No em vaig equivocar..... 
Aquest és un pa d'origen veneçolà que, tradicionalment, forma part de la cuina nadalenca.  

És un pa que pesa uns 1,2Kg, o sigui, que conté unes 12 racions. Respecte a la recepta original he fet unes modificacions: el farcit l'he preparat amb bacon i al pa he posat pernil dolç,  he canviat les olives verdes per olives negres  i no he incorporat les panses (no agradaven a una part dels comensals....) ni les tàperes (no m'agraden a mi). La propera vegada que el faci, respectaré la recepta autèntica! Excepte les tàperes.....
Aquest pa és ideal per un sopar fred.
Potser la vista us fa una mica de mal al veure la forma del pa però.....a l'hora d'enfornar es va deformar una mica. 
Anem a veure com l'hem de preparar!

INGREDIENTS:

Del farcit
  • 150g de daus de bacon
  • 100g d'olives negres sense os
De la massa
  • 250g de llet 
  • 50g de mantega
  • 50g de sucre
  • 30g de llevat fresc
  • 500g de farina de força
  • 1 culleradeta de sal
  • 50g de mantega fosa (per pintar la massa)
Del pa
  • 6 Talls de pernil dolç
  • 1 ou batut per pintar el pa
COM HO FEM?
El farcit.....
  1. Tallem les olives negres a trossos petits o les trossegem 3seg/vel4 
La massa....
  1. Posem dins el got la llet, la mantega i el sucre. Programem 1min/37º/Vel2.
  2. Afegim el llevat fresc desfet i 10seg/vel.2
  3. Incorporem la farina i la sal. Amassem 20seg/Vel6 i seguidament amassem 3min/Got tancat/Velocitat Espiga. 
  4. Estirem la massa molt fina i li donem forma de rectangle (40x30cm aprox.). La pintem amb la mantega fosa.                                        
El pa.....
  1. Cobrim la massa amb els talls de pernil dolç i per sobre el bacon i les olives.            
  2. Humitegem amb aigua una de les dues vores per poder segellar el pa. 
  3. Comencem a embolicar-lo per la vora contrària, prement ben bé. Tanquem els extrems.   
  4. Posem el pa sobre la safata del forn.  
  5. Decorem la superfície amb unes marques profundes. 
  6. Precalentem el forn a 180º. 
  7. Deixem reposar fins que augmenta el seu volum.Reconec que en aquest pas vaig ser impacient.... 
  8. Pintem amb ou batut amb una mica de llet i l'enfornem durant uns 30-40 minuts. 
  9. El deixem refredar damunt una reixeta. 
Bon profit!!!!