Top blocs de receptes

dimarts, 30 de desembre de 2014

PANNA COTTA DE NUTELLA




No us ha passat mai que teniu tot un menú planificat i, inesperadament, se us presenta una recepta que us captiva i decidiu fer canvis en allò que ja estava tancat? A mi, sí!!! L'última vegada.....divendres!!!! Diumenge teniem un sopar amb amics; tot ho tenia organitzat: entrants, plat principal i postres. Viatjant per internet vaig entrar al bloc de la companya Eva Macià i.....vaig trobar-me amb una recepta de panna cotta que em va enamorar: panna cotta de Nutella!!! Automàticament vaig decidir que la faria. I...estic segura de que vaig encertar! 

Us enllaço la recepta per fer-la tradicionalment i jo us explico com fer-la amb la Thermomix. 

INGREDIENTS:
  • 500ml de nata (35%)
  • 200 grs de Nutella 
  • 40g de sucre
  • 3 fulles i 1/2 de gelatina 
COM HO PREPAREM?
  1. Posem la gelatina en un bol amb aigua freda.
  2. Al got hi posem la nata i la Nutella. 6 min / 90º / Vel 4
  3. Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem pel bocal (no cal obrir la tapa de la Thermomix). Barregem 15 segons / Vel 3. 
  4. Omplim les copes, gots, terrines,....... i ho posem a la nevera un mínim de 3-4 hores. 
  5. L'Eva ens suggereix incorporar avellanes picades abans de servir-lo. Una delícia! 
Us asseguro que gaudireu d'unes postres que enamoraran tan a grans com a petits! 

Amb aquesta entrada m'acomiado del 2014 i obro la porta al 2015. Desitgem que sigui un gran any!!! 





dilluns, 29 de desembre de 2014

BOMBONS DE BOTIFARRA DE CEBA I MAÇANA



 

Aquests bombons salats són els primers que vaig tenir clar que faria quan els vaig veure a la revista nº 74 de Thermomix, l'especial de Nadal. I l'he encertat!!! 
Els vaig preparar ahir la nit i......avui no he dubtat ni un moment en publicar-los!! Com encara queden dies de sopars i dinars festius, crec que podeu aprofitar per fer-los. A veure si us agraden!!!! 
Respecte als temps de la recepta original, he fet alguna modificació per millorar el procediment de formació dels bombons. La cocció l'he realitzat al forn i no fregida, com era l'opció principal de la recepta. 

INGREDIENTS:

- 100g de maçana
- 250g de botifarra de ceba de qualitat (hem de treure 
- 1 clara d'ou (si és XL)
- 100-120g d'ametlla en granet

COM HO PREPAREM?
  1. PREPARACIÓ THMX: Al got, poseu 100g de maçana. Trossejar 4seg/Vel 4. Tot seguit, 5 min/100º/Vel 1 // PREPARACIÓ TRADICIONAL: Tallem la maçana a trossets petits i la saltegem amb oli d'OVE en una paella. 
  2. PREPARACIÓ THMX: Incorporem la botifarra i trossegem 4seg/Vel 4. // PREPARACIÓ TRADICIONAL: Incorporem la botifarra a la paella i la barregem bé amb la maçana. 
  3. Reservem la barreja a la nevera. Uns 20 minuts. 
  4. Passat aquest temps, formem boles i les col·loquem en una safata folrada de paper vegetal. Les introduïm a la nevera uns altres 20 minuts.   
  5. Escalfem el forn a 220º.
  6. Batem la clara d'ou en un bol. En un altre bol preparem l'ametlla.                          
  7. Passem les boles per la clara d'ou i les arrebossem per l'ametlla. Les anem dipositat damunt una safata de forn folrada amb paper vegetal.     
  8. Enfornem les boles de botifarra fins que l'ametlla està daurada (10-15 minuts, aproximadament). 


I........ja podeu gaudir d'uns deliciosos bombons salats!!!! 






dimecres, 17 de desembre de 2014

CROQUETES D'APROFITAMENT DE MELÓS DE VEDELLA



Suposo que recordeu els canelons de melós de vedella que vaig publicar fa uns dies....oi? Doncs de la carn d'aquells canelons vaig reservar una part petita per poder fer unes delicioses croquetes. 
Recordo que el passat Nadal vaig fer un timbal d'ànec confitat i amb la carn que em va sobrar vaig fer unes croquetes que encara recorden els de casa meva. La setmana passada ja no vaig esperar a que em sobrés carn....la vaig reservar directament!!!!
No tenen cap secret......és el procediment normal de fer les croquetes. 

INGREDIENTS:
PREPARACIÓ:
  1. Preparem una beixamel espessa (la condimentem amb nou moscada i pebre mòlt) i la barregem amb la carn. La deixem reposar a la nevera unes hores. 
  2. Formem les croquetes i les passem per farina, ou i pa ratllat. Una vegada formades, les tornem a posar a la nevera durant una bona estona ("truquillo" de la companya Dolça, de No tot són postres a la cuina).  
  3. Les fregim en abundant oli d'oliva VE. 
I....a gaudir!!!! Són unes croquetes d'aprofitament ideals per un dia de festa!!





dilluns, 15 de desembre de 2014

"HOJALDRINAS" DE MANDARINA



L'any passat van tenir molt èxit els "Nevaditos" i em penso que las "Hojaldrinas" seran l'èxit d'enguany. 
La idea de fer-les va sorgir a l'hora de fullejar la revista de Nadal de Thermomix. De seguida que la vaig veure......ho vaig tenir clar. A per elles!!!! La recepta que hi ha a la revista és amb taronja; com a casa tenim una gran collita de mandarines, vaig substituir la taronja per la mandarina. 
La veritat és que ha estat un gran encert. Ens han agradat molt a casa nostra!!! El toc de la mandarina....és especial. 

INGREDIENTS (50 unitats, petites):
  • 130g de sucre
  • La pell de tres mandarines (sense part blanca)
  • 320g de sagí/llard
  • 100g de vi blanc
  • 60g de suc de mandarina
  • 20g de vinagre
  • 1 sobre de gasoses (blanca/blava)
  • 600g de farina de rebosteria 
  • 1 polsim de sal 
  • Sucre glass vainillat (si us agrada)
PREPARACIÓ:
  1. Posar 100g de sucre al got i 10segons/Vel 10. Reservar el sucre glass. 
  2. Introduir les pells de mandarina al got i els 30g restants de sucre. Triturar 15 seg/Vel 10. 
  3. Baixar la barreja de pell i sucre al fons del got i tornar a triturar 10segons/Vel10. 
  4. Afegir el sagí , el vi, el suc, el vinagre, la paperina de gasosa i barrejar 10segons/Vel6. 
  5. col·locar la papallona i batre 1 min.30segons/Vel 3. 
  6. Retirar la papallona. Incorporar la farina i la sal. Introduir l'espàtula per l'obertura i amassar 15 seg/Vel 6.
  7. Enfarinem el pedrís de la cuina i hi aboquem la massa. Formem una bola, la tapem amb film transparent i la posem a la nevera durant uns 30 minuts.  
  8. Escalfem el forn a 180º i folrem dues safates de forn amb paper vegetak, 
  9. Amb ajuda d'un corró estenem la massa fins que sigui d'uns 1,5cm de gruix. Tallem amb un tallador de galetes i les anem col·locant a les safates del forn.   
  10. Enfornem durant 25 minuts a 180º. A continuació les deixem refredar en una reixeta.      
  11. Quan les pastes siguin tèbies les arrebossem pel sucre glass. Quan estiguin fredes del tot, les empolvorem ben empolvorades amb sucre glass normal i amb una mica de sucre glass vainillat.  

Les guardeu en una llauna i......a gaudir d'elles durant les Festes de Nadal!!!!









dimecres, 10 de desembre de 2014

CANELONS DE MELÓS DE VEDELLA


Tenia ganes de fer uns canelons diferents, com els que veig publicats a diversos blocs que segueixo i que tenen pinta de ser deliciosos. Em vaig decidir pel melós de vedella un divendres a la tarda, que com quasi cada divendres, em trobava davant del taulell de la Carnisseria Nogales.....una peça preciosa es convertiria en canelons!!! I aquell mateix diumenge em vaig posar en acció. 
Us explico com ho vaig fer.....

INGREDIENTS (12 canelons):

- 1/2 de melós de vedella (tallada a daus petits)
- 4 alls
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer
- Vi negre 
- Oli d'oliva VE
- Sal i pebre
- 1-2 gots d'aigua 
- 12 plaques de canelons 
- Salsa beixamel 

PREPARACIÓ:
  1. En una cassola, posem l'oli a escalfar amb uns alls. 
  2. Salpebrem la carn.
  3. Quan l'oli és ben calent, incorporem la carn tallada i la rostim fins que està ben daurada. 
  4. A continuació afegim la ceba i un bon raig de vi negre. Ho remenem bé. 
  5. Al cap d'uns minuts, afegim un got d'aigua i una fulla de llorer. Quan comenci a bullir, baixem el foc i ho fem coure lentament durant unes 3 hores. Anem vigilant la quantitat de líquid del guisat.....si veiem que convé, afegirem més aigua.                        
  6. Deixem refredar la carn guisada i quan estigui freda l'esmicolem molt bé. La salsa la reservem per si veiem que la carn esmicolada queda una mica seca; si ho creim convenient, afegim unes cullerades de salsa a la carn.                                             
  7. Preparem les plaques de canelons. 
  8. Formem els canelons i els anem dipositant a la safata on els gratinarem.                            
  9. Cobrim amb beixamel i els gratinem.                        
Gaudireu d'uns canelons......mmmmmm......deliciosos. Us animeu a fer-los? 
Ah!!! Em vaig reserva una miqueta de carn per fer......més endavant us ho explico!!!





dijous, 4 de desembre de 2014

CREMA D'AMETLLES



Aquesta crema la vaig fer fa uns dies per "comprovar" si la podia fer per Nadal o no. Ja sabeu, a vegades hi ha plats que ens fan molta gràcia i ens pensem que ens agradaran però quan els tastem....ens sentim decebuts. No em podia passar això!!!! 
Va passar la prova i.....amb nota!!! Estarà present a la nostra taula per Nadal!!! 
Tan bona em va semblar que la vaig presentar a la xerrada de cuina que vaig fer a La Ràpita, gràcies a la meva companya Júlia. Va ser un plaer compartir tarda culinària!!!!

La recepta és del llibre "Imprescindible", de Thermomix i a la revista de Nadal també hi apareix. Jo, com faig amb totes les cremes, substitueixo la mantega per oli d'OVE ( a la recepta del llibre es fa amb mantega). 

INGREDIENTS: 

  • 200g d'ametlla en pols 
  • 200g de porro
  • 1 all
  • 90g d'oli d'oliva VE 
  • 1 l d'aigua o brou suau
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 1 polsim de nou moscada
  • 300g de nata líquida o de llet evaporada (al vostre gust)
  • 1 cdta de suc de llimona
PREPARACIÓ THERMOMIX
  1. Introduir dins el got el porro i l'all. 5 segons, Vel 5. 
  2. Afegir l'oli. 10 minuts, Varoma, Vel 1.
  3. Incorporar l'ametlla en pols i programar 5 min, 100º, Vel 1. 
  4. Afegir l'aigua o el brou. Triturar 1 minut, Vel 7.
  5. Incorporar el pebre i la nou moscada. 20 minuts, 90º, Vel 3. 
  6. Per últim, abocar la nata o llet evaporada i el suc de llimona. 7 minuts, 90º, Vel 3. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL

  1. Sofregir l’all i el porro. 
  2. Quan estigui ben sofregit, incorporar l’ametlla i sofregir durant 5 minuts més (sense parar de remenar). 
  3. Afegir l’aigua o brou, pebre i nou moscada i coure durant 20 minuts aprox. 
  4. Quan estigui cuit, incorporar la nata i el suc de llimona i triturar amb la batedora.
Si us decidiu a fer-la........ja em direu què us sembla!!!!



dimarts, 2 de desembre de 2014

PARE NOEL

Em va encantar el primer dia que el vaig a veure a facebook! (no us puc dir a quina pàgina el vaig veure perquè no ho recordo....i..... ho he buscat però no el trobo). 
Va ser com un amor a primera vista! De seguida vaig pensar.....aquest el preparo!! I així ha estat. Vam aprofitar el cap de setmana plujós per fer-lo. De fet, el vam aprofitar molt ben aprofitat a nivell culinari. Un cap de setmana de forn!!! #javeurasquanarribielrebutdelallum 

Si voleu fer aquest Pare Noel.......

INGREDIENTS:
  • 2 masses rodones de pizza (vaig comprar les de Mercadona)
  • 1 ou batut per pinzellar
  • Una mica de colorant roig de fondant (és el que jo tenia a casa)
  • 2 olives negres 
COM EL PREPAREM.........amb el pas a pas: 


Massa 1 base: retallem. Amb els retalls de la massa farem el bigoti, el barret i el nas.

Massa 2 barba: dobleguem la massa per la meitat


Tallem amb tisores les tires de la barba


Col·loquem la barba, fem el barret, el nas i el bigoti.


Pinzellem tota la cara amb ou batut. A l'ou batut que queda hi aboquem unes gotes de colorant i, amb molt de compte, pintem el barret i el nas. 


Ho enfornem a 220º durant uns 15 min. o fins que veiem que està daurat. 



El vam trobar tan guapet.....que no ens l'hem menjat!! El tenim de decoració nadalenca. 
I vosaltres......què fareu amb ell?