Top blocs de receptes

diumenge, 22 de febrer de 2015

POTES DE TOCINO A L'ESTIL DE LA MARE


Aquesta recepta és la que ha fet la meva mare tota la vida. És senzilla, sense cap complicació i cap exageració. A mi, de tant en tant, m'agrada fer-la. 
M'asseguro que l'ingredient principal sigui de bona qualitat, i és per això que el compro a la Carnisseria Nogales, la meva carnisseria!
Prepareu una bona barra de pa i.....els dits!!! Us els llepareu!

INGREDIENTS (4 adults):
  • 4 potes de tocino
  • 1/2 kg de tomaca trossejada en conserva (jo, de la que preparo a l'estiu)
  • 1 ceba grossa trossejada (al vostre gust)
  • 3-4 alls
  • Grans de pebre 
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d'OVE
  • Pebre roig "De la Vera"
  • Sal 
  • Julivert
  • 1 got d'aigua (potser no el necessitarem sencer)
COM LES PREPAREM:
  1. Bullim les potes de tocino durant 1hora (o fins que veiem que són tendres), amb una fulla de llorer i uns grans de pebre.                                
  2. Una vegada les hem bullit, les posem a escórrer. 
  3. Preparem un sofregit amb els alls, la ceba i la tomaca. 
  4. Un moment abans d'incorporar les potes hi tirem un polsim de pebrer roig. Una vegada les hem incorporat a la cassola, hi afegirm el julivert.                              
  5. Fem coure les potes a foc lent durant uns 3/4 d'hora aproximadament. 
Ja les tenim enllestides!! Heu vist? Com diu la meva mare...." Quién no come patas de cerdo es porque no quiere" 






divendres, 20 de febrer de 2015

TRUITA DE CARABASSÓ I BACALLÀ @DELBLOCALPLAT





Aquesta és la meva primera participació al repte organitzat pel bloc DESTAPANT CASSOLES,  "Del Bloc al Plat".                                                           
El mes passat no vaig arribar a temps però aquest més......sí!!! Ha tocat fer un viatge pel bloc PA AMB TOMÀQUET. La primera carpeta que he visitat ha estat "Recetas de mi familia" i és en la que he trobat la recepta escollida. Una truita de bacallà!!!! MMMmmm...què bona!!
Jo, però, he fet una modificació: he substituït el pebrot pel carabassó. 
Vinga, us ho explico!

INGREDIENTS:
  • 1/2 ceba trossejada (el tamany, al vostre gust)
  • 1 carabassó tallat a daus
  • 4 ous
  • Bacallà dessalat esmicolat
PREPARACIÓ: 
  1. Sofregim la ceba i el carabassó. El punt de cocció...al vostre gust.                                      
  2. Batem els ous en un bol i incorporem la ceba, el carabassó i el bacallà. Ho barregem ben barrejat. 
  3. Arriba el moment de fer la truita.    

Nosaltres ens la vam menjar acompanyada  d'un bon pa amb tomaca!!! 




dilluns, 16 de febrer de 2015

LLACETS DE PERNIL SALAT




Fa temps que segueixo el bloc Les receptes que m'agraden i quan la seva autora, la Pilar, va proposar el concurs Castey no vaig dubtar ni un moment en participar-hi. És el seu primer aniversari!! Increïble!! Un any i.....està al número 2 del Top bloc de receptes MyTaste.cat

Com a casa nostra agrada molt el pernil salat i la pasta de full, vaig triar aquests llacets (o tirabuixons, com els anomena la Pilar). Els he preparat aquesta nit i....han volat en un moment!!! He fet una petita modificació respecte a la seva recepta: he posat un polsim d'orenga en compte de llavors de rosella. 
Vinga, us explico com es fan!

INGREDIENTS:
  • 1 làmina de pasta de full rectangular (jo l'he fet amb una rodona, però és millor la rectangular)
  • Pernil salat tallat a tires
  • 1 ou per pinzellar
  • Orenga 
COM HO PREPAREM:
  1. Escalfem el forn a 220º.
  2. Amb un tallador de pizza tallem la massa de pasta de full, a tires. El paper vegetal on va embolicada la massa el posem a la llanda del forn. 
  3. Posem un trosset de pernil damunt una tira, la dobleguem i li donem forma de tirabuixó (recargolem). Els anem dipositant damunt la llanda. 
  4. Una vegada els tenim tots fets, els pinzellem amb ou batut.                                                 
  5. Empolvorem amb orenga.
  6. Enfornem uns 15 minuts a 200º. 
  7. Quan els traiem del forn, els posem damunt una reixeta de refredar.                           
Ja els teniu enllestits!!! En mitja hora teniu fet un aperitiu la mar de bo i eixerit!!





diumenge, 15 de febrer de 2015

SOPA D'ARRÒS AMB POLLASTRE, VEGETALS I FIDEUS A L'AROMA DE FULLA DE SALZE






Fa unes setmanes, el companys de Segadors del Delta em van obsequiar amb un llibre fantàstic publicat per NOMEN: Descobrim el món dels arrossos amb Carme Ruscalleda. Conté 50 receptes amb les diferents classes d'arròs que comercialitza la marca. 
Aquest llibre el podeu aconseguir posant-vos en contacte amb Nomen, a través del correu electrònic nomen@nomen.es o a través de la pàgina web 
El mateix dia que vaig rebre el llibre vaig rebre un altre regal de part d'una companya de feina del meu marit, la Teresa, una ampolla de l'oli d'OVE de La Rasquerana
Em vaig engrescar tant amb el llibre i amb l'oli que de seguida vaig triar recepta! Em vaig decidir per l'arròs basmati i donar-li un toc molt de l'Ebre, el de l'oli d'OVE de les olives autòctones de les nostres terres, les Fulla de Salze. 
                                                                                     
Vinga, no us entretinc més i vaig per la recepta!

INGREDIENTS (4 racions):
  • 200g d'arròs basmati
  • 2 cuixes de pollastre (sense pell)
  • 50g de pernil salat (en una peça)
  • 2,5l d'aigua mineral
  • 100g de pastanaga tallada a la juliana
  • 100g de porro tallat a la juliana
  • 100g de ceba tallada a la  juliana
  • 50g d'api tallat a la juliana (jo no vaig posar-ne)
  • 50g de col tallada a la juliana
  • 50g de fideus del núm. 2
  • Sal, pebre i oli d'OVE
PREPARACIÓ....
  1. Posem una cassola al foc amb l'aigua, el pollastre i el trosset de pernil. Ho salem i ho fem coure uns 40 minuts. És molt important que al primer bull escumeu les bromeres.                                    
  2. Una vegada passats els 40 minuts, incorporem l'arròs i les verdures (excepte la col) i ho fem coure a foc mitjà uns 5 minuts. 
  3. Tot seguit, retirem el pollastre. El reservem. 
  4. Afegim els fideus i la juliana de col a la cassola i ho fem coure 6 minuts més.                
  5. Mentrestant, hem de desossar el pollastre i fer-lo trossets petits. El pernil el reservem per una altra preparació. 
  6. Una vegada han passat els 6 minuts de cocció, rectifiquem de sal si escau, afegim els trossets de pollastre, retirem la cassola del foc.
  7. Aboquem per sobre un rajolí d'oli OVE 
  8. Servim la sopa i......a gaudir!!! 
Aquest és un plat ideal pels dies de fred!!







dimarts, 10 de febrer de 2015

FER PA......UN #petitplaer



Aquest cap de setmana, com tots els caps de setmana que m'és possible, he fet pa. Sí, ja sé, pels panarres autèntics el pa que jo faig no és un pa "de veritat al 100%" perquè no està fet amb massa mare ni amassat a mà, però per mi i pels meus sí que ho és. 
Fer pa cada diumenge és un petit plaer. Tot i que no amasso a mà (alguna vegada sí....quan experimento amb receptes de llibres panarres), és un plaer olorar la massa, formar les barres, enfornar, sentir l'oloreta que s'escampa per tota la casa......

La panificadora que utilitzava per amassar ja no la tinc.....s'ha espatllat i ja no funciona. Aquest diumenge vaig agafar la recepta que utilitzo per la panificadora i vaig amassar amb la Thermomix. No les tenia totes......no estava segura del resultat. I resulta.....que va ser genial! 
Us explico......

INGREDIENTS: 
  • 275ml d'aigua mineral
  • 30g d'oli d'OVE
  • 1 cdta de sal
  • 425g de farina panadera
  • 50g de farina de sègol 
  • 2 cdts de sucre
  • 1 cdta i 1/4 de llevat en pols de forner
PREPARACIÓ:
  1. Posem els líquids (oli i aigua) al got. 1minut/37º/Vel.1
  2. Introduïm les farines, el sucre, la sal i el llevat. 15s/Vel6
  3. Amassem 2min/Got tancat/Velocitat Espiga. 
  4. Deixem reposar la massa durant 1h. i 45min. aproximadament dins el got (jo el tapo amb un drap). 
  5. Passat el temps del llevat, aboquem la massa damunt el pedrís (prèviament enfarinat) i la dividim en tres peces. 
  6. Formem les barres i les  deixem reposar durant 1h aproximadament (segons la temperatura que hagi a la cuina). Hem de vigilar que no augmentin massa el seu volum (mai han de passar del doble!).
  7. Escalfem el forn a 250º. Posem una safata d'inoxidable a la base del forn. 
  8. Un moment abans d'introduir les barres al forn fem uns talls a les barres. 
  9. Quan el forn ha arribat a la temperatura programada introduïm les barres i aboquem mig got d'aigua damunt la safata (cop de vapor). Durant 5 minuts mantenim la temperatura a 250º. A continuació baixem la temperatura a 200º i continuem la cocció durant 20 minuts més (aprox.). 
  10. Les deixem refredar damunt d'una reixeta. 
Ja veieu, aquest és meu #petitplaer de cada diumenge i la meva gran satisfacció de veure que els meus xalen amb el pa que he fet. Quan et sents dir...."mare, quin pa més bo que fas"...ja no et cal res més!!!