Top blocs de receptes

dimecres, 29 d’abril de 2015

TORTAS DE ANÍS @BaketheWorld




 

El reto BAKE THE WORLD de este mes de abril  nos lleva a las TORTAS DE ANÍS de la respostería tradicional andaluza que, gracias a la marca Inés Rosales, se han estendido por toda la Península Ibérica. ¿De qué hablamos? De unas tortas deliciosas, finas, con un sabor a anís que enamora y que te lo ponen difícil para comerte sólo una. 
RETO
Mi receta está basada en la de Ana Sevilla, del bloc LA JUANI DE ANA SEVILLA, una de las expertas en Thermomix. He hecho tres modificaciones: he eliminado la ralladura de limón, he incorporado el azúcar vainillado y he reducido la cantidad de sésamo (nos gusta pero no en exceso). 
Venga, os explico.......

INGREDIENTES (unas 25-28 tortas):
  • 150g de aceite de OVE
  • 15g de anís en grano
  • 60g de anís (licor)
  • 210g de agua mineral
  • 30g de levadura fresca
  • 40g de azúcar + azúcar para rebozar
  • 2 sobres de azúcar vainillado (del Lidl)
  • 540g de harina de fuerza
  • 1/2 cdta de sal
  • 20g de sésamo
CÓMO LA PREPARAMOS......

  1. Calentamos el aceite y el anís en grano. 4 min/100º/Vel1
  2. Incorporar el agua y la levadura. 4 seg/Vel4
  3. Añadir el licor, azúcar, azúcar vainillado, harina, sal y sésamo. 4 min/Vaso cerrado/Velocidad Espiga.
  4. Pasamos la masa a un bol y la dejamos reposar hasta que doble volumen.                
  5. Ponemos a calentar el horno, a 240º y preparamos las bandejas del horno con una lámina de papel vegetal. 
  6. Cogemos porciones de unos 35-40g (lo comprobamos con una báscula de cocina) y formamos bolas.                             
  7. Aplanamos las bolas con un rodillo y pasamos una cara por el azúcar. A continuación las colocamos en la bandeja de hornear (con la cara donde está el azúcar hacia arriba) y acabamos de estender y dar forma circular. Lo que yo he hecho ha sido formar tortas de diferentes grosores (en casa hay quien las prefiere muy finas y otros más gruesas; yo soy de esta última opción.....).                    
  8. Horneamos durante unos 8 minutos. 
  9. Dejamos enfriar sobre una rejilla.        
Ya las tenemos preparadas para disfrutar de un buen dulce tradicional y si queremos disfrutar mucho más....las podemos acompañar de una mistela (vino de licor tradicional catalán). Yo las he acompañado con una MISTELA NEGRA de la D.O. Montsant, la Cooperativa del Masroig (Priorat) regalo de dos estudiantes de Grado de Magisterio geniales, Sheila y Ariadna. Con ellas hemos compartido unos meses de Practicum. ¡Muchas gracias, chicas! Seguro que seréis unas excelentes maestras......







dimecres, 22 d’abril de 2015

GALETES D'ANÍS


Fa unes setmanes, la de les vacances de Pasqua, vam augmentar el nombre de motlles i el llibres de cuina de casa nostra. Sempre en falta algun....oi? Un dia de compra per un centre comercial o una visita a la gran ciutat són l'excusa perfecta per adquirir-los!
Avui us presento el nou llibre de galetes "Pasión por las cookies" de la bloguera Lara Hernández , de BAKEMANIA . En el podem trobar infinitat de receptes de galetes d'aquí i d'allà, macarons, cookies i pastes de te. Tot un univers de dolçor!

De moment, en porto fetes dues receptes. La primera us la presento avui....Vinga, que us l'explico!

INGREDIENTS:
  • 125g de farina
  • 80g de Maizena
  • 60g de sucre glass i una mica per decorar
  • 130g de mantega sense sal, a temperatura ambient
  • 2 culleretes de postre d'anís 
COM LES PREPAREM?
  1. Escalfem el forn a 175º.
  2. Col·loquem tots els ingredients en el got d'una trituradora (jo, a la Thermomix) i ho processem fins obtenir una massa consistent i que poguéssim manipular (podem afegir més farina si no ens queda així).
  3. Estirem la massa amb l'ajuda d'un corró sobre una superfície enfarinada. Amb el tallador de galetes que més ens agradi, formem les galetes. Les anem col·locant damunt la safata del forn prèviament coberta amb paper vegetal.                   
  4. Enfornem durant 10-12 minuts, a 175º.
  5. Les deixem refredar damunt d'una reixeta i les empolvorem amb sucre glass (opcional).
Si les guardeu en una llauna es conservaran molt dies! Bé....si no desapareixen abans! 






dijous, 16 d’abril de 2015

LA NOSTRA ESTIMADA CLOTXA


Fa unes setmanes, companys i companyes de l'escola  vam gaudir d'una bona clotxa a St. Jeroni . Fa uns quants cursos que ho fem i, la veritat, és un dels dinars que més triomfen! Els que som de la Ribera i Terra Alta en gaudim i els que són de la resta del territori coneixen una joia gastronòmica de la nostra terra. 

Ara veureu d'on van sortir els ingredients de la TRUITA DE CLOTXA que vaig publicar fa uns dies......vinga, us ho explico!!!!

INGREDIENTS: 
  • Un bon foc! Nosaltres, amb el nostre company Pere Joan, ho tenim ben solucionat. 
  • Pa de pagès (mig pa per cada persona)
  • Cebes
  • Tomàquets (originàriament eren de penjar)
  • Alls
  • Sardines de casco (també es pot fer amb llonganissa o amb botifarra)
  • Oli d'OVE 
COM LA PREPAREM......
  1. Tallem les cebes per la meitat.  
  2. Escalivem al foc tots els ingredients.    
  3. Traiem la molla al 1/2 pa de pagès i la reservem (ens farà de tapa quan haguem preparat la clotxa).
  4. Amb les mans pelem els alls i les tomaques i les freguem per la part interior del pa. Fem a trossos la ceba i també la introduïm al pa. 
  5. Netegem la sardina i filetegem (amb les mans!!!)
  6. Barregem els ingredients i hi aboquem un bon raig d'oli d'OVE. Ho tornem a barrejar. 
  7. Tapem amb la molla 
Ja està! Ja podem gaudir d'una deliciosa clotxa!!! Un dinar ben complet! 
Al menjar-la recordem els nostres avantpassats pagesos que anaven a collir les olives durant l'hivern......
Bona clotxa!


dilluns, 13 d’abril de 2015

TRUITA DE RECICLATGE EN SUC



Recordeu la recepta de potes de tocino que vaig publicar fa unes setmanes? Doncs la truita que avui us presento conté una part d'ella (pota i salsa) i una part d'una recepta extreta del llibre La Cuina de les Àvies del Priorat, de Cossetània Edicions; un llibre que us recomano si voleu conèixer la gastronomia tradicional d'una comarca sensacional.  
Volia combinar una truita de reciclatge amb una recepta de truita en suc, molt típica de les nostres terres (sobretot de la Terra Alta i del Priorat). 
Ah!!! Aquesta és una recepta que s'ha de fer utilitzant cassola de terra, tal i com s'ha fet sempre. 
Vinga, us l'explico......

INGREDIENTS:

  • 1 pota de tocino trossejada 
  • 1 bon grapat de fesols cuits
  • Ceba
  • Salsa de tomàquet i ceba (la de les potes)
  • Tomaca natural ratllada o tritura
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 polsim de julivert 
  • 1 porció de coca d'avellanes de La Fatarella
  • Ous
  • Oli d'oliva verge extra 
COM LA PREPAREM.....
  1. En una paella, escalfem la carn de la pota i els fesols amb una mica d'oli i fem la truita.  
  2. Preparem una picada amb la coca d'avellanes i el julivert.                                             
  3. Sofregim la ceba, l'all i la tomaca a foc lent. Incorporem la mica de salsa de les potes que tenim reservada (no llencem res!!!) i la picada.  
  4. Quan ja tenim la ceba cuita, introduïm la truita amb molt de compte que no se'ns trenqui. Mantenim a foc baix durant uns 5 minuts.                
Les truites en suc donen per molt....us animeu a preparar-ne una?








diumenge, 12 d’abril de 2015

CURRY DE CARABASSA I GALL D'INDI


El curry l'hem anat introduint poc a poc a la llista dels condiments que utilitzem sovint a casa nostra. Ens encanta! 
La recepta d'avui és un plat únic molt senzill, suau i baix en calories. És del llibre de Thermomix "Menos de 400 kcal. Cocina Ligera" i és un plat que s'ha quedat fix entre nosaltres. 
Això sí, he substituït la mantega/oli de gira-sol per l'oli d'oliva verge extra i he eliminat el clau, el bitxo i la canyella de la recepta original. 
Vinga us l'explico......

INGREDIENTS (6 racions):
  • 1 ceba tallada a quarts
  • 2 alls
  • 20g d'oli d'OVE
  • 500g de brou lleuger de pollastre (o aigua i brou concentrat)
  • 2 beines de cardamom aixafades 
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma
  • sal
  • 1 cdta de sucre
  • 3 patates (400g) pelades i tallades a daus d'1cm
  • 400g de carabassa tallada a daus
  • 700g de pit o bistec de gall d'indi tallats a daus petits 
  • 1 culleradeta de Maizena dissolta en 1/2 cubilet d'aigua freda
COM HO PREPAREM.....
  1. Posem al got la ceba i els alls.Trossegem 4segons/Vel.4. 
  2. Afegim l'oli d'OVE i programem 5 min/100º/Vel1
  3. Incorporem el brou, el cardamom, la cúrcuma, la sal i el sucre. Col·loquem les patates i la carabassa al recipient Varoma. Programem 25min/Varoma/Vel1
  4. Retirem el Varoma, afegim el gall d'indi  i la Maizena dissolta i programem 5min/Varoma/Gir esquerra/Vel. Cullera.
I....ja ho tenim enllestit!!! A gaudir!!