Top blocs de receptes

dimecres, 22 de juliol de 2015

GASPATXO DE MAÇANA


Després de fer el gaspatxo de préssec i nectarina tenia clar que el següent seria de maçana. Fa dies que ronden unes maçanes per la fruitera i no ens les acabem de menjar, així que he pensat que serien una part d'un nou gaspatxo pel 50% de la meva família. Quan aquest matí l'Andrea ha compartit la recepta de la blogosfera de Thermomix, he dit.....avui! 
He fet les variacions de sempre.....no poso pebrot. A veure si us agrada.....

INGREDIENTS:
  • 6 tomàquets madurs grossos de pera, tallats a quarts
  • 1 maçana Granny Smith (pelada i tallada aquarts) 
  • 1/2 ceba tendra mitjana
  • 1 all petit 
  • 25g d'oli d'oliva Verge Extra
  • 15g de vinagre
  • Sal 
  • 100g d'aigua molt freda 
PREPARACIÓ......
  1. Introduïm al got els tomàquets, la maçana, la ceba, l'all, el vinagre, l'oli i la sal. Triturem 30 segons/Vel.5. A continuació, 1 min/Vel.5-10. 
  2. Incorporar l'aigua freda i barrejar 10 segons/Vel.4 
Ben fresquet....ben fresquet....i deliciós!!!! 






dilluns, 20 de juliol de 2015

MINICÓCS DE LLIMONA




Aquests minicócs són la conseqüència de conèixer dos blocs a través de facebook. Fa unes setmanes vaig començar a seguir al bloc CON HARINA EN MIS ZAPATOS (el vaig conéixer gràcies a la participació al Bake the World). Aquest cap de setmana "Con Harina en mis zapatos" ha compartit imatges a la serva pàgina de Facebook d'un curs realitzat per un altre bloc, ALITER DULCIA. Va compartir unes imatges d'uns cóc petits de llimona i de seguida vaig anar a buscar la recepta al bloc Aliter Dulcia; a més....feia dies que no tocava la KA  ni encenia el forn per fer dolços i tenia moltes ganes de fer-ho! El fet que fóssin de llimona també va tenir molt a veure....m'agrada moltíssim! 
He fet la meva versió.....més senzilla i, de ben segur, no tan bona com l'original (estan "emborratxats" en almívar de llimona). He substituït l'almívar per una glaça de llimona. 
A veure què us semblen......

INGREDIENTS:
  • 125g de mantega CADÍ
  • 130g de sucre 
  • 2 ous
  • Ratlladura d'1 llimona
  • 120g de farina
  • 1 cdta de pols d'enfornar ROYAL
  • Glaça de llimona: sucre glass i suc de llimona. 
  • Decoració: anissets de colors
PREPARACIÓ......
  1. Tamisem la farina amb el Royal.
  2. Escalfem el forn a 180º.
  3. Batem la mantega amb el sucre fins que queda una crema molt suau. 
  4. Afegir la ratlladura de llimona i els ous, d'un en un. Recordeu, fins que no està ben incorporat un ou no afegim un altre. 
  5. Finalment, afegim la farina i el Royal. 
  6. Greixem els motlles on farem els mini cócs i repartim la massa. Allisem el màxim que podem.  
  7. Enfornem a 180º durant uns 25 minuts. 
  8. Traiem el motlle del forn i deixem reposar els mini cócs uns 10 minuts. A continuació els deixem refredar sobre una reixeta.                                     
  9. Mentrestant es refreden preparem la glaça. L'he fet una mica " a ull": he posat el suc de 1/2 llimona en un bol i he anat afegit sucre glass fins que he trobat el punt que m'ha agradat. 
  10. Quan els cócs estan freds, repartim la glaça. 
I....ja està!! Ja els teniu a punt! Desitjo que gaudiu d'un bon berenar amb aquests minicócs!!



            



            


dimecres, 15 de juliol de 2015

GASPATXO DE PRÉSSEC I NECTARINA





El gaspatxo no agrada al 50% de la meva família però jo el preparo per a l'altre 50%, és a dir, per la meva filla i per mi. I, mira, a més a més m'he aficionat a provar amb diferents ingredients. Els d' avui ens han sorprès molt gratament! 
Tenia préssecs i nectarines al seu punt de maduració, quasi ja passats; així que, abans de que és fessin malbé he buscat com fer un gaspatxo de préssec i en un moment l'he preparat. La recepta l'he trobat a la blogosferathermomix , pujada per Pepekitchen. He fet una petita modificació: he afegit nectarina i he eliminat el pebrot (no em senta gaire bé....). 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 250g de préssecs
  • 200g de nectarines
  • 450g de tomàquets madurs 
  • 30g de ceba
  • 30g de vinagre
  • 1 all molt petit
  • 1 cdta de sal 
  • 40g d'oli OVE 
PREPARACIÓ......
  1. Pelar préssecs i nectarines, trossejar-los i introduir-los al got.
  2. Afegir els tomàquets, la ceba, el vinagre, l'all i la sal. Triturar 2 minuts/Velocitat 10. Si ho feu amb una batedora normal, triturar fins que quedi molt fi. 
  3. Incorporar l'oli OVE pel bocal,  amb un rajolí molt finet i a Velocitat 4. Amb la batedora normal, remenar durant uns segons a velocitat baixa. 
Ben fresquet, molt fresquet....deliciós!! No m'hagués imaginat mai fer gaspatxo amb préssec! 










dilluns, 13 de juliol de 2015

CALAMARS AMB CEBA I TOC DE CARQUINYOLI


A casa nostra ens agraden molt els calamars. Cuinats de totes maneres! Farcits, amb ceba, en salsa, a la planxa, guisats amb patata.... 
Ara feia dies que no compartia recepta per Thermomix així que....aquí teniu aquesta! 
       
Per fer-la m'he basat en el llibre CUIDA TU SALUD i li he donat el toc especial de la meva amiga bloguer Dolça de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA. ´
Coneixeu quin és? La picada de carquinyoli! Un toc molt, molt, molt especial. 
Vinga, anem, us explico!

INGREDIENTS:

  • 3 carquinyolis
  • 3 dents d'all 
  • 500g de ceba tallada a quarts
  • 1 polsim de julivert
  • 70g d'oli OVE
  • 1kg de calamars tallats a trossets (quadrats de 3x3 aproximadament)
  • Sal
  • 1 polsim de pebre mòlt 
  • 1/2 cullerada de pebre roig dolç (el meu de La Vera)
  • 1 fulla de llorer 
PREPARACIÓ......
  1. Posem els carquinyolis al got i els triturem 4 segons/Vel.7. Els reservem.
  2. Introduïm al got els alls, la ceba i el julivert. 3 segons/Vel.4. 
  3. Afegim l'oli OVE i sofregim 4minuts/Varoma/Vel.1
  4. Incorporem els calamars, la sal, el pebre, el pebre vermel de La Vera i la pols de carquinyoli. Ho fem coure durant 30minuts/100º/Gir esquerra/VelCullera. Hem de comprovar que els calamars estan ben cuits i la salsa ha reduït. (Si no és així, hem de retirar el cubiltet i posar el cistell. Programar 10 minuts/Varoma/Gir esquerra/VelCullera.)
Desitjo, de tot cor, que us agradin! Jo ja tinc ganes de tornar-los a cuinar!



dimecres, 8 de juliol de 2015

MASSA DE PIZZA DE #JamieOliver



 
Gràcies a la participació al repte COOKING THE CHEF he descobert al famós cuiner Jamie Oliver. Un gran descobriment! 
De tots els llibres que té publicats m'he comprat el "La Cocina italiana de Jamie Oliver" i, la veritat, estic molt contenta d'haver triat aquest. És un llibre completíssim amb receptes espectaculars però a la vegada molt senzilles. Us el recomano!
A un llibre de cuina italiana no li pot faltar una recepta de massa de pizza, oi? De seguida la vaig buscar i em vaig decidir a provar-la de fer. A casa nostra, el dissabte es sopa pizza i ens agrada anar provant diferents receptes! 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (per dues pizzes de la mida de la llanda del forn): 
  • 400g de farina panadera
  • 100g de semolina
  • 1/2 cullerada sopera de sal
  • 7g de llevat sec de forner
  • 1/2 cullerada sopera de sucre moreno
  • 325 ml d'aigua tèbia 
PREPARACIÓ......

AMASSAT TRADICIONAL: Formem un volcà amb les farines i la sal sobre el pedrís de la cuina i formem un cràter de 18cm aproximadament al centre. Aboquem a l'aigua tèbia el llevat i el sucre i ho barregem amb una forquilla. Amb la forquilla anirem incorporant la farina de la part interior del cràter amb moviments circulars, fins que s'integri tota. Quan ja no la podem barrejar amb la forquilla, ens enfarinem les mans i formem una bola. Amassem durant uns 10 minuts. 

AMASSAT EN THERMOMIX: Introduïm els ingredients al got en l'ordre següent: aigua tèbia, farina, llevat, sucre i sal. Barregem 10 segons, Velocitat 6. Amassem 5 minuts, got tancat, velocitat espiga. 

  1. Deixem reposar la massa un mínim de 15 minuts a temperatura ambient. La cobrim amb film transparent. 
  2. Dividim la massa en dues parts. Estirem la massa i formem les dues bases de pizza. Les deixem reposar uns 10 minuts.                             
  3. Posem la cobertura de més ens agradi: una bona salsa de tomàquet, mozzarella i la resta d'ingredients al gust. Això sí...sense abusar-ne!  
  4. Escalfem el forn a 250º-270º. Situem la safata a la base del forn. Enfornem durant uns 10 minuts.  
Proveu-la de fer, de veritat! No us penedireu d'haver-ho fet! A nosaltres ens va agradar moltíssim. És de les millors masses de pizza que hem tastat mai! 
Bona pizza!



 





dimarts, 7 de juliol de 2015

AMANIDA DE RÚCULA, TONYINA I NECTARINA @OleumFlumen





Fa uns dies, la meva companya Sílvia em va donar unes nectarines precioses que eren "mel". Quina cosa més bona!! Pel meu gust, les nectarines perfectes.  La Sílvia i les seves nectarines són de  Benissanet, un dels pobles més importants de Catalunya pel que fa a collita de fruita dolça. Mira, aprofito per dir-vos que el proper diumenge 12 de juliol tindrà lloc la Fira de l'Auberge (clickeu i trobareu més informació). 
Les nectarines m'agraden molt en l'amanida i, aprofitant que tenia un tall de tonyina fresca vaig pensar en preparar l'amanida que avui us presento. A veure què us sembla.....

INGREDIENTS:
  • 1 nectarina de Benissanet
  • 1 rodanxa de tonyina fresca (d'uns 150g) 
  • Rúcula
  • Oli d'OVE Oleum Flumen
  • Vinagre agredolç Acetum Flumen 
  • 1 cullerada de mel 
  • Flor de sal 
COM LA PREPAREM......
  1. Tallem la tonyina i la nectarina en daus molt petits.  
  2. En una paella posem una cullerada d'oli d'oliva i daurem els daus de tonyina. 
  3. Mentrestant, en un plat preparem una base de rúcula. 
  4. Quan la tonyina està daurada la col·loquem damunt de la rúcula i la salem amb flor de sal. 
  5. Tornem a posar la paella al foc amb una cullerada d'oli d'oli d'oliva i incorporem els daus de nectarina. Afegim la cullerada de mel i ho saltegem durant dos-tres minuts. 
  6. Afegim els daus de nectarina a la rúcula i a la tonyina. 
  7. Tirem per sobre un raig ben generós d'oli d'OVE OleumFlumen i un raig de vinagre AcetumFlumen. 
I ja tenim una amanida amb fruita dolça enllestida! Us asseguro que la repetireu......








diumenge, 5 de juliol de 2015

ALBÓNDIGAS DE ATÚN AL AROMA DE LIMÓN @CookingtheChef





La receta que hoy os presento es especial para mí.....es mi primera participación en el reto COOKING THE CHEF. Es una gran oportunidad para poder aprender, aprender y aprender, que es lo que más me gusta. Y, como no, para poder disfrutar de unas de mis mayores aficiones. 

Cooking the chef


La primera receta con la que participo es del famoso cocinero mediático británico JAMIE OLIVIER (Reino Unido, 1975). Ha publicado diversos libros de cocina y ha protagonizado programas de televisión dedicados a la cocina. Es un gran defensor de la cocina sana en los comedores escolares y ha ganado una gran batalla contra McDonald's.
Me decanté por comprar su libro "La cocina italiana de Jamie Olivier" porque es un gran amante de la cocina de Italia y pensé que habría puesto "mucho amor" a la hora de publicar. Y...¡no me he equivocado! Es una maravilla de libro. 
De todas las recetas que en él hay publicadas me decanté por la de estas albóndigas de atún. Las albóndigas las preparo siempre de carne y he encontrado el momento oportuno para preparar unas de pescado azul. Tienen un toque cítrico que nos ha gustado muchísimo.....Eso sí, no he utilizado el queso parmesano, ya que en casa no gusta a todos. 
¡Venga, os explico!

INGREDIENTES SALSA DE TOMATE:
  • 1 bote de tomate natural de 800g aproximadamente. El mío es casero, de la conserva que preparo cada verano. 
  • 1 cebolla 
  • 4 dientes de ajo 
  • Una cuchara de postre de orégano seco
  • Sal, pimienta y aceite de oliva virgen extra 

INGREDIENTES ALBÓNDIGAS:
  • 400g de atún fresco
  • 100g de pan rallado
  • 50g de piñones
  • 2 huevos
  • 1 cucharadita de canela 
  • Ralladura de 1 limón
  • Zumo de limón 
  • Sal y pimienta
  • Perejil 
INGREDIENTES DECORACIÓN FINAL: 
  • Aceite de OVE Oleum Flumen
  • Perejil 

PREPARACIÓN.....
  1. Picamos la cebolla en la picadora y cortamos los ajos en rodajas. 
  2. Preparamos la salsa de tomate: en una sartén ponemos a calentar dos cucharadas de aceite de oliva VE y sofreímos la cebolla y los ajos durante unos 10 minutos. Tenemos que ir con mucho cuidado de que no se quemen, por lo tanto, bajamos el fuego y dejamos sofreír a fuego lento. Incorporamos los tomates enteros y el orégano. Salpimentamos. Vamos vigilando la cocción del tomate y cuando esté listo apagamos el fuego. Apartamos y dejamos enfriar. Trituramos el tomate frito y lo ponemos en la bandeja donde tengamos que servir las albóndigas. 
  3. Mientras dura el proceso de cocción del tomate preparamos las albóndigas de atún. Troceamos el atún en dados de unos 2,5cm. 
  4. Preparamos una sartén con un poco de aceite de OVE y añadimos los dados de atún, los piñones y la canela. Salpimentamos ligeramente. Los freímos hasta que están dorados. Apartamos del fuego y dejamos enfríar en un bol.
  5. Cuando el atún está frío añadimos el orégano, el perejil, el pan rallado, los huevos, la ralladura de limón y el zumo de limón. Lo mezclamos todo bien mezclado y los desmenuzamos con las manos. 
  6. Formamos las albóndigas. Las reservamos en la nevera 1 hora aproximadamente. 
  7. Freímos las albóndigas en una sartén, con poco aceite de oliva. Tienen que quedar doradas por todas partes. 
  8. Incorporamos las albóndigas a la salsa de tomate. Decoramos con perejil y con un buen chorro de aceite de oliva VE OleumFlumen. 
Os aseguro que os sorprenderán muy gratamente...¡son espectaculares!