Top blocs de receptes

dimecres, 28 d’octubre de 2015

FLAM D'AVELLANA

Recordeu que la recepta anterior era el segon plat d'un dinar amb amics? Doncs aquesta són les postres! 
A la nostra amiga sé que li agraden molt les avellanes i vaig pensar en preparar un flam amb el seu fruit sec preferit. Feia molt temps que no preparava flam i em venia de gust! 
Vaig buscar per la xarxa i em vaig trobar amb un bloc anomenat  Postres.net. D'ell vaig extreure la base de la recepta (no vaig posar el rom i vaig posar més avellanes). 
Us l'explico!

INGREDIENTS:
  • 120g d'avellanes torrades
  • 600ml de llet
  • 200ml de nata 
  • 1 sobre de preparat de flam de 8 racions
  • Caramel líquid
ELABORACIÓ: 
  1. Triturem les avellanes 30s/Vel7. Si ho feu amb una picadora, tritureu les avellanes fins que us quedi una pasta oliosa. 
  2. Poseu al got la nata, la llet, la pasta d'avellanes i sobre de preparat de flam. 8 minuts/100º/Vel3. // Si ho feu manualment, seguiu les instruccions del preparat. De ben segur serà escalfar la llet, la nata i la pasta d'ametlles i portar-ho a ebullició. Afegir el preparat de flam i fer-lo bullir durant uns minuts, sense parar de remenar. 
  3. Aboqueu el flam a un motlle en el que prèviament haurem posat un bon raig de caramel líquid (al vostre gust). El meu motlle és de Tupperware i ja té....gairebé 20 anys!                              
  4. El deixem refredar a la nevera, un mínim de 4 hores. 
Què us ha semblat? Facilíssim! Si sou amants de les avellanes.....aquest és el vostre flam!
Si us ho proposeu....costa molt poc fer feliços als que estimeu!

 




diumenge, 25 d’octubre de 2015

LLOM AMB SALSA DE CODONYAT I VERMUT


El cap de setmana passat vaig treure-li la pols a un llibre de cuina molt especial per mi.....el primer llibre de cuina que em van regalar quan ens vam casar, ja fa gairebé quasi 20 anys. Per aquell temps, el cuiner mes famós i mediàtic era el Karlos Arguiñano. Vam convidar a sopar a unes bones companyes de feina de Joan Salvador i....em van regalar el llibre! 
L'he consultat moltíssim, he après molt amb ell. És un dels meus tresors gastronòmics! I he pensat en fer-li un petit homenatge publicant una recepta d'ell, una recepta que l'he trobat fascinant.                           
En Karlos ens la presenta sense vi i ens diu que si ens decidim a utilitzar-lo (per fer el plat més senyor) que triéssim un Oporto. Jo he optat per un vermut Izaguirre! A veure què us sembla!
INGREDIENTS (6p):
  • 2 filets de porc tallat medallons 
  • 150g de codonyat
  • 1 ceba mitjana tallada en juliana
  • 1 got de brou de carn
  • 1 dent d'all 
  • 20g de pinyons
  • Oli d'oliva VE
  • Sal i pebre
  • Vermut Izaguirre 
PREPARACIÓ:

  1. Preparem una paella amb un rajolí d'oli. Tallem la dent d'all a làmines. Salpebrem la carn i la daurem. La reservem.                                          
  2. A la mateixa paella daurem els pinyons. Els reservem.                                               
  3. Al mateix oli sofregim durant uns tres minuts la ceba i el codonyat. Aboquem un bon raig de vermut i el got de brou de carn. Esperem a que es desfaci el codonyat i deixem reduir la salsa. Per últim, incorporem els pinyons.                       
  4. Banyem la carn amb la salsa i servim. 

Què us ha semblat? A nosaltres i als nostres amics ens va agradar molt. Fins i tot m'estic plantejant que formi part d'alguna de les taules nadalenques d'enguany



dimecres, 21 d’octubre de 2015

BOMBONES DE AVELLANA Y ALMENDRA @RecetarioMañoso


  

Ya vuelvo a estar por aquí con mi aportación al RECETARIO MAÑOSO correspondiente al otoño. De los tres ingredientes que nos ha propuesto la compañera bloguera Leila, de La nueva cocina de Leila, he elegido el chocolate.  
   
Os propongo unos bombones con un sabor a otoño impresionante......unos bombones de almendra y avellana, dos de nuestros frutos secos por excelencia. 
La receta es del libro "SORPRENDE A TUS INVITADOS" de Thermomix y está preparada con Thermomix, pero si no disponéis de ella los podéis preparar perfectamente con un robot de cocina (tipo 1,2,3) y un cazo.  
¡Venga, os explico!

INGREDIENTES :
  • 100g de avellanas tostadas
  • 100g de almendras tostadas 
  • 70g de chocolate sin leche (o con leche, a vuestro gusto) en trozos
  • 35g de chocolate fondant en trozos
  • 50g de azúcar glas
  • COBERTURA: 200g de chocolate fondant en trozos 
PREPARACIÓN DEL RELLENO:
  1. Introducimos en el vaso las almendras, las avellanas, los chocolates y el azúcar. Trituramos 30 seg/Vel 5-10 progresivamente.                              Si lo hacéis con el robot, picáis hasta obtener una pasta.                        
  2. Ponemos cucharaditas de la pasta en una bandeja cubierta con papel vegetal y la dejamos enfriar en la nevera durante 15 minutos aproximadamente. 
  3. Formamos bolitas con la mano y las reservamos en el congelador mientras preparamos la cobertura. 
  4. PREPARACIÓN DE LA COBERTURA EN THERMOMIX:Ponemos en el vaso el chocolate fondant y rallamos 8 seg/Vel 7. Reservamos en un bol. Ponemos en el vaso 140g del chocolate que hemos rallado anteriormente  y fundimos 3min/50º/Vel2.Añadimos el chocolate rallado restante y programamos 1min/Vel 3. 
  5. PREPARACIÓN DE LA COBERTURA TRADICIONAL: troceamos los 200g de chocolate y lo fundimos al baño maría. 
  6. Con la ayuda de un pincho o palillo bañamos las bolitas en el chocolate. Las dejamos enfriar sobre papel de horno, en el frigorífico.          
  7. Las conservamos en un recipiente hermético. 
Os aseguro que volarán......por lo que no hace falta que preparéis un recipiente muy grande para guardar las que sobren. 
Espero y deseo que os animéis a preparar estos bombones que he preparado para todos vosotros, los amigos de nuestro querido Mañoso. 



dilluns, 19 d’octubre de 2015

BUNDT CAKE DE LICOR D'ARRÒS X2 @DelBlocAlPlat



Aquesta és la meva primera participació al repte DEL BLOC AL PLAT, organitzat pel bloc DESTAPANT CASSOLES. 
El bloc PEBRE I XOCOLATA ha estat el triat aquest mes per poder mirar i remenar entre les seves receptes i publicar-ne una d' elles. A la Marta la vaig conèixer a la trobada blloguera de la Cerdanya i m'ha fet il·lusió participar amb el seu bloc. 
He triat la seva recepta de Bundt cake de iogurt i Baileys, però jo he fet una versió ebrenca. L'he fet amb licor d'arròs Segadors del Delta. A veure què us sembla la meva versió!

INGREDIENTS DEL BUNDT:
  • 2 iogurts grecs La Fageda (utilitzem el pot com a unitat de mesura)
  • 4 pots de sucre
  • 4 ous
  • 6 pots de farina
  • 32g de Royal
  • 1 pot d'oli d'oliva VE
  • 1 pot de licor de crema d'arròs 
INGREDIENTS DE LA GLASSA:
  • Licor d'arròs
  • Sucre glass 
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn amb 180º.
  2. Greixem el motlle amb mantega o amb spray antiadherent. 
  3. Tamisem la farina i el llevat.
  4. Batem els ous i el sucre fins obtenir una massa cremosa i blanquinosa. 
  5. A continuació afegim molt a poc a poc el iogurt, l'oli i el licor d'arròs. 
  6. Per últim, incorporem la farina.Ho hem de fer molt a poc a poc, a cullerades. 
  7. Aboquem la massa al motlle i ho enfornem durant uns 50 minuts. Per comprovar si està cuit,el punxem.   
  8. Una vegada el traiem del forn, el deixem reposar durant 10 minuts dins el motlle. 
  9. Desemmotllem el bundt i el deixem refredar sobre una reixeta.                                           
  10. Preparem la glassa de licor: barregem tres o quatre cullerades de sucre glass amb un raig de licor d'arròs. Jo ho faig una mica "a ull", fins que la textura és la que m'agrada.                    
  11. Repartim la glassa per damunt del bundt.
Desitjo que a la Marta li hagi agradat aquesta versió del seu bundt cake! Ho he fet amb tota l'estimació del món!




 




 


divendres, 16 d’octubre de 2015

GALETES D'AVENA, SPECULOOS I XOCOLATA


Aquestes són les primeres galetes d'avena que preparo. I la primera vegada que utilitzo l'speculoos!! Sempre que he vist receptes publicades m'han cridat molt l'atenció però no m'he acabat de decidir per fer-les. I em penedeixo! El cap de setmana passat les vaig descobrir i em lamento de no haver-ho fet abans. Coses que passen! 
La recepta que us presento és una variació de la recepta del llibre "Pasión por las cookies" de Lara Hernández. Les seves són amb panses i canyella i les meves amb perles de xocolata i speculoos. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 115g de mantega a temperatura ambient
  • 125g de sucre morè 
  • 1 ou 
  • 1/2 cdta d'extracte de vainilla
  • 95g de farina
  • 1/2 cdta de bicarbonat
  • 1 cdta de postre d'speculoos 
  • 1 polsim de sal
  • 120g de flocs d'avena
  • 60g de perles de xocolata 
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 175º
  2. Batem el sucre amb la mantega durant un parell de minuts aproximadament.                      
  3. A continuació afegim l'ou i l'extracte de vainilla.
  4. Incorporem la farina, la sal, el bicarbonat i l'speculoos. Afegim també els flocs d'avena. 
  5. Per últim, incorporem les perles de xocolata.
  6. Dividim la massa en boletes d'uns 3 cm i les col·loquem a la safata del forn, coberta amb paper vegetal.                                                  
  7. Enfornem durant uns 12 minuts aproximadament.  
  8. Quan hagin passat uns minuts, les col·loquem damunt una reixeta i les deixem refredar.  
Haureu de fer esforços per esperar-vos a que estiguin fredes per tastar-les! L'aroma que desprenen al fornejar és....mmmmmm!!!!