Top blocs de receptes

divendres, 1 de gener de 2016

CREMA DE GALERES

Aquesta recepta me la va passar una companya de feina que també és molt aficionada a la Thermomix. Ella fa més anys que la té que jo! 
De tant en tant intercanviem receptes, consells, opinions....perquè en som unes quantes companyes de feina que la tenim! 
Des que tinc la recepta l'he fet dues vegades. La segona....ha quedat més bona que la primera! He reduït la quantitat de conyac i ha quedat....deliciosa! 
És una recepta entretinguda, però el resultat val molt la pena.
Vinga, us l'explico!

INGREDIENTS FUMET DE GALERES:
  • 500g de galeres
  • 70g d'oli d'OVE
  • 500g d'aigua
INGREDIENTS SOFREGIT:
  • 100g de ceba
  • 1 porro (només la part blanca)
  • 2 dents d'all
  • 1 tomàquet pelat o 100g de tomàquet natural triturat
  • 50g d'oli d'OVE
INGREDIENTS RESTA CREMA:
  • 30g de Maizena
  • 15-20g de conyac o brandy
  • 100g de nata líquida
  • sal
  • pebre mòlt
  • 200g d'aigua
  • Oli de raig (per la decoració final)
PREPARACIÓ:
  1. Poseu dins el got els 70g d'oli d'oliva i escalfeu-lo 4 minuts/Varoma/Vel.1
  2. Incorporeu les galeres i sofregiu 6 minuts/Varoma/Vel.4. 
  3. Afegiu 500g d'aigua i bulliu durant 10minuts/Varoma/Vel 3. Coleu i reserveu el fumet. Renteu el got.
  4. Poseu tots els ingredients del sofregit i trossegeu 3 segons/Vel.5. A continuació sofregiu 10minuts/100º/Vel.2
  5. Afegiu la Maizena i sofregiu 1min/100º/Vel.1 A continuació incorporeu el conyac o brandy i continueu 1min/Varoma/Vel.1. Tot seguit afegiu el fumet reservat més els 200g d'aigua. Salpebreu i tritureu 30 segons/Vel.7. Ho feu coure durant 10 minuts/100º/Vel.1
  6. Per últim, incorporeu la nata líquida i programeu 2 minuts/90º/Vel.5. 
  7. Podeu decorar el plat, tassa o got amb unes gotes d'oli de raig. 
Us asseguro que és una delícia de crema! Per mi, almenys, ha estat molt sorprenent. 
El fet de fer-la amb la Thermomix fa que aprofitem al màxim les galeres (queden pràcticament triturades durant l'elaboració del fumet). 


  



5 comentaris:

  1. Estimada Olga. Feliç Any!.
    Sóc amant de les galeres i aquesta crema em sembla deliciosa i festiva. Me l'emporto i la faré en quant en trobe.
    Una besadeta forta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agradarà molt!!!
      Petonets i...molt Bon Any, Marisa!
      Olga

      Elimina
    2. Jo dema la fare! Ting unes galeras que baig comprar

      Elimina
    3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  2. Una pregunta, per quantes persones surt amb aquestos ingredients??

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!