Top blocs de receptes

dilluns, 27 de febrer de 2017

CREMA DE XIRIVIA I BRÒQUIL



Aquest hivern diria que ha estat el que m'he animat a fer més varietat de cremes i purés. Ens agraden molt! De fet, a casa nostra agrada molt la verdura, tant a grans com a petits. I tota classe de verdura! Això fa que el ventall a l'hora de triar ingredients sigui molt ampli. 
Per aquesta recepta he triat la xirivia i el bròquil. Tenia un tros de bròquil de l'hort de l'oncle Miquel (la part més gran la vam fer al vapor i....vam gaudir moltíssim!) i em venia de gust utilitzar la xirivia, que poques vegades he utilitzat fins ara. 
Les quantitats no us les puc especificar....són a ull, per 4-5 persones aproximadament. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 1 porro 
  • 1 ceba petita
  • 2 xirivies mitjanes
  • 1 /4 de bròquil 
  • 2 patates grans
  • Oli d'OVE
  • Sal
  • Aigua (o brou de verdures)
  • Pebre mòlt 
  • Panís fregit o torrat (kikos)
PREPARACIÓ: 
  1. Posem l'oli al got (uns 35g), la ceba tallada a quarts i el porro tallat a rodanxes. Triturem 7segons/Vel5. 
  2. Sofregim 4 minuts/Varoma/Vel.1 
  3. Incorporem la xirivia tallada a rodanxes i el bròquil. Tornem a sofregir 4min/100º/Vel.2
  4. Afegim la patata tallada a trossets petits i cobrim d'aigua. Salem. Ho fem coure durant 25min/100º/Vel.1
  5. Una vegada finalitzada la cocció traiem el got i esperem uns minuts a que es refredi. 
  6. Mentrestant es refreda piquem el panís en un morter. El reservem per just el moment abans de servir la crema. 
  7. Triturem 30 segons/Vel.5-10. Tastem i rectifiquem de sal si és necessari. Tornem a triturar 15segons/Vel.5-10. 
  8. Servim en tasses o plats. Decorem amb el panís, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'OVE. 
Desitjo que us agradi! Jo em quedo preparant una altra crema.....fins la propera! 


8 comentaris:

  1. La crema de xirivia m'agrada molt però amb bròquil mai n'he fet! A casa també ens agrada anar variant cremes i sopes i ara ja tinc versió nova per provar!
    Petons i bona setmana!
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Palmira...és divertit anar provant! I més si els de casa t'ho agraeixen!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Aquesta xirivia ha entrat per la porta gran a casa nostra Olga!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha sorprès molt gratament, Glòria!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. El broquil ens agrada molt a casa nostra, però la xirivia no l' hem tastat mai. Provarem aquesta combinació per la pinta que fa ha de ser molt bona. Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. De ben segur que us agradarà molt, Anna!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Veig q ja hi poses xirivia a tot arreu!!! Molt bona crema, jo soc monotemàtica. Avui de carabassó blanc! Prtnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em penso que ja no marxarà la xirivia de casa nostra! A mi m'agrada anar variant....a vegades mono i a vegades pluri!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!