Top blocs de receptes

diumenge, 12 de febrer de 2017

PA DOLÇ DE TARONJA CONFITADA, XOCOLATA I NOUS




Aquest pa dolç va ser un descobriment instagramer, un descobriment de pim-pam, un descobriment d'aquells que en qüestions de segons decideixes que t'animaràs a fer-lo. Va ser com un amor a primera vista! 
No sé si va pesar més el fet que porti taronja confitada (i jo en tenia al rebost, la que em va quedar de fer un pannettone) o el fet que estigui fet amb la panificadora. Sí, ja sé....no té el mateix valor un pa fet a la panificadora que si està amassat a ma, o amb amassadora i enfornat al forn, però a mi ja em serveix. 
Total, que el vaig preparar i em va encantar! Molt! Moltíssim! 
És una recepta del bloc CON HARINA EN MIS ZAPATOS, el PAN DULCE DE NARANJA CONFITADA

 
En poc temps de diferència el faig preparar dues vegades. La segona, una mica diferent a la primera; vaig incorporar-li dos ingredients, les nous i la xocolata. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1 grapat d'avellanes picades amb el morter
  • 1 grapat de perles de xocolata
  • 3 rodanxes de taronja confitada
  • 350g de farina de força (a la recepta original, d'ús comú)
  • 140ml de llet sencera 
  • 80g de mantega
  • 2 rovells d'ou 
  • 1 cdta de suc de llimona
  • 20ml de Cointreau (o aigua de azahar)
  • 1 cdta de sucre vainillat
  • 40g de sucre
  • 6g de llevat en pols de forner
  • 1 polsim de sal


PREPARACIÓ: posem els líquids a la cubeta de la panificadora i després els sòlids excepte la taronja, la xocolata i les avellanes; aquests ingredients els incorporarem quan la màquina avisi acústicament. 
Seguim les instruccions de la panificadora. A la meva, programa 4 (pan dulce), pa de 750g. 

Una vegada finalitzat el programa, deixem refredar el pa sobre una reixeta. I ja està! Esperem que estigui a punt per menjar i...a gaudir! 


 


22 comentaris:

  1. Mmm....poques paraules....tot un plaer!!!=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Assumpció! Un plaer que m'ha fet agafar uns quants grams!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. L'adaptaré a la KA i el couré al forn perquè té un aspecte magnífic i això s'ha de tastar!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. I den ben segur que la millores, Glòria!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. I a mi també em serveix, eh! Així que et passo la direcció i m'envies un parell de llesques per esmorzar demà :) Veuràs, visc al carrer Jau... je je je
    Va, de debó, aquest pa fa molt de goig Olga, t'ha quedat molt bé i segur que està boníssim tal qual :)
    Petons maca, i bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seria millor que el poguéssim compartir amb un cafè, oi?
      Moltes gràcies per les teves paraules, Debora!Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Quina bona pinta!! Adaptat a thermomix pot quedar molt bé!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu l'adaptaràs de primera i et quedarà perfecte! ETs una artista!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. ¡Divino!
    Me encanta que te haya gustado. Y muchísimas gracias por la mención. ¡Eres un cielo!
    Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias a ti por tu receta! Ha sido un gran descubrimiento.....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  6. quina bona pinta! aquest pa es menja sol!! ha de ser super aromàtic!! em guardo la recepta! petons

    ResponElimina
  7. Li treus molt de suc la panificadora, i jo la tinc allà morta de pena (ep, ha fet un pa darrerament, però encara no ha sortit!!) Aquesta recepta la faré (sense la xoco) quan tingui la taronja confitada (la mateixa que vaig fer servir pels panettone que em va enamorar!!!) Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com normalment estic fent dos o tres, o tres o quatre coses a la vegada a la cuina....és una gran ajuda i un bon complement.
      Amb taronja confitada només està.....boníssim!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. Tot el que està fet a casa té valor Olga! I no as tots ens han d'agradar els mateixos sistemes, oi? Mira el teu pa... fantàstic, tou, boníssim!!!!!! I jo, abans d'enamorar-me del procés manual del pa, vaig cremar una panificadors perquè no la deixava parar mai! Jajajajaja ;)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, jo penso que sí que tot el que fem a casa s'ha de valorar. La panificadora és una bona ajuda i un bon complement! Normalment faig tres o quatre coses a la vegada i llavors la màquina és una bona ajuda.
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  9. Com n'agrairia un tallet per a berenar!! t'ha quedat ben esponjós!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan el torni a fer et truco! ;-)
      Petonets, Teresa!
      Olga

      Elimina
  10. S'han d'amortitzar tots els catxarros de cuina que anem comprant, no? Així q jo de tant en tant també utilitzo la panificadora! Crec que aquesta te la copiaré per gastar els trossets de llimona confitada del tortell, tot i que amb taronja i xocolata ha d'estar insuperable! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot, s'ha d'amortitzar tot! A mi m'encanta utilitzar-ho tot, Eva!
      Desitjo que t'agradi!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  11. Fantástico este pan dulce, bien bueno y aromático.
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel...aquest pa em té ben enamorada!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!