Top blocs de receptes

dilluns, 26 de juny de 2017

GASPATXO DE CIRERES @Thermomix

 
La setmana passada els meus pares em van portar cireres de Peñas Royas (Montalbán, Teruel). La meva família té un cirerer en un petit hort que estava ben carregat! 
De les cireres he fet melmelada, ens les hem menjat per postres i he preparat el gaspatxo que ara us porto. Fa molt temps que tenia ganes de fer-lo! L'estiu passat em vaig animar a fer gaspatxos amb fruita i, la veritat, m'agraden molt. Un dels ingredients dels gaspatxos que no hi poso és el pebrot, no ens agrada gaire. 
He consultat diferents receptes i finalment he fet jo la meva combinació, la que he pensat que més ens agradaria. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p): 
  • 500g de tomàquets madurs 
  • 250g de cireres madures sense pinyol 
  • 1/4 de ceba petita 
  • 1 all petit 
  • 50g de molla de pa
  • 1 raig (al gust) de vinagre blanc
  • sal 
  • 40g d'oli OVE
PREPARACIÓ: 
  1. Espinyolem les cireres. 
  2. Tallem els tomàquets en quatre parts. 
  3. Posem dins el got de la Thermomix (o d'una batedora) els tomàquets, les cireres, el pa, el vinagre, la sal, la ceba i l'all. Triturem 40segons/Vel.5
  4. A continuació tornem a triturar 1min i mig a Velocitat 10. 
  5. Per últim incorporem l'oli i emulsionem 10segons a Vel.5. 
  6. Ho deixem refredar a la nevera. L'hem de prendre ben fresquet! 
  7. El presenteu d'una manera ben atractiva. 
Què us ha semblat? Un gaspatxo ben fresc ve molt de gust aquests dies de calor intensa. 
Us animareu a fer-lo? 



10 comentaris:

  1. Aquest sempre triomfa!!! Una delícia !!! I regals com aquests...🍒🍒🍒😘😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. La resta de les cireres han acabat transformades en melmelada, Marta!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Quin goig tenir un cirerer a l'hort!
    I aquest gaspatxo ha d"estar boníssim, aquí sóm molt fans de tot tipus de gaspatxos!
    A espinyolar i te la copio
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que bo que és!
      Petonets, Glòria!
      Olga

      Elimina
  3. El gaspatxo amb fruites vermelles és una porta oberta a moltes combinacions, una temptació per els dies de calor.
    M'agraden els ingredients que proposes, Olga.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies! La veritat és que ens ha agradat moltíssim!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. És molt bo!! Abans només es cuinava el gaspatxo clàssic però les alternatives estan agafant relleu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa, precisament, el clàssic no agrada gaire. En canvi, els que incorporen la fruita....triomfen!
      Petonets, Cristina!
      Olga

      Elimina
  5. Ja el tinc a la meva llista de pendents. Estic valorant triar bé la varietat de tomàquets i jugar amb el vinagre emprat. Gràcies per compartir

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per tenir en compte la recepta, Joan Carles! Contenta de que t'hagi agradat!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!