Top blocs de receptes

diumenge, 29 de gener de 2017

MELMELADA DE TARONJA.....DEFINITIVA!

 
Em penso que he trobat la recepta de melmelada de taronja que més m'agrada! De moment serà la meva recepta definitiva. Us dic de moment perquè com contínuament llegeixo, consulto blocs, pregunto a les companyes, escolto quan m'expliquen......igual d'aquí un temps us porto una que m'agradi més. 
Aquesta ha sortit d'escoltar a la meva companya Assumpció (posar-hi maçana/poma) i a la meva sogra (els tallets de pell de mandarina i la pell de llimona). Aquest cap de setmana he fet poqueta quantitat però properament en faré més. Ah! Un detall molt important....la taronja aconsello que sigui navelina. Tinc la sort de que les podem anar a collir a l'hort dels meus cunyats, per tant, tot un luxe el fet de poder fer una melmelada amb la taronja dolça acabada de collir. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 1kg de taronja navelina
  • 1/2 kg de sucre
  • 1 maçana 
  • El suc d'una llimona
  • Pell de llimona (1/4 de llimona aprox)
  • Pell de 1/2 taronja (aprox.) sense part blanca
  • 1 pal de canyella

PREPARACIÓ: 
  1. Pelem les taronges (amb cura pelem una d'elles sense res de part blanca, la reservem). No ens ha de quedar gens de part blanca. Les trossegem i les introduïm a la cassola on courem la melmelada. 
  2. Pelem i trossegem la maçana. La incorporem a la cassola, amb la taronja trosseda. 
  3. Afegim el sucre, el suc de llimona, el pal de canyella i la pell de llimona.                            
  4. Posem la cassola al foc i comencem a coure. Ha de coure uns 30-40 minuts. 
  5. Mentrestant, preparem la pell de taronja que tenim reservada: Posem un cassó al foc amb aigua. Trossegem la pell de mandarina a tires molt petites i la fem bullir durant uns cinc minuts en aigua bullint. L'escorrem.                                       
  6. A meitat de cocció retirem un moment la cassola del foc i triturem la melmelada amb la batedora (al punt que més ens agradi). Incorporem les tires de taronja i continuem amb la cocció.              
  7. Una vegada finalitzada la cocció omplim els pots i els posem 24h cap per avall (per fer el buit) o els posem al bany maria durant uns 20 minuts. 
Us asseguro que està boníssima! Gaudireu d'uns esmorzars deliciosos amb aquesta melmelada casolana! 





















dijous, 26 de gener de 2017

POLLASTRE DE CORRAL EN PEPITÒRIA @SlowCooker #1llibre1recepta


Fa unes setmanes vam gaudir d'un pollastre de corral deliciós.
Vaig encomanar-lo a la Carnisseria Nogales i Marcos ja m'ho va dir...."ja veuràs com és un producte de primera qualitat, la diferència val la pena". I així ha estat! Li he donat tota la raó! Feia anys que no menjava un pollastre tan bo. Em va recordar al pollastre que cuinava la meva iaia, del corral del iaio. 
I com el cuinaria? Doncs amb la meva olla de cocció lenta. I quina recepta? Doncs una del llibre de la María del Pozo, La olla lenta regional. Aquest és un llibre que m'ha ajudat molt amb les receptes tradicionals i el seu procés de cocció; també m'agraden les receptes que ens presenta la seva autora. 
Em vaig decidir per una recepta tradicional, la pepitòria; vaig pensar que seria molt adient per un pollastre de corral. Vinga, us explico!

INGREDIENTS (6p.aprox): 
  • 1 pollastre trossejat
  • 100g d'ametlles crues sense pell
  • 2 ous durs
  • 1 ceba
  • 250ml de brou de pollastre 
  • 50ml de vi blanc
  • 2 alls
  • 10 brins de safrà
  • Oli d'oliva VE
  • Julivert
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Una mica de farina
PREPARACIÓ:
  1. Salpebrem el pollastre i l'enfarinem.
  2. Preparem una paella amb oli d'oliva i fregim els trossos de pollastre enfarinats. Els reservem. 
  3. Sofregim els alls en el mateix oli de fregir el pollastre. 
  4. Trossegem la ceba i fem que es sofregeixi una miqueta al mateix oli anterior. 
  5. Incorporem el vi i fem que s'evapori durant uns 2 minuts aproximadament. Afegim el brou de pollastre i ho fem coure fins que la barreja està calenta. 
  6. En una paella petita daurem lleugerament el safrà. A continuació torrem les ametlles.
  7. Preparem una picada amb el safrà, les ametlles torrades i el julivert. 
  8. Col·loquem tots els ingredients a l'olla: el pollastre, la salsa, la picada i el llorer. Els barregem i la posem a coure 1 hores en alta i 5 en posició baixa (a la recepta original era 7h en baixa; però vaig pensar que al ser pollastre la cocció seria diferent a la de la gallina).                                            
  9. Una vegada acabada la cocció desfem els rovells dels ous durs dins la salsa. Cuinem durant 1/2 més amb la cassola destapada. 
  10. Trossegem les clares dels rovells. Les repartim per damunt del pollastre. Deixem que reposi. 
I ja està! Podreu gaudir d'un pollastre en pepitòria dels de tota la vida! 



diumenge, 22 de gener de 2017

OLLA BARREJADA DE CASA QUARTERÓ @RecetarioMañoso


 

¡Qué gran alegría cuando leí la propuesta de mi querido RECETARIO MAÑOSO! Hacía tiempo que quería ponerme en acción con los cocidos de mi familia y parece que me han leído el pensamiento. 
Tengo hecho el trabajo de investigación de los cocidos de mis abuelas; he hablado con mis tías Mercedes y Mari y me lo han explicado muy bien. Pensaréis..."¿y a su madre? ¿No se lo pregunta?" Pues mirad, mi madre no ha sido mucho de cocidos y ahora he descubierto el por qué....¡porque no le gustaban! Ella siempre ha preparado lentejas, judías pintas con oreja, judías blancas con callos, garbanzos con bacalao...pero rara vez cocido. Tengo la suerte de que tengo unas tías que valen un tesoro y todo lo que les consulto me lo explican. 
Necesito unos días para tener a punto los ingredientes para poder hacer las recetas de las abuelas y entonces he decidido ponerme con la receta de la familia de mi marido, la receta de mi suegra, Juanita de Casa Quarteró (de Benifallet, Terres de l'Ebre, Tarragona). Ella compró las carnes y me explicó cómo lo hace ella, con los ingredientes que más han gustado en casa. Y...¡ahora os lo explico yo a vosotros! 
Cociné la "olla barrejada" (olla mezclada) en mi querida olla Guisón, de hierro.                          Me pasé de cantidad; ha quedado para repetir otro día, cuando el cocido todavía está más bueno. 

INGREDIENTES (8p aprox.): 
  • 300g de judías blancas aprox.
  • 2,5 l. de agua embotellada aprox.
  • 100g de fideos núm.2
  • 2 patatas medianas (cortadas a trozos pequeños)
  • 3 zanahorias(cortadas en 3-4 trozos cada una)
  • 1 cebolla mediana (cortada en 4 partes)
  • 1 chirivía (partida por la mitad)
  • 1 nabo (en dos partes) 
  • Un poco de apio
  • Un trozo de col 
  • 2 trozos de tocino fresco 
  • 1 hueso de rabo de cerdo (en dos cortes)
  • 2 alas de pollo de corral 
  • 4-6 pelotas (albóndigas) 
  • 4 morcillas de cebolla 
  • Sal 
PREPARACIÓN: 
  1. Ponemos en remojo las judías blancas durante toda la noche. 
  2. Salamos el tocino (y lo cortamos a trozos del tamaño de dos dedos), el hueso y las alas de pollo. Limpiamos, pelamos y troceamos las verduras. 
  3. En una olla ponemos a cocer las judías con 2l de agua. Cuando lleguen a hervir las "asustamos" añadiendo 1/2 litro de agua fría (cantidad aprox. ).
  4. Incorporamos las verduras (excepto la col) y los huesos. 
  5. Cuando las judías están casi a punto de estar cocidas, retiramos el apio, la chirivía, el nabo, los huesos y las alas de pollo. Incorporamos la col, las patatas y las pelotas. 
  6. Retiramos la carne de las alas de pollo y la volvemos a añadir a la olla. 
  7. Cuando la patata está a mitad de cocción incorporamos los fideos y las morcillas de cebolla (si las tenemos en exceso corremos el peligro que se rompan). 
  8. En el momento en que los fideos ya estén cocidos, apagamos el fuego y dejamos reposar. 
  9. Emplatamos: ponemos un poco de todo. La morcilla, según el gusto y hambre de cada comensal, o entera o la mitad.                                         
¡Y ya está! Ya podemos disfrutar de un plato único de invierno. Creo que es un plato de los que no hay que abusar, pero que sí que es importante que lo mantengamos en nuestra cocina tradicional, en nuestra cocina familiar. 
En este tipo de cocido no se recicla, ya que todos sus ingredientes se comen mezclados con el caldo. 


dissabte, 21 de gener de 2017

COOKIES D'AVELLANA I XOCOLATA #1llibre1recepta


Avui us torno a portar unes galetes estil cookies! Aquest tipus de galetes m'agraden molt per tres motius: són fàcils de fer, ràpides i les podem deixar tovetes per dins.....mmmm....quin plaer!
La recepta és del llibre Pasión por las Cookies, de Lara Hernández que ja us he presentat amb anterioritat. Fa mesos que la tinc a la reserva i com aquest cap de setmana fa temps d'estar a casa i d'encendre el forn m'he animat a publicar-la. Respecte a la recepta original he substituït l'ametlla per l'avellana, que m'agrada molt més. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 140g de farina de tot ús
  • 20g d cacau en pols sense sucre
  • 1/2 cdta de bicarbonat
  • 1 polsim de sal
  • 115 g de mantega sense sal a temperatura ambient
  • 75g de sucre blanc
  • 75g de sucre morè
  • 1 ou L
  • 150g de xips de xocolata 
  • 150g d'avellanes torrades picades
PREPARACIÓ: 
  1. En primer lloc, piquem les avellanes.  
  2. Escalfem el forn 175º i preparem la safata d'enfornar galetes. 
  3. En un bol barregem la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal. Reservem.
  4. Batem la mantega amb els dos tipus de sucre fins que la fem cremosa.                               
  5. Incorporem l'ou. Continuem remenant. 
  6. A continuació afegim la barreja de farina reservada i continuem barrejant, fins que tots els ingredients estan ben integrats. 
  7. Per últim incorporem les xips de xocolata i les avellanes picades.                                  
  8. Fem boletes d'uns 3cm i les anem col·locant a la safata d'enfornar.                                      
  9. Enfornem durant uns 12-14 minuts (segons si us agraden més o menys fetes). Les deixem refredar sobre una reixeta. 
Us animareu a fer-les? Són ràpides de fer i....són delicioses! De seguida tindreu enllestit el dolcet pel cafè!



 



divendres, 20 de gener de 2017

TAPA DE MICUIT, XAMPINYONS I PATÈ D'OLIVES NEGRES @LaMasrojana


Els diumenges ens agrada fer el vermut i últimament m'he aficionat a preparar una tapa senzilla. Les xips i les olives no falten! És el nostre petit plaer dels diumenges (i altres festius!). 
La que avui us presento està feta amb una torrada de pa que vaig preparar jo mateixa a casa. 

INGREDIENTS:
  • Una llesca de pa torrat 
  • Foie micuit
  • Xampinyons sofregits
  • Patè d'olives negres d'Aragó de La Masrojana
Fem el muntatge de la torrada en l'ordre que he anomenat els ingredients i...ja tenim una bona tapa! Acompanyeu un bon vermut, una bona cervesa artesana...el que vulgueu, però gaudiu moltíssim! Són els petits plaers de la vida......



dimecres, 18 de gener de 2017

GALTES DE PORC AMB PRUNES I FIGUES SEQUES A L'AROMA DE PEDRO XIMENES @SlowCooker #1llibre1recepta



El plat que us porto avui ha format part dels àpats familiars de Nadal, concretament del dinar de Cap d'Any (la fotografia no és gaire bona, però amb les presses....no la vaig poder fer millor). 
L'any passat em van regalar una olla de cocció lenta elèctrica i, la veritat, estic molt contenta amb ella. Va perfectament! El fet de que una vegada feta la primera preparació (sofregir una mica, daurar, ....) la puguis deixant fent xup-xup a ella sola, és una gran opció. Evidentment, per fer cocció lenta no cal una cassola d'aquestes però....ja sabeu que a mi m'agraden "los trastos, l'obreta i els pots i potets"!
Com em diria una bona amiga...."aquesta la necessitaves, oi?"
Un dels efectes colaterals  de l'adquisició d'aquesta cassola va ser la compra d'uns llibres de cuina; un d'ells el que avui us presento: Slow Cooker, de Marta Miranda (Ed. Larousse). La Marta Miranda és la creadora del bloc CROCKPOTTING, un bloc de referència en el món de les olles de cocció lenta. 

Amb aquest llibre vull començar una proposta que m'he fet pel 2017......publicar 1 recepta de cadascun dels llibres de cuina que tinc a la meva biblioteca culinària particular. L'anomenaré #1llibre1recepta . A veure com va!
D'aquest llibre vaig triar la recepta d'unes galtes de porc. Respecte a la recepta original vaig canviar el vi oporto pel Pedro Ximenes i no vaig posar tants alls. Les galtes van quedar molt meloses..... Marcos Nogales va tenir una feinada per desossar-les (i li agraeixo de tot cor!), fet que crec que ha tingut molt a veure a l'hora de facilitar la cocció i que quedin molt suaus. Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 

  • 6 galtes de porc sense os (si és possible)
  • 2 porros
  • 4 alls
  • 2 pastanagues
  • 100ml de vi Pedro Ximenes
  • 1 ramet d'herbes aromàtiques
  • farina
  • 6 prunes i 4 figues seques
  • sal, pebre mòlt 
  • Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ: 
  1. Preparem les galtes: eliminem l'excés de greix, les salpebrem. Reservem.
  2. Tallem els porros molt finets i les pastanagues en rodanxes. Reservem. 
  3. Enfarinem les galtes. Hem d'evitar que quedin massa enfarinades (les espolsarem una mica).
  4. Preparem una paella al foc amb oli d'oliva i l'escalfem. Daurem les galtes enfarinades i les reservem. 
  5. Al mateix oli de daurar les galtes saltegem les pastanagues i els porros, durant uns 5 minuts aproximadament. 
  6. Disposem les verdures a la base de la cassola, ben escampades. Damunt de les verdures col·loquem les galtes, el ramet d'herbes, les prunes, les figues i els alls.                                                     
  7. Aboquem el vi per damunt de la carn. 
  8. Programem la cassola 8h en temperatura baixa. 
  9. Una vegada passat el temps de cocció podem agafar les verdures de la cocció i triturar-les amb la batedora. Com més us agradi!      
A nosaltres ens van agradar moltíssim! Desitjo que a vosaltres també! 



dilluns, 16 de gener de 2017

COOKIES D'AVELLANES, NOUS I OREO

 eS

El cap de setmana hem celebrat l'aniversari de la meva filla. Ha estat l'excusa perfecta per endinsar-me a la cuina, amassar, utilitzar eines de rebosteria, enfornar....gaudir i ser feliç amb la meva gran afició. A la vegada que jo m'ho passo bé faig el possible per fer feliços als que m'envolten, en aquest cas la meva família i les amigues de la meva filla. 
Una de les dolçaines noves que he provat de fer han estat les galetes que avui us porto. És una recepta d'un llibre de dolços elaborats amb galetes OREO,  de les nostres preferides (OREO. Las mejores recetas. Libros Cúpula). Ens han agradat molt! 

Respecte a la recepta original he substituït les nous pecanes per les nous normals i corrents i la vaina de vainilla per pasta. 
Us explico!

INGREDIENTS (25 unitats aprox.):

  • 1 cdta de pasta de vainilla
  • 50g de nous
  • 4 Oreo
  • 150g de mantega a temperatura ambient
  • 200g de sucre moré 
  • 1 ou
  • 200g de farina
  • 1/2 sobre de llevat Royal
  • 50g d'avellanes 
PREPARACIÓ:
  1. Piquem amb una picadora les nous i les Oreo. Han de quedar a trossets. 
  2. Triturem les avellanes amb la picadora fins aconseguir que quedin com una farina. 
  3. En un bol barregem la mantega amb el sucre, amb una espàtula. Hem d'aconseguir una massa homogènia. 
  4. A continuació afegim l'ou, la pasta de vainilla, la farina, el llevat i la farina d'avella. Barregem molt bé. 
  5. Incorporem la meitat de la picada de nous i Oreo. L'altra meitat l'hem de reservar per decorar les galetes. Reservem la massa a la nevera, uns 30 minuts. 
  6. Escalfem el forn a 170º.
  7. Agafem petites porcions de massa, formem unes boles, les dipositem a la safata d'enfornar i les aplanem una mica. No les poseu a tocar una de les altres. 
  8. Empolvorem les galetes amb la picada de nous i Oreo.                                                
  9. Enfornem durant uns 12 minuts.  
  10. Les deixem refredar damunt una reixeta. 
Us serà difícil no caure a la temptació de tastar-ne una abans de que es refredin completament!


 








diumenge, 8 de gener de 2017

PANNACOTTA DE MANDARINA I COINTREAU


M'estic aficionant molt seriosament a les pannacottes! Contínuament estic pensant quina de nova en puc fer! 
Quan la meva mare em va dir que si volia preparar les postres del sopar de Nadal no vaig dubtar ni un segon....pannacotta! Ja havia fet la de mandarina i ens havia agradat molt, així que vaig pensar en fer-li una petita modificació: fer-la amb més quantitat de suc (i quedaria més lleugera), afegir-li un licor (fa més de festa) i decarar-la amb una melmelada de mandarina feta per mi. 
Vinga, anem a per ella! Us explico!

INGREDIENTS:
  • 500 ml de nata per muntar 
  • 100ml de llet 
  • 350 ml de suc de mandarina
  • 70g de sucre
  • 60g de Cointreau
  • 4 fulles de gelatina
PREPARACIÓ: 
  1. Posem a remull en aigua freda les fulles de gelatina. 
  2. THERMOMIX: Introduïm la nata, la llet, el licor,el sucre,  i el suc de mandarina dins el got. 6minuts/90º/Vel.3 // TRADICIONAL: Posem un cassó al foc. Portem a ebullició la nata, la llet, el licor, el sucre i el suc de mandarina. Mantenim el punt d'ebullició durant tres minuts, sense parar de remenar. 
  3. Escorrem molt bé la gelatina i l'aboquem al got. THERMOMIX:Barregem 15segons/Vel.3 // TRADICIONAL:Escorrem molt bé la gelatina i l'aboquem al cassó. Barregem molt bé amb un batedor de varetes. 
  4. Aboquem la pannacotta als gotets, bols,copes,.....que tenim preparats. 
  5. Abans de servir-la a taula la decorem amb una culleradeta de melmelada de mandarina.
Ja veureu que bona és! És una pannacotta de festa!