Top blocs de receptes

dilluns, 7 de maig de 2018

MINI BUNDTETS DE TARONJA I RATAFIA @CaRoman


Dissabte vam fer un @cuinema6mans molt especial. Aquesta vegada es va incorporar la Manu de Las recetas de Manu i ho vam convertir en un @cuinema8mans. Totes quatre ens vam trobar a casa de la Glòria i vam compartir la  nostra passió, la nostra afició, el nostre dia a dia i...alguna cosa més que es queda a la nostra intimitat. I riure! Vam riure moltíssim! Set hores van donar per molt! 
Vam poder gaudir d'un excel·lent dinar i de tot el procés de preparació (de fet, quedem per cuinar juntes!). Un dinar de festa major! 
Ja ho diem moltes vegades, el millor de tenir bloc és el poder conèixer persones tan fantàstiques com la Manu, la Glòria i la Marta!

Em va fer il·lusió poder portar un dolcet fet per mi pel moment del cafè i vaig preparar aquests mini bundtets que us presento avui. Ocasió ideal per estrenar el meu nou motlle @NordicWare i per preparar un altre dolç amb la ratafia de Rasquera Ca Roman. 


La recepta original és del bloc I love bundt cakes i el licor que conté és el vodka. He optat per substituir-lo per un licor més nostre, més de casa nostra. A veure que us sembla! 

INGREDIENTS:
  • 100g de mantega a temperatura ambient
  • 170g de sucre moré
  • 2 ous L
  • Ratlladura d'una taronja 
  • 150g de farina d'ús comú
  • 5g d'impulsor químic Royal
  • 80ml de suc de taronja natural
  • 40ml de ratafia
  • Sucre glass per decorar 
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 170º i preparem el motlle amb spray desemmotllant. 
  2. Tamissem la farina i l'impulsor. Reservem. 
  3. Barregem el suc de taronja i la ratafia. Reservem.
  4. Batem la mantega amb el sucre fins que estigui esponjosa. 
  5. Afegim la ratlladura de taronja. Continuem barrejant fins que està ben integrada. 
  6. Incorporem els ous d'un en un. Recordeu, no incorporem el segon fins que el primer està ben integrat. 
  7. Arribar el moment d'incorporar la farina i els líquids. Barregem a velocitat baixa, alternant farina-suc taronja i ratafia- farina. Ho acabem de barrejar amb l'espàtula. 
  8. Aboquem la massa al motlle i fem un copets damunt del pedrís de la cuina. 
  9. Enfornem durant uns 25-30 minuts o fins que veiem que el testador surt net. 
  10. Traiem el motlle del forn i el deixem reposar 10 minuts. Desemmotllem sobre una reixeta i els deixem refredar.                                                 
  11. Quan estan freds, els empolvorem amb sucre glass. 
Què us han semblat? A nosaltres ens van agradar molt i els que es van quedar a casa van volar. 



10 comentaris:

  1. Els que es van quedar a casa també han volat i ja m'han dit...tens la recepta? A veure si trobo aquesta ratafia per Reus!

    Ets un sol...tan detallista...m'encanta com ens cuides i m'agrada que ho facis... portes el títol en majúscules FILLOLA BLOGUERA.

    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. He après molt de la meva PADRINA BLOGUERA! Tot el que faig ho faig de tot cor...us estimo molt!
      Contenta estic que us hagin agradat tant!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Mmmm, quina bona pinta! Segur que la ratafia li dóna un toc ben especial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt, molt, molt! És una ratafia sensacional!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Genial els bundts de ratafia, en dono fe!!! Ja em veig comprant-me el motlle i buscant la ratafia!! Que bons et van quedar Olga! De vici!!!
    I el millor dels blocs són les persones que hi ha darrera!

    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Marta! És el millor que m'ha donat el bloc! Tenir-vos a vosaltres!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!