Top blocs de receptes

dijous, 1 de febrer de 2018

CÓC DE LLET CALENTA @Cuinema6mans


Festa grossa al bloc  No tot són postres a la cuina. Què celebra? Doncs....cent cócs publicats! Cent! Es diu ben aviat!
Per aquesta gran ocasió la Glòria ha volgut que l'acompanyem la Marta i jo amb el @Cuinema6mans que avui totes tres us portem. Tot un honor! 

La proposta de la Glòria va ser aquest cóc de llet calenta. Sorprenent! Ella l'havia vist al bloc Webos Fritos i jo el tenia "clixat" del bloc AliterDulcia. 

El que avui us presentem és un cóc deliciós, humit, suau i elegant, molt elegant. Us animo a fer-lo i sabreu per què us dic que és elegant...
Jo us explico la recepta per Thermomix...fa pocs dies que gaudeixo d'una Thm5 (que em té enamorada) i em venia de gust preparar-lo amb ella. 
A la recepta original porta les llavors de la vainilla però  com jo no tenia he utilitzat vainilla en pols. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 4 ous M
  • 300g de sucre
  • 250g de llet sencera
  • 220g de mantega a temperatura ambient
  • 1 cdta de vainilla en pols
  • 10g d'impulsor ROYAL
  • 290g de farina de rebosteria 
  • Sucre glass per decorar 
PREPARACIÓ: 
  • Escalfem el forn a 180º. 
  • Preparem el motlle a utilitzar: el muntem amb mantega i l'empolvorem amb farina. He seguit el "truquillo" que ens explica la Susana al WebosFritos i m'ha agradat molt el resultat: empolvorar el motlle utilitzant un colador. Jo he utilitzat un de xemeneia, no molt alt.                                      
  • Pesem la farina i el Royal. Reservem. 
  • Col·loquem la papallona i aboquem els ous, el sucre i la vainilla en pols. Batem durant 5min/Vel.3. 
  • Mentrestant posem la llet a escalfar al foc, amb la mantega. Anem remenant ajudant a que la mantega es vagi desfent. Just al moment que comenci a bullir apaguem el foc i retirem.               
  • Programem Vel.2 sense temps ni temperatura i aboquem molt a poc a poc la llet calenta a la barreja dels ous i el sucre. Amb paciència....a poc a poc. 
  • A continuació retirem la papallona i aboquem la farina barrejada amb el Royal. Barregem 15segons/Vel.4. 
  • Aboquem la massa dins el motlle i fem uns copets damunt del pedrís de la cuina.      
  • Enfornem 40 minuts a 180º i 10 minuts a 170º. Punxem el cóc per comprovar si està ben cuit. 
  • Quan el treiem del forn el deixem uns minuts dins el motlle i després el posem a refredar sobre una reixeta.                                             
  • Quan està fred l'empolvorem amb sucre glass. Us quedarà més bonic! 
A banda d'animar-vos a fer-lo us animo visitar les receptes de les meves amigues... 

- El cóc de llet calenta de la Marta, Padenous
- El cóc de llet calenta de la Glòria, No tot són Postres 




8 comentaris:

  1. Veritat que és bo???? Vam fer bona tria!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Em va fer molta il·lusió la proposta de la Glòria! Un gustasso haver compartit el vostre @cuinema6mans!! Un cóc súper bo, oi?

    ResponElimina
  3. Un coc especial, per una blocaire especial!! Quin luxe aquest #cuinema6mans d'avui!
    Ja podem anar pensant el proper!
    Ptns Olga

    ResponElimina
  4. Visca les col.laboracions, continueu així!! sempre surten coses xules i divertides. petons

    ResponElimina
  5. una pinta brutalment bona!!! entre totes me n'esteu fent moltes ganes de fer-lo!!! jeje petons

    ResponElimina
  6. Fa una pintassa tremenda! ja vaig estar veient les fotografies de les 3 per Instagram i quina gana!! t'has animat amb la Tm5 veig, jo estic que no paro ;). Petonets!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!